printlogo


کد خبر: 257387تاریخ: 1401/9/17 00:00
مراکش با حذف اسپانیا نگاه همه جهان را به فوتبالش معطوف کرد
طلوع از مغرب

در ادامه رقابت‌های جام‌جهانی فوتبال 2022 در دیداری نفسگیر شیرهای اطلس از سد اسپانیا گذشتند تا به شگفتی‌سازی ادامه دهند. لاروخا با وجود کنترل کامل بر توپ و میدان در باز کردن دروازه حریف در وقت‌های عادی و اضافه ناموفق بود تا مراکش با درخشش «یاسین بونو» دروازه‎بان خود در ضربات پنالتی، ماتادورها را به خانه بفرستد. مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌جهانی قطر ادامه یافت که در یکی از بازی‌ها اسپانیا و مراکش به مصاف هم رفتند. در نیمه اول مراکش توانست اسپانیا را کنترل کند. لوییس انریکه در نیمه دوم با تغییرات تاکتیکی بویژه به زمین آوردن موراتا و نیکو روند بازی را تغییر داد و حملات اسپانیا را زهردار کرد اما مراکش همچنان تمرکز خود را حفظ کرد و توانست دروازه‌اش را بسته نگه دارد تا وقت‌های اضافه و شاید پنالتی تعیین‌کننده برنده بازی باشد. 
شاید برای مراکشی‌ها همه چیز از مصاحبه سراسر غرور لوییس انریکه مارتینز شروع شد، جایی که سرمربی لاروخا با غرور تمام از حذف مراکش حرف زد و گفت: ما تیم به مراتب بهتر و قوی‌تری هستیم. مجازات انریکه و شاگردانش در اسپانیا 120 دقیقه تلاش بی‌فایده و سپس شکست خفت‌بار در ضربات پنالتی بود. حالا فوتبال جهان شیرهای اطلس را بهتر از قبل می‌شناسد؛ تیمی مسلمان با بازیکنانی در سطح یک جهان. حالا مراکش جزو 8 تیم برتر جهان است و خیلی‌ها اعتقاد دارند با توجه به قدرت تدافعی و همچنین ضدحملات برق‌آسای‌شان می‌توانند از سد پرتغال هم بگذرند. 
* جشن بزرگ در خیابان‌های کازابلانکا
شهرهای مراکش پس از پایان دیدار مراکش و اسپانیا و صعود شیرهای اطلس غرق شادی شد. در بازی مراکش و اسپانیا، ضربات پنالتی هم برای باز کردن دروازه مراکش کارساز نبود تا «ولید الرکراکی» سرمربی و ستارگان مراکش فصل جدیدی را در تاریخ جام‌جهانی بنویسند. در تاریخ جام‌جهانی، مراکش به نخستین تیم عربی تبدیل شد که به مرحله یک‌چهارم نهایی این مسابقات راه یافته است. پس از پیروزی مراکش برابر اسپانیا در ضربات پنالتی، شهرهای مراکش غرق شادی وصف‌ناشدنی شد، زیرا هزاران نفر برای جشن گرفتن به خیابان‌ها آمدند. خیابان‌های شهرهای مختلف مراکش مملو از مردم در هر سنی بود که تصمیم گرفتند با ماشین یا پیاده خود را به جشن خیابانی برسانند. شیرهای اطلس اکنون به یکی از مهم‌ترین بردهای تاریخ فوتبال خود رسیده‌اند و مردم این کشور سر از پا نمی‌شناسند. 
* از اشک بوهدوز تا رقص حکیمی
ما ایرانی‌ها هیچ وقت آن صحنه را فراموش نمی‌کنیم؛ اشک‌های عزیز بوهدوز بعد از کاشتن یک گل به خودی به تور دروازه مراکش با شیرجه‌ای چشم‌‌نواز مقابل ایران که باعث خوشحالی ما شد. می‌توان گفت آنها در سال 2018 با یک اتفاق به ایران باختند، اگرنه تیم خوبی بودند و یک جورهایی می‌توان گفت سخت‌ترین حریف‌مان هم به شمار می‌رفتند؛ حریفی که مثل ما سختکوش بود و خستگی‌‌ناپذیر. حالا با گذشت 4 سال از آن روز، مراکش را بیشتر از قبل باید دوست داشته باشیم؛ همان‌طور که اشرف حکیمی بعد از برد دیوانه‌وار مقابل اسپانیا به سمت مادرش در بین تماشاگران رفت و او را به آغوش کشید و بوسید... یک عشق ناب و خالص از جنس همان عشق‌های مادر- پسری... شاید باورش برای ما سخت باشد که این همان مراکشی است که در دوره قبلی شکستش دادیم و همراه ما نتوانست از دور گروهی صعود کند. آنها اما 4 سال بعد، دست‌پرتر بازگشتند، با همان روحیه جنگندگی و خستگی‌ناپذیری قبلی، نتیجه شد همانی که باید می‌شد؛ تاریخ‌سازی. شاگردان الرکراکی بعد از صعود شیرین به دور حذفی، در مرحله یک‌هشتم نهایی با حوصله و کم اشتباه، اسپانیا را تا ضربات پنالتی پیش بردند و آنجا بود که ضربه نهایی را بر پیکر این تیم وارد کرده و بقیه داستان را هم که همه می‌دانیم، شادی صعود و رقص جنجالی حکیمی. اینگونه بود که باز هم سرنوشت به گونه‌ای رقم خورد که مراکش را بیشتر از حد معمول دوست داشته باشیم؛ آنها نه تنها نماینده ما، بلکه نماینده خیلی از تیم‌های دیگر جام هستند که مثل خودشان فقط شانس بالا رفتن در قامت شگفتی‌ساز را داشتند و حالا دقیقا همین اتیکت را روی خود می‌بینند و سرمست از آن به دنبال ادامه راه هستند. خدا را چه دیدید شاید یک شگفتی دیگر در راه باشد!
