printlogo


کد خبر: 255978تاریخ: 1401/8/15 00:00
اخبار

معاون اول رئیس‌جمهور در شهرستان بشاگرد:
کمک به اقشار ضعیف و محروم دغدغه دولت است
معاون اول رئیس‌جمهور دولت سیزدهم گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی دولت سیزدهم کمک به اقشار ضعیف و محروم جامعه است و امیدوارم با تلاش‌های دولت، شاهد آن باشیم که شهرستان بشاگرد به منطقه‌ای برخوردار، درخشان و الگویی برای خدمات نظام تبدیل شود. محمد مخبر در مراسم افتتاح دبستان (برکت) دانشمند شهید محسن فخری‌زاده با قدردانی از زحمات و خدمات مرحوم والی و همه کسانی که برای حل مسائل و محرومیت‌زدایی منطقه بشاگرد خدمت کرده‌اند، اظهار داشت: منطقه بشاگرد منطقه‌ای محروم، ‌وفادار، دلسوز و ولایتمدار است. زمانی هر گاه اسم بشاگرد شنیده می‌شد، محرومیت، کمبود و مشکلات به ذهن خطور می‌کرد که امیدوارم این مقطع گام دوم برای حل مشکلات این منطقه باشد و بتوانیم مشکلات و سختی‌های مردم بشاگرد را مرتفع کنیم. مخبر با تأکید بر اینکه منطقه بشاگرد هنوز تا رسیدن به نقطه‌ای که حق مردم آن است فاصله زیادی دارد، گفت: تا قبل از انقلاب کمتر کسی نام این منطقه را شنیده بود که با تلاش مرحوم والی و دیگر خدمتگزاران، این منطقه معرفی شد و در مسؤولان کشور نسبت به بشاگرد حساسیت ایجاد شد. معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خطاب به دانش‌آموزان و والدین آنها در شهرستان بشاگرد گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز بخش زیادی از مسؤولان کشور از مناطق محروم بوده‌اند. از امام خمینی(ره) که از اطراف خمین بودند تا مقام معظم رهبری، رؤسای‌جمهور ادوار مختلف، وزرا، رؤسای مجلس و فرماندهان سپاه از مناطق محروم کشور بوده‌اند. مخبر تصریح کرد: کابینه آینده نظام از میان فرزندان این کشور و بویژه از مناطق محروم شکل خواهد گرفت. از این رو باید قدر دانش‌آموزان را بدانیم و خودشان نیز باید حداکثر تلاش و کوشش خود را به کار گیرند تا بتوانند استعدادهای‌شان را شکوفا کنند.
 
***
 
۱۰ محور سند همکاری امضا‌شده بین ایران و روسیه
در جریان سفر هفته گذشته جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران به روسیه و برگزاری کمیسیون مشترک ۲ کشور، سند همکاری‌ای در 10 محور زیر بین طرفین امضا شد که باعث جهش در حجم تجارت ایران و روسیه خواهد شد.  این محورها عبارتند از:
1- برقراری همکاری‌ بانکی گسترده برای ایجاد یک نظام پرداخت مناسب و قابل اتکا جهت تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری
2- بهره‌برداری کامل ایران از وام دولتی ۵ میلیارددلاری روسیه به ایران و مذاکره جهت افزایش این مقدار به ۲ برابر
3- تجارت حامل‌های انرژی بویژه گاز، نفت خام و فرآورده‌های نفتی و توسعه بازارهای صادراتی گاز ایران با مشارکت طرف روس
4- سرمایه‌گذاری طرف روس در بخش‌های مختلف صنعت نفت ایران بویژه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و پالایش نفت ایران
5- گذردهی بار از کریدور شمال- جنوب بویژه با تمرکز بر استفاده کامل از ظرفیت و زیرساخت‌های موجود و توسعه زیرساخت‌ها در ادامه
6- انجام هماهنگی‌ لازم بین ۲ کشور در زمینه استانداردهای‌شان در زمینه اقلام و محصولات مختلف صنعتی، کشاورزی و...
7- تبادل محصولات کشاورزی شامل واردات غله از روسیه و صادرات محصولات کشاورزی گرمسیری به روسیه و استفاده از موقعیت ایران جهت تبدیل شدن به هاب ترانزیتی و سوآپ محصولات کشاورزی روسیه
8- ایجاد صندوق مشترک برای سرمایه‌گذاری‌های منطقه‌ای و جهانی
9- ایجاد اتحادیه مناطق آزاد ایران و روسیه و توسعه این همکاری‌ها به سایر کشورهای حاضر در کریدور شمال- جنوب
10- توافق صندوق‌های ضمانت 2 طرف برای صدور ضمانتنامه متقابل برای شرکت‌های هر طرف با هدف کاهش ریسک تجارت و سرمایه‌گذاری.
 
***
 
اکونومیک‌تایمز:
صادرات نفت روسیه به هند به ۹۴۶ هزار بشکه رسید
بر اساس آمار منتشرشده، صادرات نفت روسیه به هند در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل از آن ۸ درصد رشد داشته و به ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است. آنطور که اکونومیک‌تایمز گزارش داده است روسیه در ماه اکتبر توانست با پشت سر گذاشتن عربستان و عراق به بزرگ‌ترین صادرکننده نفت به هند تبدیل شود. 
بر اساس آمار منتشر شده از سوی مؤسسه وُرتکسا - که محموله‌های انرژی را رهگیری می‌کند - صادرات نفت روسیه به هند در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل از آن ۸ درصد رشد کرده و به ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است. هند ۲۲ درصد نفت وارداتی خود در ماه اکتبر را از روسیه، 20.5 درصد را از عراق و ۱۶ درصد را هم از عربستان وارد کرده است. اتحادیه اروپایی در سال جاری چند بسته تحریم اقتصادی را علیه مسکو اعمال کرده که از ماه دیگر تحریم نفت حمل ‌شده از دریا یا به اصطلاح «نفت دریایی» به آن اضافه خواهد شد و در واقع واردات نفت روسیه به اروپا تقریبا متوقف می‌شود.
 روسیه ماه اکتبر ۳۴ درصد نفت بیشتری را نسبت به اتحادیه اروپایی به هند فروخته است. ماه گذشته چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت دریای روسیه بود و روزانه یک میلیون بشکه از این کشور خرید کرده است. اوایل سال جاری بود که هند پس از اعمال تحریم‌ها علیه مسکو از سوی کشورهای غربی و تخفیف خوردن نفت روسیه، واردات از این کشور را افزایش داد. به‌رغم فشارهای غرب به هند برای توقف واردات نفت از روسیه، این کشور تاکنون نه‌تنها واردات خود را متوقف نکرده بلکه افزایش هم داده است.

Page Generated in 0/0130 sec