printlogo


کد خبر: 256109تاریخ: 1401/8/18 00:00
سخنگوی قوه ‌قضائیه از صدور 1024 کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات در تهران خبر داد
تنبیه عبرت‌آموز اوباش

گروه سیاسی: سخنگوی قوه ‌قضائیه با اشاره به صدور کیفرخواست برای 1024 متهم اغتشاشات تهران گفت: باید نتیجه اقدامات و تصمیماتی که می‌گیریم باعث عبرت‌گیری و بازدارندگی متهمان باشد؛ این تصمیمات باید پیشمان‌کننده باشد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، دادگاه متهمان اغتشاشات اخیر از هفته گذشته آغاز شد. مطالبه عمومی برای برخورد قاطع با برهم‌زنندگان امنیت و لزوم برخورد با اشراری که دست‌شان به خون مدافعان امنیت آلوده است، برخورد سریع با آشوبگران را برای قوه ‌قضائیه تبدیل به امری ضروری کرده است. در همین زمینه همزمان با شروع دادگاه‌های رسیدگی به اتهامات اغتشاشگران، رسانه‌های ضدانقلاب تمام اهتمام خود را بر حاشیه‌آفرینی در روند دادگاه‌ها معطوف کرده‌اند. در چنین فضایی اسیر نشدن در جو روانی رسانه‌های ضدانقلاب، وظیفه اصولی عدلیه برای رسیدگی به پرونده‌های انباشت شده است. 
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه ‌قضائیه در نشست خبری روز گذشته ضمن تبیین علت صبر دستگاه قضایی و پاسخگویی قوه ‌قضائیه به مطالبه افکار عمومی درباره آشوب‌های اخیر در کشور و برخورد با اغتشاشگران گفت: سوالی مطرح می‌شود: صبر تا کی؟ تحمل تا چه اندازه؟ تدابیر قوه ‌قضائیه و مجموعه دستگاه‌‍‌های حاکمیتی از ابتدای خلق آشوب بر آن استوار بود که عناصر اصلی آشوب‌طلبی‌ها برای ملت شناخته شوند. وی اظهار کرد: از این بابت طی دستورات صادره بنا شد صبر، تحمل و مدارا شود تا مردم صف خود را از برپاکنندگان آتش و آشوبگران جدا کنند و حجت تمام شده باشد تا هرکس از آحاد جامعه تکلیف خود را بداند. ستایشی با بیان اینکه مردم مطالبه تامین امنیت دارند و ما نیز بر اساس تکالیف این مطالبه را پاسخ خواهیم داد، تاکید کرد: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب، هر کسی با جنایات همکاری و در ایجاد جنایات دست داشته است، به مجازات عمل خود خواهد رسید. 
 
صدور یکهزار و ۲۴ کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات در تهران
سخنگوی قوه ‌قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از سوی رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام شد یکهزار کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات اخیر صادر شده است، نتیجه این کیفرخواست‌ها به کجا رسید، گفت: طبق آخرین آماری که در دست داریم، یکهزار و ۲۴ مورد کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات اخیر در تهران صادر شده است. وی با بیان اینکه رسالت نسبت به اغتشاشگران این است که تفکیک آنها به نحو احسن وجه و با دقت کامل انجام شود و رسیدگی‌ به پرونده‌های‌شان متضمن سرعت، دقت و صحت باشد، گفت: باید نتیجه اقدامات و تصمیماتی که می‌گیریم، باعث عبرت‌گیری و بازدارندگی متهمان باشد؛ این تصمیمات باید پیشمان‌کننده باشد و از طرفی تمام تلاش ما این است تا حقی از احدی ضایع نشود. وی در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده 2 خبرنگار شرق و هم‌میهن چیست و آنها به چه اتهامی بازداشت شده‌اند، گفت: این 2 نفر به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام بازداشت شده‌اند و با قرار بازداشت موقت در زندان هستند و پرونده در شرف تصمیم نهایی است. سخنگوی قوه ‌قضائیه افزود: اگر در این فاصله و در روند تحقیقات، عناوین اتهامی دیگری مطرح شود، قطعا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اگر ثابت شود عناوین مجرمانه‌ای غیر از موارد اتهامی انجام داده‌اند، به آنها نیز رسیدگی می‌شود. 
ستایشی در پاسخ به سوالی در زمینه آمارها درباره بازداشت‌شدگان و آزادشدگان اغتشاشات اخیر و تعداد صدور کیفرخواست در این بخش بیان کرد: این آمارها بر اساس جلسه‌ای که بزودی برگزار خواهد شد، به اقتضای شرایط مطرح می‌شود. وی تاکید کرد: البته یک گزارشی هم به دست ما رسید که ۹۰ درصد افرادی که دستگیر شدند، آزاد شده‌اند و این مساله از قول یکی از مقامات ارشد قوه ‌قضائیه مطرح شد که لازم به توضیح است این آزادی‌ها بنا به تمهیداتی انجام شده است. ستایشی تاکید کرد: به عنوان مثال ممکن است یک وقتی فرد با صدور قرار تامین آزاد شود، یا یک وقتی دیگر هم ممکن است در مرحله دادگاه، مجازات دیگری برایش در نظر بگیرند. سخنگوی قوه ‌قضائیه تاکید کرد: اینکه گفته شده ۹۰ درصد دستگیرشدگان آزاد شده‌اند، اینطور نیست که افرادی که در کف خیابان اغتشاش ایجاده کرده‌اند، بیگناه بوده‌اند و آزاد شده‌اند، این درست نیست. با این حال رسیدگی‌ها با دقت، توجه و تسلط هست و مطمئن باشید با کار شبانه‌روزی‌ای که دادیاران و بازپرسان دستگاه قضا انجام می‌دهند، حقی از کسی تضییع و از بی‌گناهی هم نگهداری نخواهد شد و بلافاصله تعیین تکلیف خواهد شد. 
 
