printlogo


کد خبر: 255150تاریخ: 1401/7/25 00:00
ایران در زمینه هدررفت مواد غذایی با ضایعات سالانه 35 میلیون تن در ردیف کشورهای تراز اول دنیا قرار دارد
ارائه خدمات مشاوره‌ تغذیه‌ و مکمل رایگان به محرومان

اقشار کم‌درآمد در مناطق محروم و حاشیه شهرها از خدمات مشاوره‌ای تغذیه‌ای و مکمل رایگان برخوردار می‌‌شوند. این خبر را رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد. فرشته فزونی گفت:  ۲۴ مهر ماه برابر با  ۱۶ اکتبر، روز جهانی غذاست. سازمان‌های بین‌المللی در روز جهانی غذا تلاش می‌کنند در زمینه کشاورزی و برای جلوگیری از فقر و گرسنگی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه گفت: هدف از نامگذاری این روز افزایش آگاهی عمومی در خصوص امنیت غذا و تغذیه در سراسر جهان و برنامه‌ریزی و تلاش برای حمایت‌طلبی در راستای برقراری امنیت غذایی در جوامع است. وی با بیان اینکه بسیاری از ساکنان مناطق روستایی برای زندگی خود به کشاورزی و منابع طبیعی متکی هستند، یادآور شد که معمولا بیشترین آسیب ناشی از بلایای طبیعی و ساخته دست بشر را این افراد تجربه می‌کنند. وی در ادامه به تبیین اهداف برنامه‌های بهبود تغذیه در حوزه بهداشت پرداخت و افزایش دسترسی خانواده‌ها به خدمات مشاوره تغذیه، ارتقای سواد تغذیه‌ای جامعه، ارتقای مشارکت تمام بخش‌های توسعه و گسترش مداخلات جامعه‌محور برای بهبود وضع تغذیه جامعه را از جمله این اهداف عنوان کرد. فزونی طرح حمایت تغذیه‌ای کودکان زیر 5 سال و مادران باردار با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و خیرین، برنامه بهبود تغذیه کارکنان با همکاری سایر ادارات و همکاری با سازمان جهاد کشاورزی و ترویج باغچه‌های خانگی در مناطق روستایی را از دیگر اقدامات معاونت بهداشت در این راستا برشمرد. به گفته  وی، اقدامات مذکور با هدف برقراری امنیت غذایی توسط کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشت شهرستان‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت تابعه دانشگاه‌ها در حال اجراست. فزونی اطلاع‌رسانی و ارائه آموزش‌های تغذیه توسط کارشناسان تغذیه، مراقبان سلامت، بهورزان، سفیران سلامت و رابطان بهداشتی درباره  ویژگی‌های الگوی غذای سالم، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف غذا با هدف پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و کاهش ضایعات غذا را برخی از  این اقدامات عنوان کرد. وی در ادامه اظهار داشت: حمایت‌طلبی از خیرین و تهیه بسته‌های غذایی ویژه کودکان و مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه در مناطق کم‌برخوردار و جلب مشارکت ارگان‌های دخیل در امنیت غذایی و تدوین برش استانی سند تغذیه و امنیت غذایی از دیگر اقدامات این معاونت است. فزونی در پایان ابراز امیدواری کرد با گسترش مداخلات آموزشی و جلب مشارکت سازمان‌های مرتبط با غذا و تغذیه در برقراری امنیت غذایی در جامعه تحت پوشش، گام‌های موثری برداشته شود.
 
* ضایعات 35 میلیون تنی مواد غذایی در کشور
همزمان با روز جهانی غذا، رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه امروز با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، امنیت غذایی در ایران به خطر افتاده است، گفت: ایران در زمینه هدررفت مواد غذایی در ردیف کشورهای تراز اول دنیا قرار داشته و ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ٣٥‌ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار است. دکتر جلال‌الدین رزاز گفت: شعاری که امسال از سوی سازمان جهانی غذا (فائو)، برای روز جهانی غذا انتخاب شده است، «هیچ کس فراموش نشود، تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط‌زیست بهتر و یک زندگی بهتر» است. باید توجه کرد که غذا مانند آب و هوا از ابتدایی‌ترین نیازهای انسانی و بلکه تمام موجودات زنده است و نقش آن در پیشگیری و درمان بیماری‌ها انکار ناشدنی است. بنا به گزارش‌ سازمان ملل، شمار افرادی که از گرسنگی رنج می‌برند نسبت به سال گذشته ۴۶ میلیون نفر افزایش یافته و به ۸۲۸ میلیون نفر رسیده است. رئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه، گفت:‌ بر اساس گزارش سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (فائو) هر روز به ‌ازای هر نفر، ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران به هدر می‌رود. این میزان ضایعات مواد غذایی، ایران را در ردیف کشورهای تراز اول دنیا در زمینه هدررفت مواد غذایی قرار داده است. بر همین اساس سالانه ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ٣٥‌ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار است. این در حالی است که در اتحادیه اروپایی با ٢٧ کشور عضو، تنها ٩ ‌میلیون تن موادغذایی راهی زباله‌ها می‌شود. وی ادامه داد: میوه، نان و سبزیجات بیشترین ضایعات غذا در ایران هستند.

Page Generated in 0/0056 sec