ذخایر گندم کشور 1.5 برابر میانگین جهانی است
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: آمار اخیر فائو نشان میدهد ذخایر گندم کشور ما 1.5 برابر میانگین جهانی است.
سیدسعید راد از تأمین بیش از ۱۱ میلیون تن گندم به ۲ طریق خرید داخلی و خارجی در سال جاری خبر داد و افزود: با وجود رشد چشمگیر ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم از کشاورزان، برای تقویت ذخایر استراتژیک و تأمین امنیت پایدار غذایی کشورمان، این محصول پرمصرف را از مبادی مختلف نیز خریداری کردهایم تا انبارها و سیلوهای کشور لبریز از گندم باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور ما با ۸۵ میلیون نفر جمعیت، حدود یک درصد جمعیت ۸میلیارد نفری جهان را در خود جای داده است، اظهار داشت: این در شرایطی است که بر اساس گزارش فائو، ایران 1.5 درصد ذخایر گندم و غلات جهان را در اختیار دارد و به عبارتی، ذخایر غلات و گندم ایران یک و نیم برابر میانگین جهانی است.
به گفته وی، سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (فائو) در تازهترین گزارشی که از وضعیت تولیدات کشاورزی کشورمان منتشر کرده است، میزان تولید غلات ایران در سال زراعی ۱۴۰۱ را ۲۱ میلیون تن اعلام و از رشد ۱۷ درصدی آن نسبت به سال زراعی ۱۴۰۰ خبر داده است.
فائو در گزارش خود ۱۳ میلیون تن از این ۲۱ میلیون تن را سهم گندم اعلام و از رشد خیرهکننده ۶۳ درصدی تولید گندم کشورمان نسبت به سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: ذخایر غلات ایران با یک میلیون تن افزایش نسبت به سال قبل به ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده، در صورتی که ذخایر غلات جهان ۸۵۷ میلیون تن است.
***
تعیین سود 15 درصدی برای عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا
رفع ممنوعیت واردات خودرو یکی از 8 فرمان رئیسجمهور برای تحول در صنعت خودرو بود که اسفند سال گذشته صادر شد.
پیرو دستور رئیسجمهور مباحثی برای آزاد شدن واردات خودرو مطرح شد و در 21 اردیبهشت 1401 واردات خودرو در دولت به تصویب رسید، پس از آن نیز در 26 مرداد آییننامه واردات خودرو به تصویب هیأتوزیران رسید و در تاریخ 3 شهریور توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد، اما ایراداتی از سوی مجلس به آییننامه واردات خودرو مطرح و در تاریخ 18 مهر این ایرادات سهگانه به رئیسجمهور ابلاغ شد، لذا مصوبه در دولت اصلاح و مصوبه نهایی در تاریخ 7آبان ابلاغ شد.
بر اساس آییننامه واردات خودرو، مقرر شد همه خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه شود اما درباره ساز و کار عرضه خودرو در بورس کالا جزئیاتی مطرح نشد و عنوان شد کارگروهی با مسؤولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را تعیین کند.
بر اساس اعلام وزارت صمت، این کارگروه در تاریخ 29 آبان با حضور وزرای صمت و امور اقتصادی و دارایی و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه تشکیل جلسه داد و سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا را تعیین کرد.
بر اساس تصمیمات این کارگروه، قیمت پایه عرضه در بورس کالا بر مبنای قیمت تمامشده واردکننده و سود منصفانه از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیین میشود.
همچنین در این نشست مقرر شد سود منصفانه 15 درصد قیمت تمامشده خودرو باشد. این 15 درصد شامل سود واردکننده، هزینه ارائه خدمات گارانتی، وارانتی و خدمات پس از فروش، توسعه شبکه خدمات پس از فروش، سود عمده و خردهفروشی و توسعه شبکه است.
***
خطآهن سریعالسیر تهران-اصفهان نیازمند ۱۷۵ هزار میلیارد تومان منابع
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه، منابع مالی مورد نیاز برای ساخت خطآهن سریعالسیر تهران
- قم- اصفهان را ۳۵ میلیارد یوان (۱۷۵ هزار میلیارد تومان) اعلام کرد.
خیرالله خادمی با یادآوری اینکه برای ساخت خطآهن سریعالسیر تهران- قم- اصفهان حدود 35 میلیارد یوان منابع مالی نیاز است، اظهار کرد: مدارک و مستندات مربوطه توسط وزارت راهوشهرسازی آماده و به شورای اقتصاد ارسال شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم این موضوع در شورای اقتصاد تصویب شود تا برای افزایش سهم فاینانس این پروژه ریلی برنامهریزی لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: برای ساخت این مسیر ریلی به صورت سریعالسیر و سرعت 300 کیلومتر در ساعت 35 میلیارد یوان با 5 درصد تلرانس برآورد شده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل گفت: برای این مسیر 2 ست قطار در نظر گرفته شده بود که آن را به 4 ست قطار افزایش دادیم.
خادمی پیشتر از مکاتبه دولت با چینیها برای فعالسازی 12.1 میلیارد یوان فاینانس قطار سریعالسیر تهران- قم- اصفهان خبر داده و گفته بود: پیمانکار ایرانی در حال انجام کارهای مربوط به زیرسازی و بسترسازی قطار سریعالسیر تهران- قم- اصفهان در محدوده قم- اصفهان است.
وی با یادآوری اینکه تاکنون 3.2 میلیارد یوان در این پروژه هزینه شده است، افزود: تاکنون مجوز چینیها برای تأمین 15.3 میلیارد یوان فاینانس اخذ شده است.
به گفته وی، مکاتبات دولت برای فعالسازی مابقی فاینانس (12.1 میلیارد یوان) با کشور چین انجام شده است.