کتاب خاطرات مهدی سلحشور از دفاعمقدس با عنوان «باغ حاج علی»، شنبه ۷ آبانماه به همت مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس و مجموعه کتاب هیأت با حضور برخی مسؤولان کشوری و لشکری در تالار سوره حوزه هنری رونمایی شد. سردار نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس در این مراسم با اشاره به اینکه حاجمهدی سلحشور با ثبت خاطراتش از دوران دفاعمقدس بر سرمایه ملی ما از این دوران افزود که از او تشکر میکنم، اظهار داشت: دفاعمقدس ابعاد مختلفی داردکه یکی از مهمترین ابعاد آن فرهنگ حاکم بر آن است. دفاعمقدس تنها در فرماندهیها و عملیاتها خلاصه نمیشود، بلکه یکی از مهمترین ابعاد و متنهای اصلی آن فرهنگ دفاعمقدس است که امروز در مراحل دیگر انقلاب اسلامی هم تداوم پیدا کرده است. رأس این فرهنگ امام خمینی(ره) است که نگاه و اندیشه ایشان در سرتاسر کشور ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه این فرهنگ موجب شد تهدیدها در دوران دفاع مقدس به فرصت تبدیل شود، گفت: جنگ در شرایطی بر ما تحمیل شد که ثبات سیاسی و اقتصادی نداشتیم. در این جبهه فرهنگی که دوران دفاع مقدس در آن شکل گرفت، تمام ظرفیتهای فرهنگی کشور بویژه روحانیون و مداحان به میدان آمدند که فرهنگ دفاعمقدس بدون نقش مداحانی مثل حاج صادق آهنگران، حاجمهدی سلحشور و حاج سعید حدادیان قابل تفکیک
نیست.
در ادامه این مراسم مهدی سلحشور مداح اهل بیت(ع)، سردار ابراهیم جباری فرمانده سابق سپاه ولیامر، حسین یکتا از راویان دوران دفاعمقدس و حسین کاجی از فرماندهان دوران دفاعمقدس، گعدهای 4 نفره برگزار کردند که حاجمهدی سلحشور در ابتدای آن اظهار داشت: در این کتاب تلاش کردم تا از شهدا یاد کنم که در مجموع از ۸۰ شهید نام برده شده است. در مراسم امروز هم تصاویر شهید علی جابری مسؤول گروهان، شهید محسن درودی، شهید علی شکاری، شهید داوود حیدری فرمانده گردان زهیر، شهید زنده حاج علی فضلی و شهید علیاکبر حشمتی قرار گرفته است. وی گفت: زمانی که بنا داشتم به جبهه بروم حاج ابراهیم جباری را ملاقات کردم که در واقع حکم پدری گردن من دارد. برای نوشتن این کتاب 8 سال وقت گذاشتهام و در نهایت نیز بیش از ۲۰ ساعت تمام متون آن را با بچههای گردان مرور کردیم تا کتاب مستند باشد. ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر نیز در این نشست اظهار داشت: یاد سردار فضلی را گرامی میداریم که قرار بود در این مراسم حضور پیدا کند اما خبردار شدم به بیمارستان رفته است. حسین یکتا از راویان دوران دفاعمقدس هم در این مراسم اظهار داشت: زمانی در قم با حاجمهدی سلحشور در مدرسه معصومیه که نه آب و نه برق داشت و در حجرهها فانوس روشن میکردیم، جلسه حدیث کساء و سینهزنی برپا میکردیم و با او بنای گردان حضرت معصومه(س) را گذاشتیم. در قصه و غصههای قم همواره حاجمهدی سلحشور پرچمدار بوده است. یکتا در پایان سخنانش گفت: او بنای هیأت فاطمیون و سبک خواندن از شهدا را بنیان گذاشت که امروز در بسیاری از هیأتها الگو شده است. در پایان این مراسم با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس، سردار ابراهیم جباری فرمانده سابق سپاه امر، حسین یکتا، حسین کاجی و حجتالاسلام احمد شرفخانی از کتاب باغ حاج علی رونمایی شد.