printlogo


کد خبر: 257384تاریخ: 1401/9/17 00:00
الهام علی‌اف با رفتارهای تحریک‌آمیز و اقدامات تنش‌زای ضد ایرانی خود به دنبال چیست؟
قماربازی الی!

گروه سیاست خارجی: رئیس‌جمهوری باکو، همچنان به اقدامات تحریک‌آمیز ضدایرانی خود ادامه می‌دهد. الهام علی‌اف در جریان رزمایش مشترک نظامی آذربایجان و ترکیه موسم به «مشت برادر» تصویری از خود در حال نوازش یک گربه که به طور کنایه‌آمیزی اشاره به نقشه ایران دارد، منتشر کرد؛ همان‌طور که سال گذشته تلاش کرد از اشتراک عکس یادگاری‌اش با پهپاد اسرائیلی پیام غیرمستقیمی به تهران ارسال کند. 
علی‌اف طی 2 سال گذشته و پس از پیروزی در جنگ آخر قره‌باغ، در قبال ایران رفتارهای مغرورانه و هیجانی از خود بروز داده است که به اذعان اکثر کارشناسان این رویکرد غیرعقلانی می‌تواند بهای سنگینی برای او داشته باشد. دلیل عصبانیت علی‌اف از ایران و رجزخوانی‌های گاه و بیگاه او نیز بی‌ارتباط با اقدامات عملی ایران در شمال ارس و استان سیونیک ارمنستان نیست. 
الهام علی‌اف چندی قبل در اظهاراتی مداخله‌جویانه با اشاره به آموزش برخی زبان‌ها در آذربایجان گفت: چرا زبان آذری در مدارس ایران تدریس نمی‌شود؟ وی گفت: در آذربایجان 340 مدرسه به ‌زبان روسی تدریس می‌کنند، همچنین 10 مدرسه به‌ زبان گرجی تدریس می‌کنند. در گرجستان 116 مدرسه به‌ زبان آذری تدریس می‌کنند. در ایران مدارسی به ‌زبان روسی آموزش می‌دهند، همچنین ارمنی اما مدرسه به ‌زبان آذری تدریس نمی‌کند، این چگونه می‌شود؟ علی‌اف در لفاظی‌هایی مداخله‌گرانه اظهار داشت: ما به‌ دنبال آموزش زبان آذری در مدارس ایران هستیم، زیرا در غیر این‌ صورت عناصر ادبی زبان آذری از بین می‌رود و تنها در خانه باقی خواهد ماند. 
علی‌اف همچنین اظهار داشت: من با ۳ رئیس‌جمهور ایران خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی کار کرده‌ام اما در تمام این سال‌ها وضعیتی شبیه امروز روی نداده بود، هیچ ‌وقت مانند اکنون شاهد بیانیه‌های مملو از نفرت و تهدید علیه آذربایجان نبودیم. ایران در عرض چند ماه 2 رزمایش نظامی در مرز ما برگزار کرد. 
رئیس‌جمهوری باکو همچنین طی سخنان تامل‌برانگیز دیگری در نهمین اجلاس سران سازمان کشورهای ترک در سمرقند ازبکستان گفت: جهان ترک تنها از کشورهای مستقل ترک تشکیل نمی‌شود، مرزهای جغرافیایی آن گسترده‌تر است. من معتقدم زمان آن فرا رسیده که در چارچوب سازمان، مسائلی مانند جلوگیری از همسان‌سازی و حفظ حقوق، امنیت و هویت ملی هم‌تباران خود را که در خارج از کشورهای عضو سازمان ترک‌ها زندگی می‌کنند، همیشه در نظر داشته باشیم. وی افزود: متأسفانه اکثریت 40 میلیون آذربایجانی ساکن خارج از آذربایجان از فرصت تحصیل به زبان مادری محرومند. 
رئیس‌جمهوری باکو ادامه داد: دولت آذربایجان توجه ویژه‌ای به حمایت از حقوق، آزادی‌ها و امنیت آذربایجانی‌های مقیم خارج از کشور دارد. ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا هم‌تباران ما که به سرنوشت تلخ از کشور آذربایجان جدا شده‌اند، زبان و سنت و فرهنگ ما را حفظ کنند و به اندیشه آذربایجانی‌گری وفادار بمانند و هرگز با سرزمین تاریخی خود قطع رابطه نکنند. علی‌اف در حالی به جدا شدن ترک‌ها از سرزمین تاریخی خود (جمهوری آذربایجان) اشاره می‌کند که آنچه اکنون به عنوان جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، جزئی از خاک ایران بوده و با قرارداد گلستان در 200 سال پیش بین ایران و روسیه تزاری از کشورمان جدا افتاده است. 
رئیس‌جمهوری باکو با سوءاستفاده از حسن‌نیت تهران در حمایت از مناطق متعلق به باکو در جنگ آخر قره‌باغ، تلاش کرد با پروژه دالان زنگزور، ارتباط ایران و ارمنستان را قطع کرده و مرزهای تاریخی در قفقاز جنوبی را دستخوش تغییر کند. در مقابل اما تهران با بروز اقدامات خصمانه از سوی جمهوری باکو، علاوه بر انجام 2 رزمایش بزرگ در ارس، حضور خود در سیونیک ارمنستان و افتتاح کنسولگری در منطقه قاپان، پیام محکم و معناداری به رئیس‌جمهوری باکو ارسال کرد. همچنین طی روزهای گذشته برخی گمانه‌زنی‌ها از تصمیم تهران برای بستن جاده مواصلاتی بیله‌سوار به نخجوان که تنها کریدور حمل و نقلی جمهوری باکو به نخجوان است منتشر شده است. 
علی‌اف شاید تصور می‌کند ایران با آشوب‌های داخلی اخیر دچار ضعف شده و او می‌تواند رویای آشفته ضربه به ایران و تجزیه کشورمان را به نمایندگی از کارفرمایان خود در لندن، تل‌آویو و آنکارا دنبال کند اما قطعا نمی‌داند روی چه چیزی دارد قمار می‌کند، بماند که هیچ‌گاه قمارباز خوبی هم نبوده است! 

Page Generated in 0/0067 sec