بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه موجب بازگشت اعتماد سهامداران شد؛ شاخص کل بیش از ۱۰ درصد رشد کرد
گروه اقتصادی: بازار سرمایه با بسته ۱۰ بندی دولت بار دیگر شاهد رشدهای مقطعی است و در صورت ادامهدار بودن این روند، سهامداران میتوانند امیدوار باشند ارزش سهمهایشان به ۲ سال قبل بازگردد.
به گزارش «وطنامروز»، قریب به یک هفته است بازار سرمایه در حال احیای خود است و نهتنها روند نزولی شاخص کل متوقف شده، بلکه در حال حرکت صعودی است. هفته سوم آبانماه [شنبه] شاخص کل با افزایش 44 هزار و 784 واحدی و معادل 3.4 درصد بالاترین رکورد جهش روزانه را از بهمن سال ۱۳۹۹ ثبت کرد. دیروز هم بورس روند صعودی خود را ادامه داد و بر این اساس، شاخص کل در پایان معاملات دیروز با افزایش 11 هزار و 739 واحدی همراه شد. به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 11 هزار و 739 واحد به رقم یک میلیون و 426 هزار و 95 واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 4 هزار و 339 واحد به رقم 401 هزار و 907 واحد رسید و ارزش بازار نیز در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 278 هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران دیروز بیش از 8.8 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 414 هزار نوبت و به ارزش 5 هزار و 807 میلیارد تومان داد و ستد کردند. همه شاخصهای بورس دیروز سبز شدند، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 0.83 درصد رشد کردند. این دو شاخص با معیار هموزن یک درصد افزایش یافتند. شاخص آزاد شناور 0.9 درصد، شاخص بازار اول بورس 0.96 درصد و شاخص بازار دوم بورس 0.67 درصد افزایش یافتند. دیروز نمادهای ملیمس، چادرملو، فولاد مبارکه، پالایش نفت تهران، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، کشتیرانی جمهوری اسلامی و گسترش نفت و گاز پارسیان به ترتیب بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس تهران را داشتند. بنا بر این گزارش، ارزش معاملات دیروز بورس و فرابورس به بیش از 14 هزار میلیارد تومان رسید. دیروز همچنین نمادهای پلیمر آریاساسول، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، پویا زرکان آقدره، پتروشیمی زاگرس، بیمه اتکایی ایرانیان، و پتروشیمی تندگویان به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس داشتهاند.
شروع بیمه سهامداران
دیروز همچنین 2 اتفاق در بازار سرمایه روی داد؛ یکی عرضه اوراق اختیار فروش تبعی با نماد سهامیار که معاملهگران خرد با داشتن سبد سهام کمتر از 100 میلیون تومان با خرید یک ورقه یک ریالی از این اوراق نسبت به بیمه پرتفوی سهام خود برای یک سال با بازدهی حداقل 20 درصد اقدام کردند و اتفاق دوم اینکه برای نخستین بار صندوق سرمایهگذاری در املاک و مستغلات با حضور وزیران امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل سازمان بورس رونمایی شد.
طبق گفته کارشناسان و مسؤولان در این مراسم انتظار میرود سرمایههای خرد مردم به سمت بازار مسکن سوق پیدا کند و از بازدهی این بازار بهرهمند شوند. این صندوق همچنین میتواند به نقدشوندگی بیشتر املاک و داراییهای بخش خصوصی و دولتی کمک کند.
تحت تاثیر تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت و سازمان بورس، بازار سرمایه به مدار صعودی بازگشت و امیدواری سهامداران برای سرمایهگذاری دوباره در این بازار و کسب بازدهی معقول از این بازار را افزایش داد و شاخص کل بورس رشد 10.21 درصدی را ثبت کرد.
