printlogo


کد خبر: 256107تاریخ: 1401/8/18 00:00
واکسیناسیون کرونا مانع افزایش فوتی‌های مبتلایان به بیماری‌های ویروسی شد
۳۱ فوتی آنفلوآنزا
وزارت بهداشت: احتمال بروز پیک کرونا در اواخر پاییز وجود دارد؛ ماسک و واکسیناسیون را جدی بگیرید

واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی اثر خود را بر کاهش میزان ابتلا به بیماری‌های ویروسی به جا گذاشته است به طوری که با وجود شیوع گسترده آنفلوآنزا و افزایش بستری‌ها در برخی بیمارستان‌ها اما مرگ‌ومیر آنچنانی اتفاق نیفتاد. در همین باره، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد موارد بستری و مرگ کرونا به حداقل رسیده و ما در قسمت نزولی و نسبتا ساکن نمودار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا هستیم. شهنام عرشی در نشست خبری افزود: در پیک هفتم کرونا ارتفاع کم نمودار مرگ و ابتلای بیماران کرونا را داشتیم‌ که مقداری ناشی از اثر خوب واکسیناسیون است و مقداری هم به کاهش قدرت ویروس بازمی‌گردد. از سوی دیگر برخی افراد هم به دنبال ابتلا و بهبود، ایمنی نسبی کسب کرده بودند. بیشترین میزان ابتلا و مرگ‌ومیر در پیک پنجم رخ داد. 
 
احتمال بروز پیک کرونا در اواخر پاییز
عرشی درباره روند بیماری در سایر کشورها نیز اظهار کرد: در کشورهای فرانسه و آلمان حدود یک ماه قبل پیکی به دلیل زیرسویه BQ1 کرونا داشتیم که این زیرسویه هنوز به ایران نرسیده است و به این دلیل نگران هستیم. طبق پیش‌بینی‌‌های قبلی این احتمال وجود دارد که در دنیا پیکی از کرونا در اواخر پاییز و اوایل زمستان رخ دهد که اگر تغییرات وسیعی در ویروس رخ ندهد، شدت پیک‌های قبلی را نخواهد داشت. با توجه به اینکه ما حدود یک ماه بعد از اروپا گونه‌های شایع آن کشورها را تجربه می‌کنیم، همواره از مردم می‌خواهیم نکات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک و واکسیناسیون را رعایت کنند. وی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود افزایش موارد کرونا در اواخر پاییز احتمالا با سویه‌هایی از ویروس خواهد بود که تا به حال در کشور نداشته‌ایم. همه مجامع بین‌المللی درباره پیش‌بینی روند کرونا عنوان می‌کنند که پیش‌بینی‌ها روز به روز غیردقیق‌تر می‌شود. 
 
آمار واکسیناسیون کرونا در گروه‌های سنی
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۵ میلیون دوز تزریق واکسن کرونا در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: در گروه سنی بالای ۱۲ سال حدود ۸۵ درصد واکسیناسیون انجام شده است. تا تاریخ یازدهم آبان‌ماه سال جاری مجموع تزریق برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال بیش از ۱۲ میلیون و ۹۶۲ هزار دوز و مجموع تزریق برای افراد ۵ تا ۱۲ سال نیز بیش از ۴ میلیون دوز بوده است. وی تاکید کرد: ما هیچگاه نگفته‌ایم که مردم ماسک را کنار بگذارند. استفاده از ماسک به نفع همه است. وی درباره آنفلوآنزا نیز تصریح کرد: در طول سال مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نمونه از سراسر کشور را به شکل سیستماتیک مورد آزمایش قرار می‌دهد تا ببینیم چه زمانی افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا مشاهده می‌شود. مثل کرونا نیست که تمام موارد بیماری ثبت شود اما برای اینکه سویه آنفلوآنزای در گردش مشخص شود این ثبت داده‌ها کمک‌کننده است، بنابراین روند بررسی مواردی که حتی در تابستان انجام دادیم وجود دارد. تا این لحظه اتفاق
غیرمترقبه‌ای نسبت به ۱۰ سال قبل نداشته‌ایم و این روند مورد انتظار ما در هر سال است. 
 
فوتی‌های آنفلوآنزا در سال جاری
وی درباره مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا در سال جاری تصریح کرد: مرگ‌و‌میر زیر ۱۰ سال ۶ نفر، بین ۱۰ تا ۲۰ سال ۲ نفر، بین ۲۰ تا ۳۰ سال ۳ نفر، بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۴ نفر، بین ۴۰ تا ۵۰ سال ۳ نفر، بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۵ نفر، بین ۶۰ تا ۷۰ سال یک نفر و بالای ۷۰ سال ۷ نفر بوده است. وی درباره آمار مرگ‌و‌میر ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در کودکان زیر ۵ سال هم توضیح داد: سال ۹۶ تعداد ۲۱ نفر، سال ۹۷ تعداد ۱۰ نفر، سال ۹۸ تعداد ۵۰ نفر، سال ۹۹ تعداد یک نفر، سال ۱۴۰۰ یک نفر و امسال هم تاکنون یک نفر فوتی کمتر از ۵ سال داشته‌ایم. این موارد تک تک بررسی دقیق شده و به مجامع بین‌المللی گزارش شده است. 
 
هنوز از موج آنفلوآنزا گذر نکرده‌ایم
وی در پاسخ به سوالی درباره موج آنفلوآنزا گفت: هنوز از موج گذر نکرده‌ایم. معمولا از اواسط آبان‌ماه انتظار شروع موج آنفلوآنزا را داریم که تا ۳ یا ۴ ماه هم می‌تواند طول بکشد. امسال برخلاف انتظار ما موج بیماری حتی در سایر کشورها هم زودتر آغاز شده است. انتظار ما از اوج موج یا پیک آن تقریبا ۶ هفته است. واکسیناسیون آنفلوآنزا نیز هر زمانی انجام شود مفید فایده خواهد بود اما طبیعی است که اگر آخر موج واکسن تزریق شود، اثر کمتری خواهد داشت. واکسن از شهریور در اختیار همه بوده است و امکان تزریق وجود داشته و نباید صبر کنند تا بهمن‌ و آن موقع اقدام به تزریق واکسن کنند. بهترین زمان تزریق واکسن مهر و آبان‌ است که برای گروه‌های پرخطر به‌جد توصیه می‌شود.
 
آمار جان‌باختگان کرونا به 4 نفر در شبانه‌روز رسید
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانه‌روز گذشته 91 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و 4 بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه ۱۷ آبان ۹۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۴ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۶۰۴ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۲۹۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. از سویی مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۹ هزار و ۳۱۸ دوز رسید. همچنین در حال حاضر یک شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۲۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
 

Page Generated in 0/0084 sec