تحریمهای جدید اتحادیه اروپایی علیه ایران
ژست اروپا در حمایت از آشوب
در ادامه حمایت غرب از اغتشاشات اخیر در ایران، اتحادیه اروپایی اقدام به تحریمهای ضدایرانی کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپایی دوشنبه (۱۷ اکتبر) تحریمهایی را علیه عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ایران، پلیس امنیت اخلاقی و بخش سایبری سپاه پاسداران اعمال کرد. به گزارش این خبرگزاری، دیپلماتهای اروپایی گفتند فهرست تحریمهای اتحادیه اروپایی که توسط سفرای کشورهای عضو پیش از نشست وزیران خارجه مورد توافق قرار گرفت، ۱۱ مقام ایرانی و 4 نهاد را شامل میشود که مشمول ممنوعیت روادید اتحادیه اروپایی و مسدود شدن داراییها خواهند شد. در بیانیه اتحادیه اروپایی آمده است: «پلیس امنیت اخلاقی ایران و ۲ نفر از چهرههای کلیدی آن محمد رستمی و حاجاحمد میرزایی تحت تحریم قرار گرفتند». طبق این بیانیه، همچنین نیروی انتظامی و چند نفر از رؤسای محلی آن به دلیل نقششان در آنچه «سرکوب اعتراضات» ادعا شده، تحریم شدند. طبق بیانیه اتحادیه اروپایی، با احتساب تحریمهای جدید، تحریمهای حقوق بشری بروکسل علیه ایران اکنون در مجموع شامل ۹۷ فرد و 8 نهاد میشود. خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد نام رؤسای نیروی بسیج هم در فهرستی که در روزنامه رسمی این اتحادیه اروپایی منتشر شده، دیده میشود.
***
رشید به کاخ سلام رفت
رئیسجمهور جدید عراق دیروز رسما سمت ریاستجمهوری را از برهم صالح تحویل گرفت.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، عبداللطیف رشید که پنجشنبه توسط نمایندگان پارلمان عراق به عنوان رئیسجمهور جدید این کشور انتخاب شد، روز گذشته با حضور در کاخ «السلام» (کاخ ریاستجمهوری) در بغداد رسما این سمت را از برهم صالح، رئیسجمهور سابق تحویل گرفت. عبداللطیف رشید پس از برگزاری مراسم ویژه وارد کاخ السلام شد. احزاب سیاسی عراق پس از یک بحران سیاسی یک ساله، پنجشنبه موفق به انتخاب رئیسجمهور جدید و مکلف کردن محمد شیاع السودانی به تشکیل دولت جدید این کشور شدند. رشید در سخنانی در کاخ ریاستجمهوری اظهار کرد: از نمایندگان ملت عراق به خاطر رأی اعتمادشان به من تشکر و قدردانی میکنم. وی با اشاره به پرونده تشکیل دولت جدید عراق به ریاست محمد شیاع السودانی افزود: امیدواریم در روند تشکیل دولت تسریع شود و تمام تلاشم را برای حفاظت از قانون اساسی و عمل به آن به کار خواهم گرفت. رئیسجمهوری جدید عراق ادامه داد: بزودی برنامه کاری خود برای ریاستجمهوری را به همه عراقیها اعلام خواهم کرد. وی با اشاره به بحران سیاسی اخیر عراق نیز گفت: دوره گذشته، دوره دشواری بود. وی همچنین متعهد به حلوفصل مشکلات فعلی عراق شد. عبداللطیف رشید همچنین تاکید کرد: من به دنبال برقراری روابط قوی با کشورهای همسایه و جامعه بینالمللی خواهم بود.
***
بایدن با بنسلمان دیدار نمیکند
سالیوان: ریاض علیه منافع ما و کنار روسیه ایستاد
مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد هیچ طرحی برای دیدار رئیسجمهور این کشور با ولیعهد سعودی در خلال برگزاری نشست گروه 20 وجود ندارد. به گزارش الجزیره، «جیک سالیوان» اظهار داشت: بایدن به ارزیابی مجدد روابطمان با عربستان سعودی به سبب ایستادن این کشور کنار روسیه و علیه منافع ما میپردازد. وی افزود: بایدن هرگز به تنهایی درباره آینده روابط با عربستان سعودی عمل نخواهد کرد، بلکه با اعضای کنگره از هر 2 حزب (دموکرات و جمهوریخواه) به شکل مشترک رایزنی خواهد کرد. سالیوان ابراز کرد: گزینههای متعددی درباره عربستان از جمله درباره کمکهای امنیتی به پادشاهی در اختیار داریم. وی اضافه کرد: تغییر رویکرد ما در قبال عربستان سعودی به سرعت رخ نخواهد داد، بلکه رایزنی در این زمینه و بررسی آنچه برای مردم آمریکا بهتر است، طول خواهد کشید. سالیوان گفت: هیچ طرحی برای دیدار رئیسجمهور بایدن با محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی در نشست گروه 20 وجود ندارد.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
مذاکرات از دستور کار ایران خارج نشده است
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت. ناصر کنعانی در بخشی از نشست خود درباره مذاکرات هستهای گفت: مذاکرات رفع تحریم از دستورکار ایران خارج نشده است. همه تحرکات دیپلماتیکی که هماهنگکننده عالی اتحادیه اروپایی به نمایندگی از طرفهای اروپایی شریک برجام دارد و هم به عنوان طرفی که به عنوان واسطه در نقل و انتقال پیامها بین ایران و آمریکا عمل میکند، نشان میدهد طرفهای مقابل نسبت به ادامه مذاکره برای احیای توافق و اجرای برجام پایبند هستند. وی اضافه کرد: در این ارتباط مقامات دولت آمریکا به رغم مواضعی که دارند تا الان چیزی مبنی بر اینکه از احیای برجام منصرف شدند اعلام نکردهاند. مشکل، تناقض رفتاری و گفتاری در مقامات دولت آمریکاست؛ از یک سو پیام میدهند و دیدگاههای خودشان را برای احیای توافق منتقل میکنند و از سوی دیگر در رفتار و گفتارها و مواضعی که اتخاذ میکنند، این مواضع عملا مکمل و تکمیلکننده روند مذاکرات نیست. کنعانی اضافه کرد: به نظر میآید همه زمینههای فنی و تکنیکی برای احیای توافق و بازگشت همه طرفها به توافق وجود دارد. روند مذاکرات در مسیر خوبی قرار گرفته و توافقات تکنیکی و فنی هم توافقات خوبی است و زمینهساز توافق و جمعبندی و اجرای توافق است ولی الان این موضوع وابسته به تصمیم سیاسی دولت آمریکاست و هر زمان که اراده کنند میتوانیم به توافق بازگردیم. ایران بارها اعلام کرده معطل توافق نخواهد بود و روابط و سیاست خارجی خودش را مبتنی بر سیاستهای اعلام شده با همه طرفها و شرکای خود دنبال خواهد کرد.