printlogo


کد خبر: 257270تاریخ: 1401/9/14 00:00
متهمان اصلی نقض حقوق بشر

دکتر محمدحسن آصفری*: مقامات برخی کشورها مدعی هستند در جمهوری اسلامی حقوق بشر نادیده گرفته می‌شود که این ادعا نشان از عدم شناخت آنها نسبت به ایران و همچنین گویای سیاست‌های فتنه‌انگیزانه آنها علیه کشورمان است، چرا که امروز بر هر کسی روشن است یکی از افتخارات ایران این است که در هر دوره، انتخابات بزرگی در کشور برای تعیین رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس، اعضای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا برگزار می‌شود و همین امر نشان‌دهنده نقش کلیدی مردم در تعیین سرنوشت کشور و تصمیم‌گیری در حوزه‌های مختلف است. 
نمونه دیگری که نشان‌دهنده تبلور حقوق بشر در ایران است، زندگی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در کشور است. امروز تمام ادیان و مذاهب در مجلس، شوراها و همه مجموعه‌ها نماینده دارند و نظرات آنها در تصمیم‌گیری‌های مختلف دخیل است. 
برخی کشورها که از نظر آمریکایی‌ها با وجود عدم برگزاری حتی یک انتخابات در تاریخ‌شان، دارای دموکراسی(!) هستند تا سال‌های اخیر به زنان اجازه حضور در عرصه‌های اجتماعی را نمی‌دادند به گونه‌ای که زنان حتی از رانندگی در سطح شهر هم محروم بودند اما شواهد در ایران گویاست تا چه حد به حقوق زنان در کشور ارج نهاده می‌شود. 
حقوق بشر در زندان‌های ایران نیز تحقق یافته است. امروز به یک زندانی که طبق حکم دادگاه بناست مدتی طولانی در زندان حضور داشته باشد، اجازه کار داده می‌شود و به‌رغم اینکه زندانی و محکوم است اما دستمزدی در اختیار این زندانی و خانواده‌اش قرار می‌گیرد. 
1- اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مدام مطرح می‌کنند حقوق بشر در ایران رعایت نمی‌شود، جنبه سیاسی دارد تا اینکه قانونی، فنی و در راستای چارچوب مسائل حقوق بشری باشد. 
2- آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از موضوعات مختلف به عنوان اهرم فشار علیه کشورها استفاده می‌کنند تا بلکه از این طریق بتوانند سیاست‌های خصمانه خود را پیاده کنند و هر کشوری مانند ایران را که در مقابل آنها می‌ایستد با مسائل پرطرفداری مثل حقوق بشر یا مبارزه با تروریسم تهدید می‌کنند تا به اهداف خود دست یابند. 
3- آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند در صورتی که امروز در این کشورها بالغ بر 25 میلیون نفر کارتن‌خواب یا زیر خط فقر هستند و در زندگی مشکلات بسیار جدی دارند. 
4- مدعیان حقوق بشر در حالی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند که شکاف طبقاتی در کشورهای‌شان بیداد می‌کند و حریم خصوصی مردم آنها زیر پا گذاشته می‌شود و انسان‌ها را بر اساس رنگ پوست تقسیم‌بندی می‌کنند؛ همه این موارد نشان می‌دهد امروز اگر بناست کسی پاسخگوی حقوق بشر باشد، این آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هستند که باید در صف اول بایستند و درباره رفتارها و اقدامات نژادپرستانه خود پاسخ دهند. 
5- حقوق بشر برگرفته از قرآن کریم است، قرآن کریم بر آزادی انسان‌ها تأکید دارد و نژاد و رنگ پوست را ملاکی برای ارجح بودن انسان‌ها قرار نمی‌دهد. ایران نیز با استناد به قرآن و با قدمتی هزاران ساله همواره نشان داده منشورهای بزرگی در ارتباط با «حقوق بشر» دارد و از رعایت این اصل کوتاه نمی‌آید. 
6- اخیرا شورای حقوق بشر سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه ایران صادر کرد که همین اقدام نشان می‌دهد متأسفانه نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری، دادگاه لاهه و حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ابزاری برای پیگیری سیاست‌های آمریکایی‌ها تبدیل شده‌اند، به همین دلیل اگر ایران بخواهد در واکنش به این قطعنامه اقدام قانونی انجام دهد، دور باطل است. البته ایران به منظور ثبت در تاریخ، به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت خواهد کرد اما نمی‌توان امیدوار بود این شکایت‌ها خروجی خاصی داشته باشد. 
* نایب‌رئیس کمیسیون امور داخلی کشور
و شوراهای مجلس

Page Generated in 0/0063 sec