printlogo


کد خبر: 256540تاریخ: 1401/8/28 00:00
اخبار

فرصت ایران برای سوآپ 60 هزار بشکه نفت قزاقستان
بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، در صورت انتقال نفت قزاقستان از طریق بندر آکتائو به بندر نکا در ایران، امکان سوآپ 60 هزار بشکه در روز مهیاست که با تکمیل پایانه‌های نفت شمال، معاوضه نفت تا 300 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. سابقه قرارداد سوآپ نفت قزاقستان از طریق ایران به سال 1380 تا 1389 برمی‌گردد؛ زمانی که نفت قزاقستان توسط شرکت ویتول خریداری می‌شد و از طریق کشتی به ایران انتقال می‌یافت و ایران در قبال نفت تحویل شده به پالایشگاه‌های تهران و تبریز، مابه‌ازای این حجم به شرکت ویتول نفت تحویل می‌داد. بازاریابی نفت توسط ویتول نیز عمدتاً مبتنی‌ بر بازارهای ایران انجام می‌گرفت. در واقع این قرارداد معاوضه، مابین ایران و شرکت ویتول (و نه دولت قزاقستان) منعقد شده بود. میزان نفت تبادل شده در این قرارداد به حدود 70-35 هزار بشکه در روز می‌رسید و درآمد حاصل از این معاوضه برای ایران حدود 1.5 دلار به‌ ازای هر بشکه بوده است اما این قرارداد معاوضه در دولت دهم متوقف شد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز سیاست‌های انرژی در قزاقستان و ظرفیت‌های همکاری با ایران» بر احیای سوآپ نفت قزاقستان از مسیر ایران تاکید کرده و درباره زیرساخت‌های موجود برای این پیشنهاد توضیح می‌دهد. طبق این گزارش، محدودیت عمده ایران به ‌منظور افزایش حجم معاوضه، زیرساخت‌های موجود در بنادر شمال کشور بوده است. بر اساس اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ظرفیت پالایشی قابل دریافت از کشورهای حوزه دریای خزر در پالایشگاه جنوبی تهران 120 هزار بشکه در روز، در پالایشگاه ‌شمالی تهران 110 هزار بشکه در روز و در پالایشگاه تبریز 110 هزار بشکه در روز است. لذا امکان افزایش ظرفیت معاوضه تا این مقدار نیز برای ایران به‌شرط توسعه زیرساخت در بنادر فراهم است. 
 
بهره‌برداری از نخستین کارخانه جوجه‌کشی هوشمند تمام ایرانی
۲۵ آبان‌ آیین بهره‌برداری از نخستین کارخانه جوجه‌کشی هوشمند تمام ایرانی با ظرفیت تولید ۳۶ میلیون قطعه در سال در روستای «اشبلا»ی شهرستان بندرانزلی برگزار شد. در این آیین مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به اهمیت کار گروهی در راه‌اندازی این کارخانه گفت: نتیجه یک کار جمعی در سایه اتکا به توان داخلی، امروز با بهره‌برداری از کارخانه هوشمند و تمام ایرانی که به همت فرزندان معظم شهدا و ایثارگران و متخصصان داخلی تکمیل و تجهیز شده، به دست آمد. ناصر فخاری بیان کرد: سازمان اقتصادی کوثر امروز در عرصه‌های متعدد کشاورزی، کشور را بی‌نیاز از واردات و وابستگی به خارج کرده است؛ مانند تولید دستگاه جوجه‌کشی هوشمند با راندمان بالاتر از نمونه خارجی. فخاری افزود: هر سرمایه‌گذار یا فعال حوزه طیوری در کشور که به دستگاه جوجه‌کشی چه در بخش تجهیزات و تأمین قطعات و چه در بخش ماشین‌آلات کامل نیاز داشته باشد، از طریق شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر می‌تواند تمام نیازهای خود را برآورده کند. مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با یادآوری تحریم‌های سال 98 کشور در بخش واردات مرغ اجدادی اضافه کرد: امروز اثر آن تحریم‌ها کمرنگ شده و دشمن دیگر نمی‌تواند ضربه‌ای در این حوزه به کشور بزند. سازمان اقتصادی کوثر در حوزه امنیت غذایی هم در مسأله تولید دستگاه تمام ایرانی جوجه‌کشی و هم در بحث بنیادین مرغ اجداد توانسته به خودکفایی و امکان تأمین صد درصدی این نیاز اساسی کشور در بخش کشاورزی برسد.
 
آغاز فروش اوراق ارزی بانک مرکزی  تا حداکثر ۴۰۰۰ دلار
فروش اوراق گواهی ارزی بانک مرکزی، ۳ ماهه و معاف از مالیات، با حق‌الوکاله‌ تسویه نقدی (ریالی) صفر و امکان تحویل فیزیکی ارز از امروز شنبه ۲۸ آبان در شعب ارزی بانک ملی آغاز می‌شود؛ حداکثر میزان خرید این اوراق توسط هر شخص ۴۰۰۰ دلار است. به‌ منظور گسترش و تسهیل استفاده از ابزارهای مالی در شبکه بانکی کشور، بانک عامل (بانک ملی ایران) از امروز 28 آبان مجاز است به نیابت از بانک مرکزی نسبت به عرضه «اوراق گواهی ارزی بانک مرکزی» اقدام کند. 
این اوراق با نام، صرفاً و اصالتاً قابل خرید توسط اشخاص حقیقی ایرانی بالاتر از 18 سال و تاریخ انتشار و سررسید آن به ترتیب 25‌‌‏/8‌‌‏/1401 و 25‌‌‌‏/11‌‌‌‏/1401 خواهد بود. 
همچنین حداقل و حداکثر میزان خرید اوراق توسط هر شخص حقیقی به ترتیب معادل ریالی 1000 دلار و 4000 دلار است. همچنین با توجه به محدودیت عرضه اسکناس کمتر از 100 دلار، مبالغ گواهی‎های مزبور مضاربی از معادل ریالی 100 دلار قابل عرضه و بازخرید خواهد بود. گفتنی است پرداخت وجه اوراق در زمان انتشار صرفاً به «ریال» خواهد بود. دارندگان اوراق در سررسید، می‌توانند یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنند:
الف- پرداخت حق‌الوکاله مذکور در تبصره ذیل این بند و دریافت اسکناس ارز (دلار) از بانک عامل
ب- تسویه نقدی (ریالی) که در این صورت حق‌الوکاله‌ای دریافت نخواهد شد. 
تبصره: نرخ حق‌الوکاله معادل ۷ درصد مبلغ ریالی در زمان سررسید مذکور در بند 7 خواهد بود. 
مبنای محاسبه برای تعیین مبلغ ریالی در زمان بازخرید، سررسید و انتشار اوراق، نرخ پایانی روز قبل دلار توافقی (اسکناس) است. 
تبصره: نرخ پایانی روز قبل نماد دلار توافقی (اسکناس) بازار متشکل معاملات ارزی (میانگین موزون معاملات نماد دلار توافقی روز قبل) در پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به آدرس www.ice.ir قابل مشاهده است.

Page Generated in 0/0057 sec