printlogo


کد خبر: 255707تاریخ: 1401/8/9 00:00
سرعت بالای سرایت‌پذیری آنفلو‌آنزا با وجود صفر شدن آمار روزانه جان‌باختگان کرونا در کشور
آنفلوآنزا کرونا را زیر گرفت

گروه اجتماعی: وزارت بهداشت دیروز در حالی اعلام کرد فوتی‌های کرونا طی 24 ساعت گذشته در کشور به صفر رسیده است که ویروس آنفلو‌آنزا این روز‌ها سراسر کشور را فرا گرفته و خیلی‌ها را روانه بیمارستان‌ها کرده است. به گزارش «وطن‌امروز» آمار فوتی‌های روزانه کرونا که مدتی است زیر 10 نفر است، دیروز صفر شد. روز گذشته وزارت بهداشت اعلام کرد: هیچ یک از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور طی 24 ساعت گذشته جان خود را از دست ندادند. با کاهش التهاب بیماری کرونا، حالا ویروس آنفلوآنزا جای آن را گرفته است به طوری که این روزها مراکز درمانی با انبوه بیماران مبتلا به این ویروس مواجهند؛ بیماری‌ای که خیلی سریع اغلب استان‌های کشور را در بر گرفته و با آنکه هوا هنوز چندان سرد نشده، خیلی‌ها را راهی بیمارستان کرده است. شدت سرایت‌پذیری این بیماری تا جایی است که وزیر آموزش و پرورش نیز از احتمال تعطیلی مدارس به دلیل شیوع آنفلو‌آنزا به صورت محدود خبر داد. طبق گفته مسؤولان بیمارستانی، آنفلوآنزا در کودکان شیوع بیشتری دارد که برای پیشگیری از انتقال این بیماری والدین باید حساسیت بیشتری درباره استفاده فرزندان‌شان از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، حضور در کلاس با تهویه مناسب و حفظ بهداشت دست داشته باشند. علائم بالینی آنفلوآنزا بسیار به سرماخوردگی و کرونا شبیه و روش‌های پیشگیری از آن هم تقریبا شبیه آنهاست. تاکید کارشناسان بهداشت این است که سالمندان، زنان باردار، کادر بهداشت و درمان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و کودکان از جمله گروه‌هایی هستند که باید تزریق واکسن آنفلوآنزا را در برنامه‌های خود قرار دهند. 
در این باره سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به پیک آنفلوآنزا و روند افزایشی آن در کشور و با بیان اینکه تا این مقطع زمانی، آنفلوآنزا در گروه‌های کودکان شیوع بیشتری داشته است، بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی بویژه تزریق واکسن در گروه‌های پرخطر تاکید کرد. دکتر شهنام عرشی با اشاره به روند افزایشی موارد آنفلوآنزا در کشور گفت: همه‌ساله با شروع فصل سرما با موجی از بیماری‌های تنفسی روبه‌رو هستیم، بویژه بیماری آنفلوآنزا که معمولا به صورت فصلی خود را نشان می‌دهد. وی با اشاره به شروع زودتر از موعد پیک آنفلوآنزا در سال جاری افزود: امسال پیک آنفلوآنزا از حدود 5 هفته گذشته و از اوایل مهرماه شروع ‌شده و البته شروعش نسبت به سال‌های قبل حداقل یک ماه زودتر بوده است. سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون در شروع پیک آنفلوآنزا هستیم و موارد در حال افزایش است، ضمن تاکید بر لزوم موارد بهداشت فردی گفت: معمولا هر سال یک پیک از آنفلوآنزا بیشتر نداریم که بعد از 3 یا 4 ماه نیز موارد بیماری فروکش می‌کند. عرشی ادامه داد: خوشبختانه واکسن موثر آنفلوآنزا از سالیان سال در دسترس است و به گروه‌های هدف شامل افراد بالای 60 سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری‌های مزمن قلبی- عروقی، ریوی، دیابت و مبتلایان نقص سیستم ایمنی و... همه ساله توصیه می‌کنیم نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه امسال و تا این مقطع زمانی، آنفلوآنزا در گروه‌های کودکان شیوع بیشتری داشته، افزود: از جمله علل این موضوع آن است که در 2 سال گذشته تحت تاثیر پاندمی کرونا، موارد بهداشت فردی از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی، پوشش ماسک، بهداشت دست‌ها و... رعایت شده و البته مدارس نیز تا حدی تعطیل بوده و کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شده‌ بودند و به این ترتیب مواجهه کودکان با ویروس‌های تنفسی کمتر بوده و به همین دلیل نیز مستعدتر هستند که بیماری را با شیوع بیشتری بگیرند. عرشی با بیان اینکه انتظار آن است که پیک آنفلوآنزا طی حداکثر 3 تا 4 ماه فروکش کند، گفت: آنفلوآنزا حدود هر 10 تا 30 سال یک‌بار ممکن است به شکل پاندمی در‌آید و به دنبال ایجاد سویه‌های جدید، شدت و وسعت آن زیاد می‌شود اما در حال حاضر فعلا اکثر موارد آنفلوآنزا از نوع A است و خوشبختانه تا این مقطع زمانی هم ویروس آن حالتی از جهش را نداشته و همان آنفلوآنزای فصلی است. 
 
