printlogo


کد خبر: 255501تاریخ: 1401/8/3 00:00
ترور روحانیت شیعه، از حادثه مشهد تا دستورالعمل بن‌سلمان

محمدرضا توفیقی: چند فیلم کوتاه از جسارت عده‌ای اوباش به عمامه چند روحانی منتشر شده ‌است؛ فیلم‌هایی که نشان می‌دهد سناریوی جسارت به روحانیون از قبل طراحی ‌شده و فیلمبردار و افراد هتاک براساس یک نقشه از قبل طراحی‌شده اقدام به این کار می‌کنند. انتشار این فیلم‌ها موجی از انتقاد را در فضای مجازی ایجاد کرد و جز ربات‌های پادشاه وهابی سعودی تقریبا عمده کاربران از این رفتار زشت و زننده انتقاد و عاملان را سرزنش کردند، البته این موج انتقاد و مذمت عاملان جسارت قابل‌پیش‌بینی هم بود، چه اینکه قاطبه جامعه ایرانی این قبیل رفتارهای زننده را تقبیح می‌کنند. بر اساس برخی آمارها، حدود 200 هزار روحانی در کشور وجود دارد. روزانه ده‌ها هزار روحانی ملبس در سطح شهرها تردد می‌کنند و از ابتدای آشوب‌های اخیر تاکنون تنها چند فیلم به تعداد کمتر از انگشتان یک دست درباره جسارت به لباس روحانیت منتشر شده ‌است. بر اساس نظرسنجی‌های مراکز معتبر، همچنان روحانیت یکی از ۳ نهاد اصلی مورد اعتماد مردم است. روحانیت هنوز هم مهم‌ترین مرجع مردمی در ایران است و رجوع مردم به روحانیت چه برای مسائل دینی و چه برای حل مشکلات شخصی واقعیت غیرقابل‌انکاری است. مردم از نزدیک روحانیون را می‌بینند، سطح و سبک زندگی روحانیون را مشاهده می‌کنند و یک درک و فهم واقع‌بینانه از روحانیت دارند. تربیت طلبه و روحانی در حوزه‌های علمیه به‌گونه‌ای بوده ‌است که طلبه‌ها از ابتدای شروع تحصیلات حوزوی باید در جامعه حضور مستمر داشته باشند و تکالیف و مسؤولیت‌های اجتماعی خود را انجام دهند. 
ارتباط طلبه‌ها با مردم یکی از رئوس آموزشی طلاب در حوزه‌های علمیه است. زی‌طلبگی بر قاعده مردم‌داری و مردم‌نوازی استوار است، کمااینکه این خصلت آخوند مردمی در روحانیون مسن‌تر بارزتر است، بنابراین توده‌های جامعه نگاه واقع‌بینانه‌ای به روحانیون و سطح زندگی روحانیون بویژه در حوزه‌های اقتصادی دارند، به‌ همین خاطر قطعا احترام و اعتماد سرمایه‌های اجتماعی روحانیون و حوزه‌های علمیه هستند. یکی از محورهای آشوب‌های اخیر تلاش دشمن برای ایجاد تصاویر ذهنی از وضعیت جامعه ایران است؛ از یک‌سو با استفاده از ربات‌ها در فضای مجازی توهم و تخیل بی‌شمار بودن را برای همراهان خود ایجاد کرده‌ است، از سوی دیگر با ترفندهای نخ‌نما تصویری خشن و خون‌ریز از جمهوری اسلامی برای مخاطبان خود ارائه می‌کند. ضلع دیگر تصویرسازی‌ها تلاش برای القای روی‌گردانی مردم از روحانیت است، به ‌همین خاطر است که عوامل شبکه سعودی اینترنشنال به شیوه‌های مختلف مخاطبان خود را ترغیب می‌کنند به روحانیون جسارت کرده و فیلم آن را برای انتشار در این شبکه ارسال کنند. آنها می‌خواهند این تصویر دروغین را القا کنند که روحانیون دیگر در ایران مورد اعتماد نیستند و نسل جدید نیز نه‌تنها ارادتی به روحانیت ندارد بلکه برای جسارت و برخورد فیزیکی با روحانیون انگیزه‌ هم دارد، البته تاکنون این شبکه سعودی موفق نشده ‌است از دل آشوب‌های اخیر یک موج توهین به روحانیت ایجاد کند، با این ‌حال اما این مانع نمی‌شود ماهیت اقدام این شبکه تروریستی بررسی نشود. یک تحلیل درباره تلاش تلویزیون سعودی اینترنشنال برای جسارت و توهین به روحانیت در ایران این است که این تلاش و برنامه‌ریزی بیشتر از آنکه یک اقدام سیاسی باشد ناشی از یک نگاه عقیدتی و برساخته‌ دیدگاه‌های وهابی و سلفی است. 
