گروه بینالملل: آینده رژیم صهیونیستی با پیروزی اردوگاه نتانیاهو و متحدان تندرو و افراطیاش در انتخابات به کدام سمت خواهد رفت؟ این پرسشی است که تقریبا کسی در سرزمینهای اشغالی و مراکز جهانی پاسخ امیدوارکنندهای برای آن ندارد. شاید در فلسطین اشغالی تصور بر این بود که بازگشت «بیبی»، رژیم صهیونیستی را از چرخه بحرانهای داخلی به ساحل نجات خواهد رساند اما محافل عبری از هماکنون درباره آیندهای مبهم و شاید تیره صحبت میکنند که در خلال آن، بحرانهای فزاینده داخلی اسرائیل تشدید خواهد شد.
یکی از پیامدهای این اتفاق یعنی قدرتگیری دوباره بنیامین نتانیاهو موجب نگرانی تمام حامیان دموکراسی و حاکمیت قانون در جهان شده است. دیوید مایرز، استاد تاریخ یهود در دانشگاه یوسیالای آمریکا و رئیس صندوق اسرائیل و دنیل سوکاچ، مدیرعامل این صندوق در گزارشی در روزنامه لسآنجلستایمز نوشتند: «بنیامین نتانیاهو که از ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ نخستوزیر بود، کوشید اندیشه نژادپرستانه برتری یهودیان را به یکی از اصول قانون اساسی اسرائیل تبدیل کند. اکنون که او دوباره به قدرت بازگشته، نخستوزیری دولتی را برعهده خواهد داشت که در آن افرادی مانند ایتامار بن غفیر (از شاگردان مئیر کاهان، راستگرای افراطی) و بتسلئیل اسموتریچ (یک آشوبگر تمامعیار) حضور دارند. مقاله لسآنجلستایمز میافزاید: اسرائیل چیزی نیست که برخی تصورش را داشتند؛ جایی که در آن یک تعادل انجامپذیر برای بهشت یهودیان و جامعه روشنشده و تساویگرا وجود داشته باشد. در مقیاس بزرگتر، این مشکل در انتخابات اخیر اسرائیل یا حتی در دوره نتانیاهو به وجود نیامد، بلکه بسیار عمیقتر است. اسرائیل از ۱۹۶۷ (تمام) فلسطین را به شکلی غیرقانونی و غیراخلاقی اشغال کرده و همچنین هرگز تعریف خود به عنوان یک دولت یهودی را با تمایل به ارائه برابری کامل به همه شهروندانش - بویژه اقلیت بزرگ اعراب اسرائیل که یک پنجم جمعیت را تشکیل میدهند - سازگار نکرده است. مایرز و سوکاچ مینویسند: اسرائیل در آینده باید از چهره منحوس اندیشه برتری یهودیان که امروز به شکل تصاعدی افزایش مییابد، فاصله بگیرد. اسرائیل باید آواره کردن و تبعید فلسطینیان را که از ۱۹۴۸ آغاز کرده، متوقف کرده و به اشغال غیرانسانی فلسطین پایان دهد. در عین حال، دیگر نباید واقعیتهای تلخ را با القاب مثبت جعلی مخفی کنیم. یهودیهای اسرائیل - بویژه رهبران جوامع یهود - نباید با سیاستمداران نژادپرست همکاری کنند. ما همچنین باید آشکارا با شهرکسازیهای غیرقانونی مخالفت کنیم.
روزنامه «رای الیوم» هم در سرمقاله خود نوشت: با روی کار آمدن نتانیاهو، شرایط کنونی مانند ورود او به خانهای است که ستونهای آن شکافهای عمیقی دارد که آن را میلرزاند و هر لحظه ممکن است ویران شود. بنابراین تشدید خشونت علیه فلسطینیها از یک سو و مخالفانش در قدرت از سوی دیگر و درگیریهای او با دولت آمریکا و موضع روسیه در قبال مواضع اتخاذی نتانیاهو کمک زیادی به تعمیق این شکافها در ستونها و دیوارهای ساختمان دولتی که نتانیاهو در رأس آن قرار دارد، خواهد کرد؛ امری که موجب خواهد شد این خانه هر لحظه فرو بریزد.
در همین حال نتایج یک نظرسنجی اسرائیلی نشان میدهد یکسوم شهرکنشینها نمیخواهند در ارتش استخدام شوند و بر این باور هستند که اسرائیل ۲۵ سال دیگر وجود نخواهد داشت. به گزارش المیادین، برخی رسانههای اسرائیلی فاش کردند یکسوم جوانان اسرائیلی باور ندارند که اسرائیل ۲۵ سال دیگر وجود خواهد داشت. طبق نتایج نظرسنجیای که ائتلاف جنبشهای جوانان رژیم صهیونیستی انجام داد و شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز آن را منتشر کرد، یکسوم جوانان اسرائیلی نمیخواهند در ارتش استخدام شوند. این شبکه تلویزیون اسرائیل در ادامه تاکید کرد که این دادهها «خطرناک و دلخراش» هستند. «أمنون أبروموفیت»، تحلیلگر مسائل سیاسی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این رابطه اظهار کرد: صحبت درباره کسی که هویت اصلی خود را متشکل از هویت اسرائیلی و زبان عبری میداند، میتواند دلخراش باشد، تمام بحثهای سیاسی در اسرائیل یک الگوی اجرایی گمراهکننده است. تحلیلگر اسرائیلی در ادامه گفت: یکسوم جوانان اسرائیلی نمیدانند چه کسی اسحاق رابین (نخست وزیر پیشین اسرائیل که چهارم نوامبر ۱۹۹۵ به دنبال مذاکرات صلح با فلسطینیها به دست فردی به نام «ایگال عمیر» که یک اسرائیلی رادیکال جناح راستی بود، کشته شد) را به قتل رساند، بدتر آنکه یکسوم جوانان اسرائیلی نمیخواهند در ارتش استخدام شوند و بدتر از همه اینها اینکه یکسوم شهرکنشینها باور ندارند که اسرائیل ۲۵ سال دیگر وجود خواهد داشت.