printlogo


کد خبر: 257175تاریخ: 1401/9/12 00:00
آمریکایی‌ها همزمان با انکار نقش خود در اغتشاشات اخیر ایران، ادبیات تهدیدآمیز‌شان علیه برنامه هسته‌ای کشورمان را تشدید کردند
هدف: باج‌گیری هسته‌ای

گروه سیاست خارجی: مقامات آمریکایی همزمان با مداخله و نقش‌آفرینی در امور داخلی ایران، نقش خود در آشوب‌های ایران را انکار می‌کنند! 
دولت بایدن همچنین با پیوند وقایع داخلی ایران به مذاکرات هسته‌ای و اعمال فشار از طریق نهادهای بین‌المللی نوعی باج‌خواهی از کشورمان را در دستور کار قرار داده است. واشنگتن که بخوبی واقف است برای برنامه هسته‌ای ایران هیچ پلنی جز دیپلماسی و میز مذاکره وجود ندارد، آشوب‌های داخل ایران را فرصت مناسبی برای امتیازگیری می‌بیند. 
وزیر خارجه آمریکا که از یک طرف مدعی است ناآرامی‌ها در ایران به هیچ کشور دیگری مربوط نیست و ایران کشورهای دیگر را تا حدودی مسؤول تحریک اوضاع می‌داند، چهارشنبه اما در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی‌نیوز اذعان کرد آمریکا سعی کرد اطمینان یابد آشوبگران ایرانی که او آنها را معترض می‌خواند، تکنولوژی مورد نیاز را برای ارتباطات با یکدیگر داشته باشند. آنتونی بلینکن در ادامه مواضع مداخله‌جویانه‌اش با تاکید بر اینکه جهان «بدرستی بر وقایع خیابان‌های ایران متمرکز است»، به اقدامات دولت آمریکا در حمایت از ناآرامی‌ها در ایران اشاره کرد. 
مواضع کاخ سفید درباره عدم دخالت در وقایع داخلی ایران در حالی است که ایالات متحده اخیرا بانی اقدامی ضدایرانی در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل بود؛ این سوای موضع جنجالی جو بایدن در ادعای آزاد کردن ایران بود که بلافاصله کاخ سفید مجبور به اصلاح سخنان رئیس‌جمهور آمریکا شد. 
همچنین در ادامه سیاست فشار و تهدید آمریکایی‌ها علیه ایران، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌ان» که متن آن در وبگاه وزارت خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که چه واکنشی به افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای ایران دارد، گفت: ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران، دیپلماسی است. همان‌طور که می‌دانید، ما یک توافق به نام برجام [توافق هسته‌ای] داشتیم که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد. متاسفانه تصمیم گرفته شد که از این توافق خارج شویم و در واقع آنچه پس از آن شاهدش بوده‌ایم، ازسرگیری برنامه هسته‌ای ایران بوده است. بلینکن گفت: نه‌‌تنها ما، بلکه دیگر شرکای اروپایی‌مان هم با صراحت به آنها [ایران] گفته‌ایم نباید اقدامات اضافی برای بالا بردن ظرفیت هسته‌ای‌شان انجام دهند، از جمله از طریق غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالاتر. اگر این مسیر را ادامه دهند، برای پاسخ به آن آماده خواهیم بود. 
در همین حال، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با بیانی واضح‌تر گفت: ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از اینها جواب ندهد، رئیس‌جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راهکار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد، چرا که اگر این تنها راه ممانعت از دستیابی ایران به یک سلاح هسته‌ای باشد، اتفاقی است که خواهد افتاد. اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم. او گفت، دولت بایدن هنوز امیدوار است ایران رویه فعلی‌اش را تغییر بدهد. 
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با سردبیر نشریه فارین پالیسی، در پاسخ به این سوال که برنامه هسته‌ای ایران تا چه اندازه با تولید یک سلاح اتمی فاصله دارد، گفت: جواب دادن به این سوال سخت است، چون این یعنی چقدر به مواد شکافت‌پذیر غنی‌‎‌شده در سطح تسلیحاتی نزدیک هستند؛ همان‌طور که قبلا گفته‌ایم، فقط چند هفته است. مالی در ادامه گفت: آنها بسیار به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای نزدیک هستند. او مدعی شد این وضعیت برنامه هسته‌ای ایران نتیجه انتخاب خود ایران و تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای است. 
همچنین کاخ سفید در پی دیدار رؤسای‌جمهور آمریکا و فرانسه با صدور بیانیه‌ای به صحبت درباره ایران و تهدید تهران به صدور قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل پرداخت. در بیانیه‌ پنجشنبه گذشته کاخ سفید که پس از دیدار جو بایدن و امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه منتشر شده، آمده است: رؤسای‌جمهور ۲ کشور مصمم هستند اطمینان یابند که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. فرانسه و ایالات متحده به همکاری خود با شرکای بین‌المللی برای رسیدگی به تشدید هسته‌ای ایران، همکاری ناکافی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی - که شامل مشکلات جدی و حل‌نشده در رابطه با تعدات ایران ذیل توافق عدم اشاعه هسته‌ای می‌شود - و رفتارهای بی‌ثبات‌کننده این کشور در خاورمیانه اعم از ارسال موشک و پهپاد به بازیگران غیردولتی ادامه می‌دهند. در بیانیه کاخ سفید ذکر شده است: ارسال تسلیحات می‌تواند شرکای مهم در حوزه خلیج‌فارس و امنیت و ثبات در منطقه را تهدید، قوانین بین‌المللی را نقض و به جنگ روسیه علیه اوکراین کمک کند. فرانسه و ایالات متحده با شرکای‌ خود جهت افزایش همکاری در جهت اعمال قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل و مقابله با چنین فعالیت‌هایی کار خواهند کرد. آنها اقداماتی مشترک جهت تقویت هر چه بیشتر چارچوب بین‌المللی که تکثیر فناوری موشکی و پهپادی ایران در منطقه و ورای آن را محدود می‌کند، اتخاذ خواهند کرد و تلاش‌ها برای مقابله با این تکثیر را افزایش خواهند داد. 
آمریکایی‌ها که از اقدامات اخیر هسته‌ای ایران - از جمله غنی‌سازی 60 درصدی اورانیوم در فردو- در پاسخ به قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام سردرگم و نگران به نظر می‌رسند و به فضاسازی بین‌المللی و ارعاب و تهدید علیه ایران روی آورده‌اند بزودی و بار دیگر متوجه خواهند شد درباره ایران دچار خطای محاسباتی و ادراکی شده‌اند و شاید این بار تاوان بیشتری بپردازند. 

Page Generated in 0/0063 sec