printlogo


کد خبر: 257487تاریخ: 1401/9/19 00:00
امضای ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهمنامه حوزه نفت‌و گاز در دولت سیزدهم
تحر سرمایه‌گذاری نفتی
* رشد 15 درصدی صادرات گاز طی 8 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته * نیمی از بدهی گازی به ترکمنستان به یادگار مانده از دولت قبل پرداخت شد

گروه اقتصادی: فعال کردن دیپلماسی انرژی و توسعه همکاری‌های ایران با کشورهای مختلف یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم و نفت، گاز و مشتقات آن از بسترهای مهم فعال کردن این دیپلماسی است. همکاری مشترک برای توسعه میادین انرژی نفت و گاز و انعقاد قراردادهای احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه از جمله مسیرهای توسعه روابط و دیپلماسی انرژی است. جواد اوجی، وزیر نفت در همایش مدیران ارشد صنعت نفت با اشاره به فعالیت‌های جدی در حوزه دیپلماسی انرژی بویژه حوزه گاز در روزهای نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم، گفت: تا به امروز بیش از 20 میلیارد دلار قرارداد و 80 میلیارد دلار تفاهمنامه با شرکت‌های داخلی و خارجی سرمایه‌گذار و بانک‌ها همچون مشارکت‌نامه توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان امضا شده است. همچنین وزیر نفت با اشاره به افزایش صادرات گاز طی پارسال گفت: در بخش صادرات گاز طی 8 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال شاهد افزایش 15 درصدی بودیم.
به گزارش «وطن ‌امروز»، ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز رتبه نخست را در جهان داراست، این موضوع سبب شده تا همواره در هر موقعیتی که به نوعی به انرژی‌های هیدروکربنی مربوط است، نام ایران نیز مطرح شود. بر این اساس، آمریکا در تحریم علیه ایران نیز همواره صنعت نفت و گاز را نشانه رفته، زیرا این بخش از اقتصاد به ‌عنوان مزیت مهم ایران شناخته می‌شود. در سال‌های اخیر اما به ‌دلیل همین تحریم‌ها و البته برخی ناکارآمدی‌ها، نقش ایران در مناسبات انرژی منطقه و جهانی دستخوش تغییر شد. 
وزیر نفت در همایش مدیران ارشد صنعت نفت از افزایش قابل ملاحظه درآمدهای حاصل از صادرات نفت، میعانات، گاز طبیعی و محصولات پتروشیمی در سال جاری نسبت به سال 1400 خبر داد.
وزیر نفت مهم‌ترین دغدغه امروز صنعت نفت را ناترازی تولید و تقاضای گاز در فصل سرما اعلام کرد و گفت: با وجود همه چالش‌ها و مشکلات نباید اجازه دهیم در بحث پایداری امنیت انرژی و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها و صنایع برای مردم مشکلی به وجود بیاید، از این رو در شرایط کنونی رسالت سنگینی بر دوش من و شما در بخش تولید و توزیع قرار دارد.
اوجی با اشاره به تصویب تعرفه تازه مشترکان پرمصرف گاز طی روز چهارشنبه (16 آذرماه) در هیات دولت، اظهار کرد: این تصمیم کلیدی می‌تواند در مدیریت مصرف کمک زیادی در فصل سرما کند.
وی محورهای اصلی کاری کنونی مدیران وزارت نفت را تامین منابع درآمدی کشور، مدیریت ناترازی تولید و تقاضا در بخش گاز، توجه به نیروی انسانی، توسعه زنجیره ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی و تداوم سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز برای جلوگیری از افت تولید دانست و افزود: اگر در این صنعت سرمایه‌گذاری تداوم نداشته باشد در آینده باید شاهد واردات گاز و فرآورده‌های نفتی به کشور باشیم.
وزیر نفت با اشاره به ذخایر 100 میلیارد بشکه‌ای قابل برداشت روسیه و تولید روزانه بیش از 8 میلیون بشکه‌ای این کشور گفت: با توجه به منابع نفتی کشور ما هم به‌راحتی می‌توانیم با سرمایه‌گذاری لازم حداقل 5 میلیون بشکه به‌صورت صیانتی تولید داشته باشیم.
اوجی با اشاره به بررسی و ممیزی همه پروژه‌های موجود در صنعت نفت طی روزهای آغازین دولت سیزدهم با همکاری معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت، تصریح کرد: با توجه به بررسی‌ها، طی 8 سال آینده در 4 شرکت اصلی برای تکمیل پروژه‌ها به 240 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است.
وزیر نفت ضمن اشاره به وجود 48 پروژه نیمه‌تمام در ۴ شرکت اصلی وزارت نفت به ارزش 13 میلیارد دلار و تأکید بر اینکه اطلاع‌رسانی از تسریع در ساخت پروژه‌های نیمه‌تمام صنعت نفت کشور می‌تواند میان مردم امیدآفرین باشد، گفت: بر اساس اولویت‌بندی تلاش می‌شود هر چه زودتر این طرح‌ها به مرحله بهره‌برداری برسند.
اوجی با اشاره به فعالیت‌های جدی در حوزه دیپلماسی انرژی بویژه حوزه گاز در روزهای نخست آغاز به‌کار دولت سیزدهم افزود: خوشبختانه با رایزنی‌های پرشمار توانستیم یخ‌های موجود در روابط با کشورهای همسایه بویژه ترکمنستان را آب کنیم؛ با برنامه‌ریزی‌های انجام شده موفق شدیم در همان ماه‌های نخست سوآپ گاز آغاز شود؛ ضمن آنکه تاکنون توانسته‌ایم نیمی از بدهکاری گازی سنگین به ترکمنستان به یادگار مانده از دولت گذشته را پرداخت کنیم. وی با اشاره به دستاوردها در زمینه بازاریابی و فروش نفت در امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران و معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت، گفت: الحمدلله در 16 ماه اخیر توانسته‌ایم به اندازه بشکه‌های صادرشده نفت پولش را دریافت کنیم، به لطف خدا در این مدت از نظر حجمی و ارزشی در صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی افزایش داشته‌ایم.
اوجی با اشاره به مجموعه اقدام‌ها در حوزه دانش و فناوری صنعت نفت طی 16 ماهه اخیر در دولت سیزدهم، گفت: طی مدت یادشده تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان این صنعت از 150 شرکت به بیش از 500 شرکت رسیده است، امروز ما باید با ایجاد میدان کار به نخبگان کشور فرصت کار در صنعت نفت را بدهیم؛ به نظر می‌رسد برای ارتباط بیشتر بدنه نخبه کشور با این صنعت ایجاد نشست‌های منظم شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان و شرکت‌های تابعه صنعت نفت کشور ضروری است.
* جان گرفتن صنعت نفت
با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صنعت نفت، می‌توان امید داشت که عقب‌ماندگی و سوءمدیریت‌ها در دوره دولت روحانی جبران شود و با نگاه فرابخشی و توسعه‌محور، می‌توان مسیری نو برای این صنعت ترسیم کرد.
در دولت سیزدهم، افزایش تولید نفت و گاز با محوریت جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید در صنعت در اولویت قرار گرفته و در حال زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی برای توسعه طرح‌های نفت و گاز و جبران عقب‌ماندگی‌هاست. بر این اساس مجموعه‌ای از الگوهای قراردادی متنوع در دستور کار قرار دارد. 

Page Generated in 0/0073 sec