تلویزیون موسوم به ایران اینترنشنال به ‌صورت واضح و علنی دست ساخته مشاور و دستیار محمد بن‌سلمان سعودی است؛ پول‌های هنگفتی که در این شبکه خرج می‌شود باعث مسخ عوامل فارسی‌زبان آن شده ‌است و عوامل این شبکه نه‌تنها از تخریب باورهای دینی مردم بلکه از اعلان مواضع ضد ایرانی بویژه توطئه تجزیه ایران نیز ابایی ندارند. در موضوع جسارت به لباس روحانیت شیعه این شبکه پیشگام همه رسانه‌های فارسی‌زبان ضدانقلاب در خارج از ایران است به گونه‌ای که حتی خبرنگاران این شبکه در صفحات شخصی خود در فضای مجازی نیز دستورالعمل توهین به روحانیت شیعه را پیگیری می‌کنند. گویی سعودی برای آنها یک کارانه نیز در نظر گرفته ‌است. توهین به روحانیت شیعه توسط شبکه‌ سعودی وقتی قابل‌تأمل جلوه می‌کند که ماجرای شهادت ۲ روحانی در حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام را در کنار آن قرار دهیم. خردادماه امسال یک عامل وهابی در حرم رضوی به 3 روحانی مردمی حمله کرده و ۲ نفر آنها را به شهادت رساند. پیش ‌از آن نیز یکی از الواط همدان با سلاح گرم یک روحانی مظلوم را به شهادت رسانده بود که در آن مورد نیز تلویزیون سعودی اینترنشنال برای قاتل سنگ‌تمام گذاشت. بله! یک هدف رسانه‌ای بن‌سلمان از تخریب روحانیت و تشویق نوجوانان و جوانان به توهین به روحانیت تخریب نظام اسلامی در ایران است اما قطعا هدف اصلی، تخریب و تضعیف نهاد روحانیت شیعه و در مرحله بعدی تخریب باورهای عقیدتی ملت شیعی در ایران است. صدامک سعودی از همان ابتدا که قدرت را در عربستان به دست گرفت، در برخی سخنرانی‌های خود صراحتا نسبت ‌به مقدسات شیعه جسارت کرده که البته چوب آن را نیز به‌سرعت خورد و به واسطه جنایت علیه خاشقجی رسوای جهان شد و به واسطه حماقت حمله به یمن همچنان خود را در معرض ضربات سنگین انصارالله قرار داده ‌است. به‌ هر حال واضح و مشخص است پشت‌پرده توهین به روحانیت و جسارت به لباس پیامبر اسلام عوامل سعودی صاحب تلویزیون اینترنشنال هستند. هدف اصلی آنها نیز تخریب باورهای دینی و اعتقادات شیعی است، به ‌عبارتی کارفرمای پروژه جسارت به لباس روحانیت، عربستان سعودی و سلفی‌های وابسته به این رژیم هستند، درواقع سلفی‌ها از زبان مزدوران فارسی‌زبان خود به بهانه مخالفت با جمهوری اسلامی نوجوانان و جوانان ایرانی را ترغیب می‌کنند در ظاهر روحانیت و در اصل مبانی اعتقادی شیعه را مورد جسارت قرار دهند. پسرک سلمان قطعا تنبیه عبرت‌آموزی خواهد شد، خودش هم فهمیده و دست به دامان آمریکا و اروپا شده ‌است. این البته نافی آن نیست که عوامل جسارت به لباس روحانیت باید در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی‌شده و به اشد مجازات برسند. آنها ۲ جرم واضح دارند؛ یک مزدوری آل‌سعود برای تخریب ایران، ۲ عملگی وهابیت برای تخریب شیعه؛ مجازات این ۲ جرم هم واضح است.

Page Generated in 0/0062 sec