دولت برای جلب اعتماد سرمایهگذاران نسبت به بورس و ورود سرمایه سهامداران به بازار سهام، بسته ۱۰بندی حمایت از بازار سرمایه را در دستور کار قرار داد. در این بسته، مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکتهای تولیدی بزرگ کشور مدنظر قرار گرفته بود. این اقدام مسوولان توانست شعلههای بیاعتمادی سهامداران را نسبت به این بازار کاهش دهد و به کلی روند معاملات بورس را با تغییر همراه کند؛ بهگونهای که شاخص بورس توانست با صعود پیاپی خود برای ۲ هفته متوالی، بار دیگر کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را فتح کند. جزئیات مصوبه ۱۰بندی دولت مورد تایید اکثر فعالان بازار قرار گرفت و معتقد بودند این اقدام مسوولان دولتی و نیز تصمیمات مربوط به آن در بحرانیترین روزهای بازار اتخاذ شد که تحت تاثیر ارزندگی قیمت سهام اکثر شرکتهای حاضر در بازار، میتوانیم طی روزهای آینده شاهد معاملات امیدوارکننده در بورس باشیم. همچنین از نظر اکثر کارشناسان این بازار بیمه سبد سهام که جزو تصمیمات مهم این بسته ۱۰بندی بود، نور امید را بین سرمایهگذاران که به دنبال بازاری مطمئن برای سرمایهگذاری و کسب بازدهی معقول و تضمین شده از آن بازار بودند، ایجاد خواهد کرد. در کنار این بسته ۱۰ بندی، خرید سهام از سوی صندوق توسعه ملی از دیگر اقداماتی بود که به منظور حمایت از بازار سهام در دستور کار قرار گرفت و این امر سبب سرعتبخشی هر چه بیشتر رشد شاخص بورس در بازار شد بهگونهای که بازار سهام در یک روز به صعودی بیش از ۴۰ هزار واحد دست یافت که چنین رشدی در بازار طی چند ماه گذشته بیسابقه و از نگاه سهامداران دور مانده بود.
آشتیکنان سرمایهگذاران با بازار سهام
با توجه به اینکه سهامداران تحت تاثیر سوءاستفادههای دولت قبل طی ۲ سال گذشته از این بازار فاصله گرفته بودند و به دنبال بازاری جایگزین برای سرمایههای خود بودند اما تلاشهای دولت سیزدهم برای بازگرداندن بازار سهام به مسیر اصلی خود جواب داد و سرمایهگذاران در هفتهای که گذشت بار دیگر با وارد کردن سرمایههایشان به بورس از این بازار حمایت کردند و پس از چند ماه رکود معاملات، زمینهساز سبزپوشی شاخص بورس در بازار شدند. در ادامه تغییر نگاه سرمایهگذاران نسبت به بازار سرمایه، رکورد ورود سرمایه سهامداران خرد در سال ۱۴۰۱ به این بازار شکسته شد و در یک روز رقمی معادل ۵۸۰ میلیارد تومان نقدینگی وارد این بازار شد که این اتفاق ناشی از اعتماد و آشتی دوباره سهامداران حقیقی با بازار سهام بود.
فروش متری ملک با صندوق املاک و مستغلات بورس مهیا شد
رئیس سازمان بورس گفت: فروش متری ملک با صندوق املاک و مستغلات بورس مهیا شد. مجید عشقی درباره رونمایی از صندوق املاک و مستغلات گفت: یکی از سیاستهای ما در سازمان بورس دعوت به سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس بود. در ادامه صندوقهای مختلف مانند صندوق اهرمی، نخستین صندوق درباره املاک و مستغلات امروز رونمایی میشود. عشقی افزود: بیش از ۹۰ درصد از سرمایهگذاران مسکن بخش خصوصی هستند و مسکن بخش مغفول مانده در بورس است، با صندوق املاک و مستغلات هر فرد میتواند با مبلغ خرد سرمایهگذاری کند. نکته دیگر نیز تأمین مالی پروژههای مسکن است. نظام بانکی میتواند از این صندوقها برای به جریان درآوردن املاک راکد استفاده کند و این صندوق میتواند داراییهای راکد بخش خصوصی و بانکها را به خدمت بگیرد. رئیس سازمان بورس اضافه کرد: فروش متری مسکن نیز میتواند در همین الگو تعریف شود و از این جهت برای سرمایهگذاران خرد جذاب خواهد بود و حتی امکان دریافت اجارهبها را نیز به عنوان سود نقدی خواهند داشت و ضمناً دغدغه نقدشوندگی نیز وجود ندارد. عشقی در پایان گفت: در مراحل بعدی میتوانند بانکها و مؤسسات دیگر نیز این صندوق را اجرایی کنند.
صندوق املا و مستغلات سرمایهگذاری در مسکن را آسان کرد
مدیرعامل فرابورس گفت: صندوق املاک برای سرمایهگذاری در مسکن بسیار جذاب است. محمدعلی شیرازی گفت: یکی از عوامل ضرر در سال ۹۹ کمبود نهادهای حرفهای و سرمایهگذاری مستقیم افراد مبتدی بود که یکی از پیگیریها مربوط به حضور نهادها به جای افراد است. شیرازی افزود: ارزشگذاری ملک امری دشوار بود و هزینههای معاملات ملک بالا بوده و سرمایهگذاری آن تنها برای قشری خاص است اما صندوق املاک تمام این امور را تسهیل کرده و هزینه معاملات را کم میکند و نقدشوندگی را میافزاید.