printlogo


کد خبر: 257465تاریخ: 1401/9/19 00:00
دبیر جشنواره مستند سینماحقیقت از حضور پرتعداد مستندسازان در این رویداد خبر داد
تحریم، تبلیغی و هیجانی است

نشست رسانه‌ای شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینما‌حقیقت» پنجشنبه ۱۷ آذر با حضور دبیر این رویداد در محل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد. به گزارش «وطن‌امروز»، محمد حمیدی‌مقدم در این نشست گفت: مجموعاً ۶۱۴ فیلم داشتیم که فرم ثبت‌نام را پر کردند. از این میان ۷۶ فیلم حذف شدند، چون جشنواره قانون «اولین نمایش» را دارد و با توجه به اینکه برخی فیلم‌ها سال‌های گذشته فرم ثبت‌نام را ارائه کرده بودند، حذف شدند. وی افزود: در مجموع طی 3 ماهی که اتفاقات زیادی هم در کشور رخ داد، تا الان تعداد فیلم‌های انصرافی از جشنواره ۲۵ فیلم بوده است که از این تعداد 5 فیلم به دلیل مشکل حقوقی، ۸ فیلم به دلیل مشکل فنی، ۹ فیلم به دلیل عدم تمایل تهیه‌کننده و 3 فیلم به دلیل شرایط موجود انصراف دادند. حمیدی‌مقدم توضیح داد: از میان ۵۱۱ فیلم که حائز شرایط ورود به فرآیند انتخاب بودند، ۱۰۱ فیلم در بخش مسابقه بلند، ۱۰۶ فیلم نیمه‌بلند و باقی در بخش‌های دیگر بودند. امسال یک سخت‌گیری هم داشتیم و با توجه به حساسیت گروه مشاوران، به حضور ۱۶ فیلم در بخش بلند، ۱۵ فیلم در بخش نیمه‌بلند و ۱۹ فیلم در بخش کوتاه رسیدیم. در بخش شهید آوینی هم به دلیل اینکه درخواست‌ها زیاد است نگاه این بود که شاید کمی باید گزیده‌تر عمل کنیم و در نهایت ۱۲ فیلم در این بخش انتخاب شدند. 
* ارسال اثر از 95 کشور
وی ادامه داد: در جشنواره امسال ۹ فیلم در بخش خارج از مسابقه داریم، در بخش بین‌الملل هم با توجه به اینکه ۲ ماه زودتر حرکت بین‌الملل شروع می‌شود، ۹۵ کشور اثر فرستاده بودند. نکته مهمی که امسال داریم و خیلی از دوستان می‌دانند این است که هدف ما تمرکز بر استان‌ها و نقاط مختلف کشور است. یعنی در عین فکر و ایجاد ریل تولید در مرکز، توجه ویژه‌ای بر کشف استعدادها داشتیم. این روند نوید خوبی برای سینمای مستند است؛ از همین رهگذر امسال ۲۸ فیلم از سایر استان‌ها و از ۱۸ نقطه کشور داریم. 
حمیدی‌مقدم درباره انتقال جشنواره از چارسو به ملت هم توضیح داد: به دلیل اینکه شاید تعداد بیشتری میهمان را در این دوره پذیرا باشیم و به دلیل تعداد زیاد سالن‌های سینما ملت، این پردیس را انتخاب کردیم؛ امسال شرایط به لحاظ حمل‌و‌نقل هم فراهم شده است. 
وی با اشاره به بیانیه انجمن منتقدان مبنی ‌بر عدم حضور در رویدادهای سینمایی تأکید کرد: انجمن منتقدان هر اکت و فعالیتی دارد، مربوط به خودش است نه درباره همه فعالان این صنف. درباره همه صنوف درها باز است. جشنواره‌ها متصل و همگام راه انداخته می‌شوند و دیگران با آنها همراه می‌شوند و اگر این اتفاق نیفتاد کسان دیگری انتخاب می‌شوند. وقتی عدم ارتباط رخ می‌دهد، این اتفاق مربوط به خودشان است. همه حرکت‌های صنفی قابل احترام است اما نویسندگان و منتقدان آزادی هم هستند که مخاطبان جشنواره هستند و از حضور و همراهی آنها استقبال می‌کنیم. 
دبیر جشنواره مستند «سینماحقیقت» افزود: اوایل شهریور نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری با نمایندگان ۲ صنف را داشتیم. متأسفانه در صنف اتفاقی رخ داد و ایجاد همگرایی جای خود را به انسداد داد. تحریم یک حرکت ضدفرهنگی است و نمی‌شود سینما و فیلم را تحریم کرد. 
دبیر این رویداد ادامه داد: با احترام به آرای همه عزیزان که می‌خواهند به جشن ما نیایند، ما به کار خودمان ادامه می‌دهیم. ما گفت‌وگو کردیم و به آنها هم گفته‌ایم به گفت‌وگو نیاز داریم. 
