گروه سیاسی: حضور سخنگوی دولت در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در میان انبوهی از حاشیه و هتاکی نیمهتمام ماند.
به گزارش «وطنامروز»، برخی دانشگاههای کشور در هفتههای اخیر شاهد برخی حرکات هنجارشکنانه و درگیریهایی میان دانشجویان بود. در این میان اما دانشگاه صنعتی شریف بیشترین سهم را در میان حاشیهسازیها داشت؛ حرکاتی که از سوی یک طیف هنجارشکن صورت گرفت و بازخورد منفی گستردهای نیز در میان دانشجویان و آحاد جامعه ایران داشت. استفاده از رکیکترین الفاظ نهایت بیحرمتی نسبت به شأن والای دانشگاه به حساب میآمد، به گونهای که طیفهای مختلف دانشجویی نیز پس از فحاشی گروه کوچکی از دانشجویان این دانشگاه از شعارهای داده شده اعلام برائت کردند. حاشیههای این دانشگاه اما در روزهای گذشته به بهانههای سخیفی همچون مختلط کردن سلف غذاخوری نیز پی گرفته شد تا پوشش اخبارش رسانههای ضدانقلاب را از بیخبری در روزهای اخیر نجات دهد.
با تمام این اوصاف دانشگاه را کماکان باید یکی از کلیدیترین محیطها برای برقراری گفتوگو و نقد در جامعه دانست. البته حاکم شدن فضای هتاکی و حاشیهآفرینی مهمترین مانع در برابر نقد و گفتوگو به حساب میآید. بر همین اساس، حرکت به سمت حاکم شدن فضای منطق و گفتوگو، ضرورتی جدی و انکارناپذیر برای محیط دانشگاهی کشور است. ورود مسؤولان به دانشگاهها و برقراری فضای گفتوگو میان دانشجویان با مقامات رسمی میتواند در فضای ملتهب فعلی رویهای راهگشا باشد. در این زمینه هفته گذشته علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت با حضور در دانشگاه علامه طباطبایی پای صحبت دانشجویان نشست و پاسخگوی سوالاتشان بود. روز گذشته نیز در ادامه این رویه بهادری جهرمی راهی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد تا ضمن گفتوگوی مستقیم با دانشجویان، شنونده مطالبات معترضان باشد.
* دیکتاتورها اجازه نمیدهند حرف مخالفانشان شنیده شود
بهادریجهرمی در ابتدای سخنرانیاش با ابراز خوشحالی از اینکه در جمع دانشجویان و دانشگاه است، گفت: ما همیشه دنبال تحقق آزادی، استقلال و آبادی بودیم. آرمانهای ما که میخواهیم به آن برسیم بویژه جامعه ما که جامعه تمدنساز و فرهنگی است آرمانهای روشنی است. ما همیشه دنبال تحقق آزادی، استقلال و آبادی بودیم. در میان صحبتهای سخنگوی دولت، برخی دانشجویان شعارهایی سر دادند و بهرغم درخواست بهادریجهرمی از دانشجویان برای ایجاد فضای گفتوگو و پرسش و پاسخ اما برخی افراد حاضر در سالن اجتماعات دانشگاه خواجه نصیر با ایجاد سر و صدا مانع ایراد سخنرانی بهادریجهرمی شدند. سخنگوی دولت در واکنش به ایجاد سر و صدا و سر دادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» توسط برخی دانشجویان، گفت: یکی از ویژگیهای دیکتاتور این است که اجازه شنیدن حرف مخالفش و اجازه شنیده شدن صدایی متفاوت از صدای خودش را نمیدهد. ما عرض میکنیم هر کسی با هر سلیقهای صحبتش را مطرح کند، ما هم صحبت خود را مطرح میکنیم.
سخنگوی دولت درباره پیگیری علت فوت مهسا امینی نیز گفت: این دولت آنقدر غیرت داشت که به محض اینکه حادثه ناگوار یعنی درگذشت دختر این ملت، خانم مهسا امینی را شنید، نهتنها در سطح استاندار و فرماندار، بلکه به محض انتشار خبر درگذشت، شخص رئیسجمهور از سفر خارجی دستور پیگیری دادند و به محض حضورشان در ایران با پدر مهسا امینی صحبت کردند. مسؤولان کشور در سطح ملی خودشان مستقیما پیگیر حقوق مهسا امینی شدند و پرونده را مورد پیگیری، رسیدگی و مطالبه قرار دادند. بهادری جهرمی ادامه داد: من فکر نمیکنم کسی بیشتر از کسی که دخترش را از دست داده تلخی این خبر را متوجه شده باشد. من (به خاطر درگذشت دخترم) با گوشت و پوست و استخوانم تلخی درگذشت مهسا امینی را درک میکنم و هضم میکنم و میفهمم چقدر تلخ است که انسان دخترش را از دست بدهد.
در ادامه این نشست برخی دانشجویان با ایجاد هیاهو و سر دادن شعارهای ساختارشکنانه تلاش کردند مانع ادامه برگزاری مراسم شوند. سخنگوی دولت در واکنش به ایجاد هیاهو و سر دادن شعارهای ساختارشکنانه با اشاره به اینکه خط قرمز من توهین به ایران و ایرانی است، گفت: من صحنههای ناگوار میبینم. توهین به من مشکلی نیست و به من تا فردا صبح هم توهین بشود جواب نمیدهم، من تحمل میکنم معترض را. انشاءالله تحمل شنیدن صدای همدیگر را داشته باشیم اما میبینم در این جلسه برخی عزیزان به همدیگر توهین میکنند و وسایلی به سوی همدیگر پرت میکنند و احساس میکنم اگر اینجا نباشم شاید این توهینها به همدیگر ادامه پیدا نکند. برهمزنندگان نظم جلسه پرسش و پاسخ سخنگو حتی اجازه سخنرانی نماینده همسو با خود را هم ندادند! چون میبینم به یکدیگر توهین میکنید و وسایل پرتاب میکنید و همدیگر را تحمل نمیکنید جلسه را تمام میکنم.
* حرمت دانشگاه بازیچه هنجارشکنان
واکنش هنجارشکنانه و غیرمنطقی در توهین به سخنگوی دولت در دانشگاه خواجه نصیر نشان از عزم جریان فحاش و ساختارشکن برای مسدود کردن فضای گفتوگو دارد. رفتار قابل تقدیر بهادری جهرمی در مواجهه با فضای رادیکال شکل گرفته باید از سوی دیگر مسؤولان نیز پی گرفته شود تا چراغ گفتوگو در دانشگاه روشن بماند.
دشمنان نیز در دهههای گذشته بارها نشان دادهاند نگاه ویژهای به دانشگاه به عنوان مرکزی برای جلو بردن پروژه آشوب میدانی دارند. در این فضا سیطره فضای منطقی، پادزهری در برابر رادیکالیسم به حساب میآید که باید پی گرفته شود. یقینا فراگیری ادبیات زنندهای همانند برخی فحاشیهای صورت گرفته در دانشگاه شریف سناریوی مطلوب دشمنان برای جلوگیری از حاکم شدن فضای تعامل و گفتوگو است. صیانت از حرمت دانشگاه در برابر فعالیتهای هنجارشکنانه امری ضروری برای خارج کردن فضای کشور از هیجانات کاذب فعلی خواهد بود.