ضربهای که عربستان به آرژانتین زد
تیم ملی فوتبال عربستان با پیروزی برابر آرژانتین رکورد شکستناپذیری این تیم را از بین برد. در سومین روز رقابتهای جامجهانی در نخستین بازی این روز، تیم ملی فوتبال آرژانتین از عربستان ۲ بر یک شکست خورد. این نتیجه فارغ از شگفتی، با یک رکوردشکنی هم همراه بود. در صورتی که تیم آرژانتین در این دیدار شکست نمیخورد، به رکورد ۳۷ دیدار بدون شکست ایتالیا میرسید و احتمالا با شکست نخوردن در دیدار بعدی مقابل مکزیک رکورد شکستناپذیری در تاریخ تیمهای ملی را میشکست. از سویی با گلزنی لیونل مسی برابر عربستان، تعداد گلهای زده ابرستاره آرژانتینی در جامهای جهانی به عدد ۷ رسید و با رونالدو برابر شد. به نظر میرسد رقابت مسی و رونالدو تمام شدنی نیست و هر دوی این بازیکنان تلاش میکنند با گلزنی در این رقابتها که احتمالا آخرین جامجهانی آنها هم هست، آمار بهتری را نسبت به دیگری ثبت کنند.
***
شکست پرسپولیس برابر مس کرمان
تیم فوتبال پرسپولیس در غیاب بازیکنان ملیپوش خود برابر مس کرمان تن به شکست داد. سرخپوشان پایتخت که خود را برای ادامه رقابتهای لیگ برتر آماده میکنند، در ورزشگاه شهید کاظمی به مصاف مس کرمان رفتند و 2 بر صفر بازنده شدند. پرسپولیس با ترکیب امیررضا رفیعی، گئورگی گولسیانی، ابوالفضل سلیمانی، علی جودکی، دانیال اسماعیلیفر، وحدت هنانوف، سینا اسدبیگی، محمد عمری، سعید صادقی، یورگن لوکادیا و شیخ دیاباته وارد زمین شد و به مرور بازیکنان جوانتر و امید پرسپولیس جایگزین نفرات اصلی شدند. پرسپولیس در هر 2 نیمه چندین موقعیت مسلم گلزنی را از دست داد. گلهای مس را کاظمیان از روی نقطه پنالتی و محمد قاسمینژاد به ثمر رساندند.
***
روال قانونی برای تعیین رئیس جدید بوکس
وزارت ورزش با لحاظ کردن المپیکی بودن رشته بوکس و حساسیت بیشتر نهادهای بینالمللی نسبت به این رشته باید تمام مراحل برای تعیین رئیس جدید را طبق اساسنامه دنبال کند. پناهنده شدن حسین ثوری در اسپانیا عملا فدراسیون بوکس را جزو فهرست فدراسیونهای واجبالانتخابات قرار داد، در حالی که بیش از 3 سال از دوره قانونی ریاست این فدراسیون باقی مانده است. ثوری که نخستین پناهنده در میان رؤسا و مسؤولان ورزش کشور به حساب میآید، پنجم دی ۱۳۹۶ با کسب رأی اعتماد از مجمع انتخاباتی فدراسیون بوکس، به 3 دهه ریاست احمد ناطقنوری در این فدراسیون پایان داد. ثوری دی سال گذشته هم در مجمعی پرحاشیه و در رقابت با روحالله حسینی برای دومین دوره متوالی متصدی بوکس کشور شد اما هنوز این دوره ریاستش به یک سال نرسیده که نامش کنار دیگر پناهندگان ورزشی قرار گرفته است. در هر صورت وزارت ورزش از همین امروز باید برای رسیدگی به وضعیت فدراسیون بوکس و تعیین ریاست بوکس اقدام کند، آن هم با لحاظ کردن اینکه بوکس یک رشته المپیکی است و هرگونه اقدام خلاف قانون و اساسنامه میتواند پای نهادهای بینالمللی را به میان آورده و بحث تعلیق را باز هم جدی کند. طبق اساسنامه فدراسیونهای ورزشی به منظور پیگیری فعالیتهای فدراسیون، نایب رئیس باید متصدی امور شود. در ماده ۲۴ این اساسنامه آمده است: در صورت غیبت رئیس، نایبرئیس اول و دوم فدراسیون به ترتیب عهدهدار امور جاری فدراسیون خواهند بود. این نخستین گامی است که در رابطه با فدراسیون بوکس باید برداشته شود. در گام دوم که اهمیت زیادی هم دارد، مجمع فدراسیون باید تشکیل شود تا درباره عزل رئیس تصمیمگیری شود، چرا که طبق ماده ۱۳، مجمع عمومی عالیترین رکن تصمیمگیری در فدراسیون شناخته میشود. از طرفی مطابق ماده ۱۴ و بند اول این ماده، انتخاب، عزل یا پذیرش استعفای رئیس و دیگر اعضای هیأترئیسه بر عهده مجمع است. برای تشکیل مجمع که به صورت فوقالعاده خواهد بود، باید موارد قانونی مورد توجه قرار بگیرد؛ اول اینکه شرایط برگزاری مجمع مطابق ماده ۱۷ اساسنامه فراهم شود. در این ماده تاکید شده مجمع فوقالعاده با درخواست رئیس فدراسیون، رئیس مجمع یا درخواست کتبی دوسوم اعضای هیأترئیسه یا یکسوم اعضای مجمع باید برگزار شود. دیگر اینکه طبق بند ۳ ماده ۱۵ (حد نصاب و تصمیمات مجمع) رأیگیری برای انتخاب یا عزل رئیس باید کتبی انجام شود. البته در بند ۴ همین ماده تاکید شده برای عزل رئیس، درخواست حداقل یکسوم اعضای مجمع ضروری است که با توجه به پناهنده شدن حسین ثوری، هماهنگی و اقدامات لازم در این زمینه باید انجام شود. در همین بند به رأی نصف به اضافه یک اعضای مجمع برای عزل رئیس هم اشاره شده است.
در ادامه رئیس مجمع که وزیر ورزش است، میتواند برای فدراسیون بوکس سرپرست تعیین کند. در تبصره دوم ماده ۱۳ آمده است: در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده یا غیبت بیش از 3 ماه داشته باشد یا به موجب آرای مراجع ذیصلاح، منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع میتواند سرپرست فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی (حداکثر ظرف ۶ ماه) تعیین کند. در ادامه هم باید فدراسیون بوکس با تعیین مهلتی برای نامنویسی از کاندیداها وارد پروسه انتخابات رئیس جدید شود. آنچه مسلم است به خاطر اهمیت جایگاه مجمع در نهادهای بینالمللی، تشکیل آن به منظور اخذ رأی اعضای مجمع و اعلام رسمی کنار گذاشتن حسین ثوری از ریاست، کاملاً مهم و تعیینکننده است.