printlogo


کد خبر: 256072تاریخ: 1401/8/17 00:00
مطابق پیش‌بینی مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، اکثر حوضه‌های آبریز کشور از هفته آینده شاهد بارش خواهد بود
دوباره باران
پروفسور اردکانی در گفت‌و‌گو با «وطن امروز» پیش‌بینی کرد با ورود سامانه‌های بارشی، وضعیت بارندگی‌ها از اواخر ماه جاری مطلوب خواهد شد

اغلب استان‌های کشور طی یک هفته اخیر با بارش‌های پراکنده باران و در برخی مناطق برف مواجه بودند و طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی این بارش‌ها تا پایان هفته ادامه دارد. به گزارش «وطن‌امروز»، تغییرات اقلیمی آب و هوا در منطقه و حتی جهان وضعیت بارندگی‌ها را آشفته و بعضا ناپایدار کرده است، حال با وجودی که ایران در موقعیت جغرافیایی کم‌بارشی قرار و هر چند اما بارش‌ها در این منطقه خیلی زیاد نیست ولی به گفته کارشناسان نمی‌توان آن را بحرانی قلمداد کرد. 
پروفسور حسین اردکانی، کارشناس هواشناسی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره وضعیت بارش‌ها طی هفته‌ها و ماه‌های آینده گفت: هر چند از لحاظ جغرافیایی ایران در منطقه کم‌‌بارشی قرار گرفته است و از طرفی نیز تغییرات اقلیمی آب و هوایی در منطقه رخ داده است و هر چند پیش‌بینی‌‌ها حاکی از آن است که بارش نسبتا خوب باران از اواخر ماه جاری در سراسر کشور بویژه در سواحل خزر شروع و حجم آن در آذر و دی نیز بیشتر می‌شود. 
وی در پاسخ به اینکه مسؤولان اخیرا هشدار دادند تهران دچار کمبود آب شده است و در صورتی که باران نبارد دچار مشکل خواهیم شد به طوری که ظرفیت آب در کلانشهر تهران برای مصرف فقط تا 100 روز دیگر خواهد بود، گفت: البته هشدارها نسبت به مصرف بهینه آب لازم و ضروری است اما از آنجایی که طی 3 ماه آینده بارش‌ها در برخی مقاطع نرمال و بعضا خوب پیش‌بینی می‌شود، بنابراین پیش‌بینی‌‌ها درباره میزان تامین آب پشت سدها که گفته شود تهران تا 100 روز دیگر آب خواهد داشت، ریسک بالایی دارد. 
کارشناس هواشناسی خاطرنشان کرد: سازمان هواشناسی اواسط تابستان پیش‌بینی کرد فصل پاییز بارش‌ها کم و احتمالا بارش آنچنانی اتفاق نیفتد اما این روزها هر روز خبر از هشدار سیل می‌دهند، بنابراین مدل‌های شاخص پیش‌بینی هوا باید به درستی رصد شود، البته در ماه نخست پاییز بارش چندانی اتفاق نیفتاد اما از نیمه دوم ماه جاری بویژه در اواخر همین ماه با ورود سامانه‌های بارشی، ابرهای باران‌زا بخش عمده‌ای از مناطق کشور را در بر می‌گیرد. 
اردکانی خاطرنشان کرد: باتوجه به بارش‌های مناسب در اواخر آذرماه شاهد ذخیره منابع آبی در پشت خیلی از سدها خواهیم بود و این بارش‌ها به احتمال فراوان در زمستان بیشتر رخ می‌دهد اما نمی‌توان گفت سدها را لبریز می‌کند ولی سیراب خواهند شد. بنابراین توصیه می‌شود مردم در مصرف بهینه آب شرب بکوشند تا مشکل احتمالی کمبود آب تهدید‌کننده نباشد.
 