وی افزود: فضای تحریم بیشتر تبلیغی است. 40-30 نفر از این افراد هیچ وقت پای خود را به جشنواره نگذاشته بودند، برخی هم خارج از کشور هستند. برخی نیز هیچ اکانت مجازی در سامانه جشنواره ندارند. طرح تحریم یک بحث هیجانی و احساسی است. ما از مستندهایی که عادلانه و منصفانه به مسائل اخیر بپردازد و شکل غش کردن نداشته باشد، حتماً حمایت می‌کنیم. 
حمیدی‌مقدم اظهار کرد: برای کنترل امور خود اسامی فیلم‌ها را تا امروز نگه داشته‌ایم چون در این فضای دیکتاتوری رسانه‌ای که یک انحصار است، خیلی از همین دوستان فشارهای عمده‌ای روی فیلمسازان می‌آورند. اسامی را منتشر نکردیم که اتفاقاً خیلی دقیق و علمی رفتار کردیم. خیلی از جشنواره‌های معتبر ابتدا شورت فیلم می‌دهند و ما هم همین کار را کردیم. ما فقط به کسانی که در انتخاب قطعی و رزرو بودند، گفتیم در فهرست اولیه هستید. جشنواره «سینماحقیقت» امسال به شکل دموکراتیک و آزاد عمل کرد و هر لحظه فیلمسازان مختار بودند اگر نمی‌خواهند، انصراف بدهند. چیزی حدود ۱۲ فیلم از میان ۵۸۳ فیلم گفتند نمی‌خواهند باشند؛ برخی از موثرین به دوستان فشار می‌آورند که باید از جشنواره انصراف بدهید که این یک دیکتاتوری رسانه‌ای است. هر انجمنی باید عضو خود را آزاد بگذارد اما آنها فیلمسازان را مورد فشار و آزار قرار دادند.
***
معرفی مستندهای راه‌یافته به مسابقه حقیقت   
۳۱ مستند بلند و نیمه‌بلند راه‌یافته به بخش مسابقه ملی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» اعلام شدند. به گزارش ستاد خبری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»، مستندهای بلند و نیمه‌بلند راه‌یافته به بخش مسابقه ملی شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» اعلام شدند.  اسامی ۱۵ فیلم راه‌یافته بخش مستندهای نیمه‌بلند به شرح زیر است: «آب ما را خواهد برد» به کارگردانی محمد احسانی، «جای زخم جنگ» به کارگردانی عرفان علی‌حسن‌زاده، «بازمانده» به کارگردانی علیرضا کرمی، «راه پرستاره» به کارگردانی احمد سیدکشمیری، «خیشی که دشت‌ها را شیار زد» به کارگردانی احسان غیبی‌حاجیور، «دفک» به کارگردانی بهنام بیرم‌وند، «اپوش» به کارگردانی بهمن ابراهیمی، «جاده استخوان» به کارگردانی بهروز نورانی‌پور، «اسپانک» به کارگردانی محمدرضا خوش‌فرمان، «شهر گمشده» به کارگردانی مهدی افشارنیک، «عزیز» به کارگردانی مهدیه‌سادات محورجعفری، «واهگ» به کارگردانی حدیث جان‌بزرگی، «بلوار اتحاد» به کارگردانی صادق زارع، «دیواره‌های مرز» به کارگردانی فاطمه مرزبانی و «علی مسیو» به کارگردانی مسعود میر. ۱۶ مستند بلند راه‌یافته به بخش مسابقه ملی عبارتند از: «امین الضرب» به کارگردانی جمشید بیات‌ترک، «ردی از یک مرد» ساخته ساسان فلاح‏فر، «دیافراگم» به کارگردانی جواد وطنی، «اپی بین مرگ و زندگی» به کارگردانی مهدی سالکی، «قانماز» به کارگردانی علی قاسمی و جعفری موسوی، «سه نهزارم» به کارگردانی بهروز نورانی‌پور، «کوهستان بی‌صدا» به کارگردانی فرود عوض‌پور، «خونه مامان شکوه» به کارگردانی مهدی بخشی‌مقدم، «آقا نعمت» به کارگردانی علی تک‌روستا، «برزخی‌ها» به کارگردانی عارف افشار، «برای پس از مرگم» به کارگردانی عبدالرضا نعمت‌اللهی، «دنیای وحشی زاگرس» به کارگردانی فرشاد افشین‌‌پور، «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی سیدمحمداحسان اصغرزاده، «پاییز پنجاه سالگی» به کارگردانی محسن اسلام‌زاده، «پیله ابریشم» به کارگردانی محسن آقایی و «غیرمسکونی» به کارگردانی مسعود زارعیان. شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی‌مقدم ۲۰ تا ۲۵ آذر در پردیس ملت برگزار می‌شود.

Page Generated in 0/0046 sec