لزوم تدوین استراتژی توسعه صنعتی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به آمارهای مختلف اقتصادی از عملکرد دولت قبل در دهه گذشته بشدت انتقاد کرد و آن را مسبب افزایش فقر در کشور دانست. غلامحسین شافعی با اشاره به دعوت سازمان برنامه و بودجه از اتاق بازرگانی برای تدوین بودجه، اظهار داشت: برای رفع مشکلات اقتصادی باید به 2 اولویت توجه کرد؛ نخست، سرمایهگذاریهای عظیم و دسترسی به فناوریهای روز و سپس حضور افراد دارای اهلیت حرفهای در مناصب مهم اقتصاد کشور که این دو میتواند برای بهبود اقتصاد کشور راهگشا باشد.
وی با تاکید بر اینکه بیتوجهی به این 2 مورد موجب حرکت اقتصاد کشور در مسیر اشتباه و هدایت به سمت نقطه بحرانی کنونی شده است، خاطرنشان کرد: محاسبات گوناگون ۱۰ سال اخیر نشاندهنده کاهش بیش از ۳۰درصدی درآمد سرانه حقیقی هر ایرانی، قرار گرفتن نزدیک به ۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر و پیشی گرفتن حجم استهلاک از حجم سرمایهگذاری است. شافعی اظهار داشت: بدون وجود چشمانداز روشن درباره این سیاستها یک فعال اقتصادی نمیتواند تصمیمات میانمدت و بلندمدت بگیرد. وی با اشاره به تدوین استراتژی توسعه صنعتی کشور، گفت: تدوین سند توسعه صنعتی کشور در دستور کار قرار دارد و از آنجا که این سند، یک سند فرابخشی است اتاق ایران امیدوار است که با دعوت از بخش خصوصی در کارگروههای تدوین سیاستها درباره رستههای اولویتدار مشارکت عموم و همگرایی در اجرایی شدن سند مساله مشورت را در صدر کار این سند قرار دهند.
شافعی بیان داشت: تاکنون از مزیتهای نسبی خود نظیر نیروی تحصیلکرده و به نسبت ارزان و همچنین منابع غنی انرژی و معدنی برای توسعه زنجیره ارزش در کشور بهره نبردهایم و برعکس صنایع سرمایهبر و خامفروشی در اولویت قرار گرفته است، امیدواریم تهیه این سند و اجرایی شدن آن معضل تصمیمگیری جزیرهای را حل کند و از آن برای زنجیره تولیدات رقابتپذیر استفاده شود.
وزیر نیرو:
در حال تقویت بخشهای فنی برای تبادل برق با روسیه هستیم
وزیر نیرو گفت: سنکرون اولیه با شبکه روسیه انجام شده و اقدامات فنی برای سنکرون مشترک شبکه برق بین ایران، آذربایجان، ارمنستان و روسیه را انجام میدهیم تا بتوانیم با روسیه ارتباط برقی داشته باشیم و این باعث پایداری برق کشور میشود. علیاکبر محرابیان اظهار کرد: همانطور که قبلا گفتیم تبادل برق جزو برنامههای وزارت نیرو است، در زمانهایی که نیاز به برق داریم برق را از کشورهای مختلف بویژه کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان وارد میکنیم.
وی ادامه داد: همینطور در زمانهایی که برق مازاد داریم نسبت به صادرات برق اقدام خواهیم کرد، البته تبادلات برق را همانطور که در قراردادهای سال گذشته داشتیم ادامه میدهیم. وزیر نیرو درباره روسیه گفت: سنکرون اولیه انجام شده و اکنون در حال انجام کارها و مطالعات فنی برای سنکرون کردن برق مشترک ایران، آذربایجان، ارمنستان و روسیه هستیم.
محرابیان تصریح کرد: هدف این است که بتوانیم با روسها ارتباط برقی داشته باشیم و این مساله باعث پایدارسازی برق کشور میشود و امکان تامین برق در فصول مختلف را فراهم میکند، اکنون در حال تقویت بخشهای فنی برای توسعه هستیم. وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت برق اکنون در ریل خوبی قرار گرفته و از توانمندی بالایی هم برخوردار است، اظهار کرد: ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق در داخل تولید میشود. وی افزود: صنعت برق اکنون هم برای رفع ناترازیها و هم برای رشد اقتصادی از ظرفیت خوبی برخوردار است.
دستفروشی شغل رسمی شد
فعال حوزه کار تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی را در راستای آسان شدن شرایط کسبوکار در جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر توان خرید مغازه و پرداخت اجارههای سنگین وجود ندارد و افراد مایلند به مشاغلی بپردازند که کمترین هزینه و بیشترین سودآوری و درآمدزایی را برایشان داشته باشد. هادی ابوی درباره تبدیل شدن دستفروشی به شغل رسمی در کشور ابراز عقیده کرد و گفت: معتقدم زمانی که فضای کسبوکار را سخت میکنیم و دریافت مجوزها دشوار میشود، پدیدهای مثل دستفروشی رواج مییابد. در شرایط فعلی ایجاد اشتغال از هر منظر حائز اهمیت است و لذا این اقدام را در راستای تسهیل شرایط کسبوکار میدانم.
وی افزود: سالهای سال است که بر ساماندهی پدیده دستفروشی و دستفروشان در کشور تاکید داریم و در این راستا مکانهایی برای استقرار دستفروشان در نظر گرفته شده و جمعهبازارها و روزبازارها ایجاد شده است. ابوی درباره نحوه فعالیت دستفروشان گفت: دستفروشان نمیتوانند در هر گوشه و کناری بساط کنند، بلکه ساماندهی آنها باید در دستور کار قرار گیرد، چرا که برخی از مشاغل را به خطر میاندازند.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد دستفروشی به شکل آزاد و در هر جایی رواج داشته باشد به ضرر کسبه و مردم خواهد بود، لذا باید روز بازارها را برای حضور دستفروشان فعال کنیم و مکانهایی برای فعالیت آنها در نظر بگیریم. در روزهای اخیر رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که با اعطای شناسه یکتا به دستفروشان، حرفه دستفروشی به عنوان کسبوکار رسمی شناخته میشود و صاحبان این مشاغل با ارائه کد ملی میتوانند مجوز کسبوکار بگیرند. به گفته وی، با همکاری و کمک شهرداریها و وزارت کار، شغل دستفروشی از یک حرفه کاذب و مزاحم به شغلی مفید و رسمی تبدیل خواهد شد.