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در نقاط مختلف کشور، کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور خبر داد. صادق ضیاییان دیروز درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: ارتفاعات آذربایجان شرقی و ارتفاعات البرز بارش برف انتظار می‌رود و همچنین در خراسان جنوبی، سیستان‌وبلوچستان، شرق هرمزگان، جنوب استان‌های کرمان، فارس و بوشهر نیز افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده رخ می‌دهد. رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: سه‌شنبه (امروز) بارش در سواحل شمالی کاهش می‌یابد و در استان‌های واقع در نوار شرقی کشور ابرناکی، رگبار باران و وزش باد شدید همراه با کاهش دما رخ می‌دهد که در برخی مناطق واقع در شمال شرق بارش برف دور از انتظار نیست. همچنین در این روز در استان‌های خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد، بوشهر، شمال هرمزگان، جنوب سیستان‌و‌بلوچستان، فارس و جنوب اصفهان ابرناکی، بارش پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد انتظار می‌رود. وی افزود: چهارشنبه (فردا) در شمال غرب و همچنین در یزد، کرمان، هرمزگان، سیستان‌و‌بلوچستان، جنوب استان‌های فارس و بوشهر افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد رخ می‌دهد. در اواخر وقت در غرب سواحل دریای خزر نیز بارش آغاز می‌شود. به گفته ضیاییان، برای پنجشنبه ۱۹ آبان در غالب مناطق کشور جوی آرام و در شمال غرب و غرب سواحل دریای خزر ابرناکی و بارش پیش‌بینی می‌شود. جمعه 20 آبان با ورود سامانه بارشی، بارش‌ها در جنوب غرب و غرب آغاز می‌شود. رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران سه‌شنبه (امروز)‌ نیمه‌ابری تا ابری و گاهی وزش باد با احتمال بارش‌های پراکنده و بعضی ساعت‌ها غبار رقیق با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۴ و چهارشنبه (فردا) نیمه ابری بتدریج کاهش ابر و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. 
ضیاییان در پایان گفت: سه‌شنبه (امروز) بندرعباس با دمای ۳۲ و۳۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهرکرد با دمای ۴- و ۳- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور هستند.
 
بارش در حوضه‌های آبریز کشور در هفته آینده
مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو در جدیدترین پیش‌بینی خود اعلام کرد حوضه‌های آبریز شمالی کشور این هفته بیشترین بارش را دارند و در سایر مناطق بارش پراکنده است و هفته آینده اکثر حوضه‌های آبریز شاهد بارش خواهند بود. سازمان هواشناسی از وقوع بارش در ۱۰ استان کشور خبر داده است. همچنین تازه‌ترین گزارش مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که برای هفته جاری وقوع بارش‌ها عمدتاً در نواحی شمالی کشور و به صورت پراکنده در سایر مناطق کشور پیش‌بینی می‌شود. همچنین با توجه به چشم‌انداز بارش پیش‌بینی شده، برای هفته آینده وقوع بارش‌ها در مناطق شمالی، غرب، جنوب غرب تا مرکز کشور و شمال شرق مورد انتظار است. 
حوضه آبریز دریای خزر این هفته بیشینه بارش 119.2 میلیمتری و متوسط محدوده 11.2 میلیمتری را دارد که بیشترین میزان در بین حوضه‌های آبریز کشور است. مقام دوم پربارش‌های این هفته مربوط به حوضه آبریز دریاچه ارومیه با بیشینه بارش 27.7 میلیمتر و متوسط محدوده 7.5 میلیمتری است. پس از آن حوضه آبریز خلیج‌فارس  و دریای عمان بیشینه بارش 23.1 میلیمتری و متوسط محدوده 1.8 میلیمتری را تجربه می‌کند. در هفته جاری حوضه‌ آبریز فلات مرکزی شاهد بیشینه 18.3 میلیمتر و محدوده بارش 0.5 میلیمتری است. حوضه آبریز قره قوم هم بیشینه بارش 13.1 میلیمتری با متوسط محدوده 2.3 میلیمتری دارد.
حوضه آبریز مرزی شرق هم این هفته بیشینه بارش 10.3 میلیمتری با متوسط بارش 1.6 میلیمتر پایین‌ترین میزان بارش حوضه‌های آبریز را دارد. 
همچنین در هفته منتهی به ۲۷ آبان‌ همه حوضه‌های ششگانه اصلی آبریز کشور بارش‌هایی را دریافت خواهند کرد. بر این‌ اساس حوضه آبریز دریای خزر در هفته منتهی به ۲۷ آبان بیشینه بارش 173.9 میلیمتری و متوسط محدوده 19.8 میلیمتری را خواهد داشت که بیشترین میزان در بین حوضه‌های آبریز کشور خواهد بود. در هفته منتهی به ۲۷ آبان‌ماه حوضه‌ آبریز خلیج‌فارس  و دریای عمان بیشینه بارش 93.7 میلیمتری با متوسط محدوده 8.8 میلیمتری خواهد داشت. حوضه‌ آبریز فلات مرکزی هم در هفته منتهی به ۲۷ آبان‌ماه بیشینه بارش 89.4 میلیمتری و متوسط محدوده 4.2 میلیمتری را تجربه خواهد کرد. در هفته آینده حوضه‌ آبریز دریاچه ارومیه هم بیشینه بارش 65.2 میلیمتری و متوسط محدوده 22.2 میلیمتری را تجربه خواهد کرد. حوضه آبریز قره قوم هم در هفته منتهی به ۲۷ آبان‌ماه بیشینه بارش 38.9 میلیمتری و متوسط محدوده 9.1 میلیمتری را خواهد داشت. حوضه آبریز مرزی شرق هم در هفته منتهی به ۲۷ آبان‌ماه بیشینه بارش ۱۵ میلیمتر با متوسط محدوده 2.8 میلیمتر را تجربه خواهد کرد.

Page Generated in 0/0064 sec