در پی کمبود برخی اقلام دارویی، وزارت بهداشت علاوه براقدام به واردات دارو، زمینه تولید انبوه آن را برای داروسازان داخلی فراهم آورد تا مشکل کمبود این کالای سلامتمحور در کشور حل شود. معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در این باره گفت: تا پایان آذرماه مشکل اصلی کمبودهای دارویی رفع خواهد شد و مردم از اوایل دیماه مشکل حادی در تأمین دارو نخواهند داشت. سیدحیدر محمدی در حاشیه نشست کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره سیاستهای این سازمان برای تأمین دارو گفت: رفع مشکلات مربوط به تأمین پایدار دارو طی ۲ هفته گذشته در دستور کار قرار گرفته است و تأمین دارو را از مسیرهایی که در داخل امکانپذیر باشد انجام خواهیم داد. البته پیگیری تأمین نقدینگی مورد نیاز صنایع داروسازی و اعتبار مربوط به بالا بردن سطح تسهیلات بانکی و مشکلات مربوط به ارزش افزوده هم در دستور کار است. وی افزود: اگر مشکلات تولیدکنندگان در رابطه با نقدینگی حل شود، بخشی از نیازهای دارویی رفع خواهد شد، البته ممکن است بخشی از این نیاز از طریق تولید تأمین نشود؛ حدود ۲ درصد از کل بازار مربوط به واردات است که این مقدار را از طریق واردات تأمین خواهیم کرد. در بخشی از تولید که مشکل داشته باشیم و احساس کنیم رفع آن زمانبر است، تا زمانی که به تولید پایدار و ذخیره قابل اعتماد برسیم، واردات را در دستور کار قرار خواهیم داد کمااینکه چند محموله آنتیبیوتیک و سرم وارد کشور شده و طی هفته جاری نیز محمولههای دیگری وارد کشور خواهد شد و در آذرماه به ذخیره مناسبی از دارو خواهیم رسید.
محمدی ابراز امیدواری کرد تولیدکنندگان طبق برنامهریزی انجام شده بخش زیادی از اقلام دارویی را در آذرماه تأمین کنند: برخی تأمینکنندگان که مشکل قیمت داشتند با بررسیهای انجامشده مشمول قیمتگذاری شدند و بخشی هم مشمول نبودند که از آنها خواستیم کمافیالسابق ادامه دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: همیشه در برخی اقلام با کمبود حداقلی مواجه هستیم که ممکن است به دلایل خاصی مانند تحریم و مشکلات ایجادشده برای خطوط تولید باشد. برآورد ما این است که تا پایان آذر مشکل اصلی کمبودهای دارویی رفع خواهد شد و مردم از اوایل دیماه مشکل حادی در تأمین دارو نخواهند داشت. وی درباره عدم همکاری برخی شرکتهای تولیدکننده دارو و برخورد با آنها گفت: بخشی از عدم تولید ناشی از عدم شناخت نیاز بوده و اینکه بسیاری از شرکتهای داروسازی با این نیاز شگفتزده شدند به گونهای که تولید یکی از آنتیبیوتیکها به ۲۰ برابر رسیده و این موضوع برای برخی از شرکتها به هیچ وجه قابل پیشبینی نبود؛ البته برخی شرکتها نیز قصور داشتند که از طریق سیستمهای نظارتی در حال پیگیری است و اگر عمدی بودن قصور آنها اثبات شود با آنها برخورد جدی خواهد شد. در حال حاضر تمام تولیدکنندگان ۳ برابر ظرفیت را افزایش داده و درباره برخی آنتیبیوتیکها بر اساس نیاز تا ۲۰ برابر نیز افزایش تولید داشتیم.