* حرف‌های هافبک مراکش از راز و رمز شکست اسپانیا
هافبک مراکش می‌گوید صحبت‌های انگیزشی ولید الرکراکی باعث شد آنها اسپانیا را شکست دهند. بلال الخنوس پس از پایان بازی گفت: بین نیمه مربی به ما گفت بعد از آنچه در سال 1986 با صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌جهانی به دست آمد، 45 دقیقه دیگر برای ورود به تاریخ فرصت داریم؛ حالا ما می‌توانیم دوباره تاریخ را بنویسیم. این بازیکن در ادامه عنوان کرد: او به ما گفت برای هر توپ، برای خانواده‌های‌مان، برای مراکش و هواداران بجنگیم و ما موفق شدیم این کار را انجام دهیم. ما آرامش خود را حفظ کردیم و تا آخرین لحظه جنگیدیم و حالا هم مشتاقانه منتظریم به مراحل بالاتر برویم. 
* پرچم فلسطین در جشن پیروزی شیرهای اطلس
پرچم فلسطین در جشن پیروزی تاریخی تیم ‌ملی مراکش بر اسپانیا در مرحله یک‌هشتم جام‌جهانی دیده می‌شد. بازیکنان تیم ‌ملی فوتبال مراکش در جشن پیروزی خود مقابل اسپانیا در مرحله یک‌هشتم نهایی رقابت‌های جام‌جهانی، پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند. در جشن پس از این پیروزی، تعدادی از بازیکنان مراکش در حالی که با هواداران جشن می‌گرفتند، پرچم فلسطین را بالا بردند. این اتفاق در پیروزی‌های قبلی مراکش نیز دیده شده بود. 
* حکیمی؛ متولد مادرید، باعث حذف اسپانیا
اشرف حکیمی که پنالتی آخر مراکش مقابل اسپانیا را زد می‌توانست برای لاروخا به میدان برود. فرزند پدر و مادر مراکشی، در مادرید اسپانیا به دنیا آمده و در رئال‌مادرید تمرین کرده است. پس از یک فصل حضور در تیم اصلی رئال (2018/2017)، جایی که 17 بازی انجام داد، پایتخت اسپانیا را ترک کرد تا به صورت قرضی به بروسیا دورتموند برود؛ تیمی که برای ۲ فصل در آن به میدان رفت. تابستان 2020 حکیمی برای همیشه رئال‌مادرید را ترک کرد و با قراردادی به ارزش 40 میلیون یورو به اینتر پیوست. او تنها یک سال را در میلان گذراند و در نهایت در فصل 22-2021 راهی پاری‌سن‌ژرمن شد؛ جایی که تاکنون در آن حضور دارد. این فوتبالیست می‌توانست نماینده تیم ‌ملی اسپانیا باشد اما مراکش را انتخاب ‌کرد؛ حتی در رده جوانان. او در این باره به مارکا گفته بود: «احساس می‌کردم اسپانیا مکان مناسبی برای من نیست، احساس می‌کنم در خانه‌ام نیستم. هیچ چیز خاصی وجود نداشت. فرهنگ و شکل زندگی من عربی بود». حکیمی نخستین بازی خود را برای مراکش سال 2016 در یک بازی دوستانه مقابل کانادا انجام داد و تاکنون 57 بازی برای تیم آفریقایی انجام داده است. او سال 2018 برای جام‌جهانی روسیه به تیم ‌ملی مراکش دعوت شد و آنجا با ایران، پرتغال و اسپانیا روبه‌رو شد و نتوانست از مرحله گروهی عبور کند. حکیمی در جام‌جهانی 2022 دوباره به مصاف کشوری که در آن متولد شده بود رفت و پس از تساوی در 120 دقیقه، ضربه پنالتی تعیین‌کننده برد مراکش را وارد دروازه اسپانیا کرد تا این تیم نخستین‌بار در مسابقات جام‌جهانی به مرحله یک‌چهارم نهایی راه یابد. 
***
سفیان آمرابات با شمشیر «ذوالفقار»  
بازیکن تیم‌ ملی مراکش تصویری جالب از خود را در حالی که شمشیر حضرت علی(ع) به نام ذوالفقار را در دست و گاوی، هافبک اسپانیا را به دوش دارد، در صفحه اجتماعی خود منتشر کرد. سفیان آمرابات، هافبک تیم ‌ملی مراکش بعد از پیروزی برابر اسپانیا، تصویری را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد که شمشیر معروف حضرت علی(ع) به نام ذوالفقار را در دست گرفته و گاوی، ستاره جوان اسپانیا را روی دوش خود قرار داده است. روی شمشیر جمله «لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» دیده می‌شود که به معنی «جوانمردی چون علی(ع) و شمشیری چون ذوالفقار وجود ندارد» است. این تصویر ابتدا در صفحه شخصی فیصل رهرسال که یک بازی ملی برای مراکش انجام داده منتشر شد و سپس آمرابات آن را در صفحه اجتماعی خود در اینستاگرام بازنشر کرد. 

Page Generated in 0/0127 sec