فرمانده نیروی دریایی سپاه از رونمایی شناور شهید باقری با گنجایش60 فروند پهپاد روی عرشه در آینده خبر داد
گروه سیاسی: فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به ساخت شناور شهید باقری گفت: متخصصان نیروی دریایی سپاه در فرآیند ساخت این شناور به گونهای آن را طراحی کرده و میسازند که یک باند پروازی با گنجایش 60 فروند پهپاد روی عرشه آن در حال ساخت است.
به گزارش «وطنامروز»، این روزها کلمه پهپاد به پرتکرارترین کلیدواژه در ادبیات و اخبار نظامی تبدیل شده است. اقرار دشمنان به قدرت پهپادی ایران در سالهای گذشته باعث شده تا بسیاری پهپاد را به عنوان برگ برنده قوای نظامی کشورمان در مواجهه با هر گونه درگیری احتمالی با دشمنان خارجی مطرح کنند تا جایی که ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده وقت ستاد مرکزی تروریستهای آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام) سال گذشته به از دست رفتن برتری هوایی ارتش آمریکا در سایه قدرت پهپادی ایران اعتراف کند و بگوید: استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیاتهای شناسایی و هجومی بدین معناست که برای نخستینبار از زمان جنگ شبهجزیره کره [اوایل دهه 1950 میلادی] ما بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام میدهیم.
آغاز جنگ اوکراین و نمایان شدن تاثیرگذاری پهپادها بر موازنه جنگی بار دیگر تمرکزها را بر قدرت پهپادی به عنوان شاخص و متغیری تعیینکننده در درگیریهای نظامی آینده جهان جلب کرد. در این میان در کنار ارتقای سطح و کیفیت پهپادهای ایران، هر روز گستره استفاده از پهپادها در نیروهای زمینی و دریایی بیشتر به گوش میرسد. حالا شناورهای بومی تولیدشده در کشورمان بیش از هر زمان دیگری برای استفاده از پهپادها طراحی میشود.
سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران روز گذشته در گفتوگویی درباره اقدامات این نیرو برای تأمین امنیت کشورمان اظهار داشت: آمریکاییها در برابر کارهایی که انجام میدهیم، ضد آن را انجام میدهند؛ لذا ما هم باید تجهیزات جدیدی از جمله حمله از فاصله دور آن هم با دقت بالاتر، افزایش سرعت و رادارگریزی بیشتر را به کار بگیریم. وی افزود: بر همین اساس، در شناورهایی که بعد از دفاعمقدس ساختیم، مانند شناور کلاس ذوالفقار، موشکهای دریایی نصب کردیم و سرعتشان را هم افزایش دادیم؛ یعنی از ۵۵ نات به ۷۵ نات و سپس به ۹۰ نات رساندیم و سعی میکنیم در آینده سرعت این شناورها را از ۹۰ نات هم بیشتر کنیم؛ این در حالی است که سرعت سریعترین شناورهای دریایی آمریکا در این کلاس، ۳۵ نات است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه همچنین با یادآوری تقابل دریایی ایران و آمریکا در جریان جنگ نفتکشها در اواخر دهه60 بیان کرد: نیروی دریایی سپاه با استفاده از قایقهای تندرو در مدت یک سال و نیم درگیری مستقیم با آمریکاییها توانست بیش از ۵۲ نفر تلفات از آنها بگیرد و در مقابل، ما ۹ شهید دادیم؛ همچنین در این مدت ما 4 قایق را از دست دادیم ولی آمریکاییها 3 فروند ناو شامل ناوهای ساموئل رابرت، سی اور سی تی و سانگاری و نیز ۲ فروند بالگرد را از دست دادند.
* ساخت شناورهای جدید در دستور کار
سردار تنگسیری در ادامه به ساخت شناورهای جدید نیز اشاره و عنوان کرد: شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام میرسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد میتواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم میتواند روی آن بنشیند. وی افزود: مشخصات شناور شهید باقری عبارت است از طول ۲۴۰ متر با ارتفاع ۲۱ متر، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد. متخصصان نیروی دریایی سپاه در فرآیند ساخت این شناور به گونهای آن را طراحی کرده و میسازند که یک باند پروازی با گنجایش 60 فروند پهپاد روی عرشه آن در حال ساخت است. سردار تنگسیری خاطرنشان کرد: مأموریت اصلی نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس است اما در خارج از مدار تعیین شده برای مأموریتهای نیروی دریایی ارتش در دریای عمان، با این نیرو همراه و هماهنگ هستیم؛ برای اینکه مسیر را برای عبور کشتیهای کشورمان عادی و امن کنیم؛ البته سپاه به دنبال ساخت شناورهای بزرگ نیست و آنچه را با ساخت شناورهای شهیدان «سلیمانی»، «مهدوی» و «باقری» دنبال میکند، استفاده از این نوع شناورها بهعنوان پایگاههای سیار قایقهای کلاس «عاشورا» است.
لازم به ذکر است شهریور امسال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شناور شهید سلیمانی رونمایی کرد. این شناور دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آبهای دور را فراهم میکند. حمل بالگرد، استفاده از پیشرفتهترین سامانههای کشف و آشکارسازی، بهکارگیری سامانههای پدافند هوایی عمودپرتاب و همچنین برخورداری از نخستین سامانه پرتاب ترکیبی موشکهای بردکوتاه و متوسط از جمله ویژگیهای شناور فوقمدرن شهید سلیمانی است.
***
رزمایش اقتدار برای ایجاد امنیت پایدار در منطقه شمال غرب برگزار شد
سردار سرتیپ پاسدار علیاکبر پورجمشیدیان، معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه درباره رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه که در منطقه عمومی ارس برگزار شد، گفت: رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه امسال در منطقه شمال غرب کشورمان در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل در حاشیه رود ارس با پیام صلح و دوستی برای همه همسایگان و دوستان ایران اسلامی برگزار شد. وی با اشاره به پیام رزمایش اقتدار این نیرو برای دشمنان اظهار کرد: پیام این رزمایش برای دشمنان انقلاب اسلامی و دشمنان مردم منطقه پیام اقتدار، مقاومت و مقابله با دسیسهها و دشمنیهای آنهاست. سردار پورجمشیدیان ادامه داد: رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه در راستای ایجاد امنیت پایدار در منطقه شمال غرب و تامین منافع ملی کشور عزیز و مردم بزرگوار ایران اسلامی است. همچنین ایجاد امنیت برای مردم منطقه از جمله اهداف برگزاری این رزمایش بود. معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه با اشاره به مراحل مختلف رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه تصریح کرد: ما همه آنچه در عملیاتهای نظامی مورد نیاز است تا نیروهای رزمی ما تمرین کنند را در دستور کار داشتیم. عبور از رودخانه نیز یکی از برنامههای تمرینی این رزمایش بود که با موفقیت انجام شد.