سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان ۲۷ استان کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند؛ آمار تکاندهندهای که در صورت بیتوجهی به حل اساسی این معضل، بیتردید سال به سال افزایش مییابد. رئیس گروه سلامت و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تنفس هوای آلوده برای مدت طولانی میتواند مشکلات جدیتری ایجاد کند و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده میشود آلودگی هوا سالانه عامل مرگ زودرس 7 میلیون نفر در دنیا باشد. عباس شاهسونی اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل سرما بیشتر شاهد هوای آلودگی بویژه در کلانشهرهای تهران، مشهد، اصفهان و اهواز هستیم، وزارت بهداشت با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه با کنترل آلایندههای هوا و جلوگیری از بروز بیماریهای مرتبط، کمیته اضطرار تشکیل میدهد و وقتی شاخص آلایندهها در حدی باشد که برای سلامت مردم خطرناک باشد، اقدام به اعلام شرایط اضطرار میکند. شاهسونی ادامه داد: کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران قلبی، ریوی، تنفسی، دیابتی و افراد چاق مستعد ابتلا به بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا هستند و لازم است در خانه بمانند و در مواقع ضروری هنگام تردد در فضای باز حتما ماسک بزنند.
وی با بیان اینکه در هوای ناسالم باید از ورزش و فعالیت فیزیکی در فضای باز جلوگیری کرد، گفت: همه گروههای سنی باید در منزل بمانند و در و پنجرهها را ببندند، افرادی که اصرار به ورزش در هوای آلوده دارند باید شدت و زمان فعالیت بدنی را به حداقل برسانند و از ورزش کردن در بوستانهایی که کنار بزرگراهها قرار دارند، خودداری کنند. رئیس گروه سلامت و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: سبزی و میوههایی مانند لیمو، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا مفید هستند و بهتر است این روزها بیشتر مصرف شوند. بنا براین گزارش، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست دیروز اعلام کرد: هوای کلانشهرهای تهران، تبریز و اصفهان به ترتیب با شاخصهای ۱۰۷، ۱۰۲ و ۱۱۷ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت.
هوای تهران همچنان آلوده برای گروههای حساس
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، دیروز ۲۴ آبان در برخی مناطق پرتردد کیفیت هوا در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. همچنین با توجه به تداوم وزش باد مؤثر تا صبح چهارشنبه ۲۵ آبان (امروز) تا حدودی از میزان غلظت ذرات معلق کاسته خواهد شد، اگر چه همزمان با آغاز تردد خودروها افزایش غلظت ذرات معلق و کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد دور از انتظار نیست. کاهش تندی باد در طول روز از پراکندگی آلایندهها جلوگیری خواهد کرد. با شکلگیری ناپایداری جوی و رشد ابرناکی تا اواخر وقت چهارشنبه، شرایط برای پراکندگی آلایندهها فراهم خواهد شد، هر چند کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد ناشی از افزایش ترافیک شامگاهی پیشبینی میشود.