* هنوز برای تزریق واکسن آنفلوآنزا دیر نشده است
متخصص ویروس‌شناسی گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا آخر شهریور است اما توصیه می‌شود هر زمانی واکسن در دسترس باشد حتی در آبان‌، تزریق شود. آذرخش آذران با اشاره به اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن موثری در دسترس است که طبق اعلام کمپانی‌های ساخت این واکسن‌ها، در حال حاضر این واکسن برای افراد 6 ماه به بالا قابل تزریق است. وی با بیان اینکه 2 هفته بعد از تزریق واکسن، آنتی بادی در بدن ایجاد می‌شود، افزود: بزرگسالان باید یک دوز واکسن آنفلوآنزا را قبل از شیوع این بیماری یعنی اواخر شهریور یا اوایل مهرماه تزریق کنند. متخصص ویروس‌شناسی گفت: کودکان زیر ۹ سالی که برای نخستین‌بار واکسن آنفلوآنزا را دریافت می‌کنند باید 2 دوز واکسن را تزریق کنند. این گروه سنی 4 هفته بعد از دریافت دوز اول، باید دوز دوم را دریافت کنند اما در سال‌های بعد باید مانند بزرگسالان یک دوز واکسن را تزریق کنند. وی با اشاره به علائمی که پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا بروز پیدا می‌کند، گفت: ممکن است پس از تزریق واکسن در مدت یکی دو روز علائم مختصری مانند تب، احساس خستگی، وجود درد یا قرمزی در ناحیه تزریق واکسن بروز پیدا کند. آذران تصریح کرد: با توجه به اینکه واکسن‌های آنفلوآنزا بر پایه تخم‌مرغ تولید شده‌اند، افرادی که نسبت به تخم‌مرغ حساسیت دارند باید قبل از تزریق این واکسن با پزشک مشورت کنند. وی با اشاره به اثربخشی واکسن آنفلوآنزا گفت: باید یادمان باشد واکسن‌ها نمی‌توانند صددرصد جلوی ابتلا به بیماری را بگیرند. اثربخشی واکسن‌های آنفلوآنزا ۶۰ تا ۸۰ درصد عنوان شده است اما اثربخشی این واکسن در دریافت‌کنندگان واکسن متفاوت است؛ به طور مثال کارایی واکسن در افراد بالای ۶۵ سال کمی پایین می‌آید اما تا حدود زیادی از مرگ‌ومیر جلوگیری می‌کند. آذران بیان کرد: توصیه می‌شود همه افراد از 6 ماهگی به بالا واکسن آنفلوآنزا را هر سال یک بار تزریق کنند اما گروه‌های پرخطر مانند زنان باردار، افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، افراد دچار نقص سیستم ایمنی بدن و کادر درمان در اولویت دریافت واکسن هستند.
 
***
‌احتمال تعطیلی مدارس به ‌دلیل شیوع آنفلوآنزا به ‌صورت محدود
 وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: به‌ دلیل شیوع آنفلوآنزا ممکن است به‌ صورت محدود تعطیلی‌هایی داشته باشیم، البته این به‌ معنای تعطیل ‌شدن آموزش نیست و از شبکه شاد برای برگزاری کلاس‌ها استفاده خواهد شد. یوسف نوری گفت: بعضی استان‌ها به دلیل شیوع ویروس آنفلوآنزا، مدارس را در شهر‌های خود تعطیل کرده بودند. عنوان کردیم مسؤولان آن استان‌ها یک بررسی میدانی داشته باشند که آیا واقعا احتمال ابتلا به آنفلوآنزا زیاد است که دانش‌آموزان آسیب و لطمه ببینند؟ وی ادامه داد: مدیران استان‌ها باید بررسی کنند و اگر گزارش وزارت بهداشت نیز مبنی بر احتمال آسیب به دانش‌آموزان باشد، شرایط آموزش تغییر خواهد کرد. البته تا به امروز هیچ‌گاه تجربه تعطیلی به دلیل شیوع آنفلوآنزا را نداشته‌ایم. نوری گفت: اگر هم تمام این موارد وجود داشته باشند، تعطیلی وجود ندارد و از شبکه شاد برای برگزاری کلاس‌ها استفاده خواهد شد. او ادامه داد: هر تصمیمی باید دلیلی داشته باشد. دلیل در ارتباط با آنفلوآنزا را پزشکان و وزارت بهداشت تشخیص می‌دهند و بررسی می‌کنند. اگر واقعا دانش‌آموزان لطمه ببینند، ما راضی نخواهیم بود، بنابراین ممکن است تعطیلی‌هایی به صورت محدود داشته باشیم. البته این به معنی تعطیل شدن درس و آموزش نیست و دانش‌آموزان با استفاده از شبکه شاد و آموزش مجازی تحصیل خود را بی‌وقفه ادامه خواهند داد.
 

***

آمار فوتی‌های کرونا صفر شد

روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: خوشبختانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، هیچ یک از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست ندادند. بر این اساس از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه ۸ آبان، ۷۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» شناسایی و ۴۰ نفر از آنها بستری شدند. در طول این مدت، هیچ یک از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» جان خود را از دست ندادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در عدد ۱۴۴ هزار و ۵۷۱ نفر ماند. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون 7 میلیون و ۳۳۱ هزار و ۷۶۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین 129 نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون نیز ۵۴ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۹۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۱۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۶۸ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۶۸۳ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۵۰ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۸۰۱ دوز رسید.

Page Generated in 0/0068 sec