افزایش شمار افراد شناسایی شده در آشوب زندان اوین
ستایشی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سوال که چه تعداد از متهمان در رابطه با آشوب در زندان اوین دستگیر شدند؟ گفت: آخرین گزارشی که از دادسرای تهران ناحیه ویژه جرائم جنایی به دست آمده این است که تعداد افرادی که شناسایی شدند و در آشوب حضور داشتند افزایش یافته و بازپرس ویژه با نظارت دادستان تهران و سرپرست ناحیه مجدانه پیگیر هستند تا کسانی که مرتکب جرح، تخریب و تحریق عمدی شدند و مستحدثات بازداشتگاه اوین اعم از آمفی‌تئاتر این بازداشتگاه را مورد تعرض قرار دادند، دستگیر شوند. وی افزود: بر اساس آخرین آمارها حدود ۴۲ نفر تحت تعقیب هستند و نتیجه عمل زشت و غیرقابل دفاع‌شان را دریافت خواهند کرد. 
 
پیگیر حقوق از دست رفته حمید نوری هستیم
ستایشی در پایان گفت: سومین سال بازداشت غیر‌قانونی آقای حمید نوری است و اگر از دید بین‌المللی هم نگاه کنیم، می‌بینیم چقدر این نظام در عین اقتدار، مظلوم است. حمید نوری هزار و ۱۰۰ روز در بازداشت انفرادی است. ای افرادی که از حقوق بشر دم می‌زنید، وقتی به یک نفر، تو گفته می‌شود آن را در تمام رسانه‌های مغرض و مساله‌دار به صورت شبانه‌روز مطرح می‌کنید، حمید نوری 3 سال در زندان انفرادی است و در تمام این مدت ۵ دقیقه امکان تماس تلفنی با خانواده‌اش داشته است. وی عنوان کرد: چه در داخل و چه بیرون از مرزها بدانید پیگیر حقوق از دست رفته شهروندمان هستیم که با مظلومیت در زندان‌های سوئد استقرار دارد و همچنان از دسترسی‌های حقوقی و قانونی محروم است. 
 
سوژه کشته‌سازی در دادگاه حاضر شد!   
پروژه کشته‌سازی ضدانقلاب در هفته‌های اخیر با رسوایی‌های زیادی همراه بوده است؛ از جا زدن افرادی که در تصادف و خودکشی جان خود را از دست داده بودند در لیست کشته‌شده‌های کف خیابان تا ادعای کشته شدن افرادی که هفته‌ها قبل از شروع اغتشاشات فوت کرده بودند. با این حال در جدیدترین نمونه این رسوایی‌ها، اعظم آمندی معروف به «ندا بیات» که ادعا شده بود پس از جراحت در خیابان در بیمارستانی در زنجان جان داده است، بتازگی در دادگاه رسیدگی به اتهاماتش حاضر شد. در همین زمینه حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی‌نیارکی، رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به پروژه کشته‌سازی رسانه‌های بیگانه درباره فردی به نام ندا بیات گفت: رسانه‌های معاند ادعا کرده بودند فردی به نام اعظم آمندی (معروف به ندا بیات) در جریان اغتشاشات کشته شده است که بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد فرد مورد اشاره زنده بوده و امروز (روز گذشته) در دادگاه انقلاب زنجان برای دفاع از اتهامات خود حاضر بوده است. وی افزود: امروز دادگاه رسیدگی به پرونده دختری که روز ۴ آبان‌ماه روی سقف خودروی نیروی انتظامی در خیابان سعدی زنجان شعارهای ساختارشکنانه داده و به ماموران انتظامی توهین کرده بود، برگزار شد. بر اساس گزارش میزان، متهم اعظم آمندی صبح دیروز در پاسخ به سوال رئیس دادگاه انقلاب زنجان مبنی بر اینکه چرا اقدام به ایستادن روی سقف ماشین نیروی انتظامی و به ماموران توهین کرده، گفته است: از این کار خود پشیمانم، بنده مشکل خانوادگی و همچنین افسردگی دارم و این اقدام را از روی عمد انجام نداده‌ام. متهم همچنین در پاسخ به سوال دیگر رئیس دادگاه مبنی بر اینکه در فضای مجازی اعلام شده شما کشته شدید و امروز تشییع جنازه شماست! با لبخندی گفته است: همه این حرف‌ها دروغ است، پس چطور من هم‌اکنون با سلامتی کامل در دادگاه هستم؟

 


Page Generated in 0/0110 sec