printlogo


کد خبر: 257777تاریخ: 1401/9/26 00:00
بذرپاش: هر کدام از بانک‌ها متعهدند پرداخت تعداد مشخصی تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرح‌های ساختمانی سرعت یابد
تکلیف بانک‌ها برای ساخت مسکن

وزیر راه‌وشهرسازی گفت: از روز شنبه (امروز) به همه بانک‌های کشور فراخوان می‌دهیم و هر کدام از بانک‌های کشور متعهدند پرداخت تعداد مشخص شده تسهیلات را بر عهده بگیرند تا عملیات اجرایی طرح‌های ساختمانی سرعت بگیرد. مهرداد بذرپاش اظهار کرد: مدل جدید در طرح نهضت ملی مسکن واگذاری زمین و احداث واحدهای یک طبقه است که به الگوی ایرانی- اسلامی نزدیک‌تر است. وی با بیان اینکه واگذاری زمین و احداث واحدهای یک‌طبقه را در دستور کار قرار دادیم و در همه‌ شهرها آغاز کردیم، افزود: در فاز اول شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر انجام شده و در روزهای آینده واگذاری زمین آغاز می‌شود. وزیر راه‌وشهرسازی گفت: در برخی از شهرها هنوز درصددیم که زمین را فراهم کنیم و طبق ماده ۱۰ قانون جهش تولید همه‌ دستگاه‌ها موظفند زمین در اختیار بگذارند و هر جا که راه‌وشهرسازی مناسب دانست برای اجرای طرح با سرعت انجام می‌شود. بذرپاش با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن چند مدل را دنبال می‌کنیم، اضافه کرد: در این روش با واگذاری زمین رایگان و تسهیلات بانکی و آورده متقاضی خانه ساخته می‌شود. وی گفت: برای اتمام واحدهای مسکن مهر نیز تعداد قابل توجهی از تعهدات مسکن مهر باقی مانده که در تلاشیم از صندوق ملی مسکن تامین اعتبار شود. وزیر راه‌وشهرسازی اضافه کرد: در این راستا واحدهایی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشتند در اولویت هستند که امیدواریم تا پایان سال بخش اعظمی تحویل هموطنان‌مان شود. وی بیان کرد: عقب‌ماندگی‌های زیادی در سال‌های قبل بوده که سریعا باید آن را جبران کنیم و سالانه ساخت یک میلیون مسکن نیاز جامعه است. 
* 16 ماه بی‌اعتنایی به پرداخت تسهیلات مسکن
در شرایطی که نظام بانکی طی ۱۶ ماه گذشته وقع چندانی به پروژه نهضت ملی مسکن ننهاده، وزیر راه‌وشهرسازی از فراخوان به بانک‌ها برای عمل به تعهدات‌شان خبر داده است. اظهارات وزیر راه‌وشهرسازی در شرایطی مطرح شده که طی ۱۶ ماه گذشته از ۲۶ بانک و موسسه بانکی که متعهد به پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات طرح جهش تولید و تامین مسکن شده‌اند، تنها یک بانک به تعهد خود عمل کرده است! بانک مسکن تاکنون ۶۰ هزار میلیارد تومان وام به بخش مسکن داده و سایر بانک‌ها به نوعی از این بخش جاخالی داده‌اند. کمبود منابع و طولانی بودن فرآیند تقسیط وام‌های بخش مسکن از جمله دلایل بی‌میلی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات این بخش است. مدت زمان پرداخت وام واحدهای نهضت ملی مسکن ۲۰ سال تعیین شده و طبیعتا بانک‌ها دل‌شان نمی‌خواهد منابع خود را در این مدت طولانی فریز کنند. از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی، تسهیلات خود را به بخش‌هایی که بازدهی بهتری دارند واگذار می‌کند و از این لحاظ نمی‌توان به بانک‌ها خرده گرفت. با این حال رکود بخش مسکن و پایین بودن توان متقاضیان، شرایطی را ایجاد کرده که ظاهرا چاره‌ای جز ورود بانک‌ها به این حوزه نیست. اما تجربه ۱۶ ماه گذشته نشان داد آنها حتی به تاکیدات مقامات دولت مبنی بر پرداخت وام پروژه‌های نهضت ملی مسکن توجه جدی نشان نداده‌اند. پرداخت نشدن تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان طرح نهضت ملی مسکن از یک سو به کند شدن سرعت اجرای این پروژه و از طرف دیگر به تحمیل تورم ناشی از رشد قیمت مصالح ساختمانی منجر شده است. حال باید ببینیم که آیا بانک‌ها از هفته آینده به اولتیماتوم جدید توجه نشان می‌دهند یا در بر پاشنه قبل خواهد چرخید. 
***
۵۰ کیلومتر بزرگراه در خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید     
۵۰ کیلومتر از پروژه‌های بزرگراهی استان خراسان جنوبی در سفر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، وزیر راه‌و‌شهرسازی و اعضای هیات دولت به این استان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.  افتتاح بخشی از راهگذر بزرگراهی جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد- سرخس) از آن جهت حائز اهمیت است که از مسیرهای راهبردی در نیمکره شرقی جهان و در موقعیت استراتژیک و ژئوپلیتیک ایران و مورد توجه کشورهای جهان بوده که از طریق بنادر ایران در سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان (سواحل مکران) امکان دسترسی تولید‌کنندگان بزرگ اقتصادی خاور دور را به آسیای میانه و منطقه اوراسیا تسهیل می‌کند.  این راهگذر ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه را از طریق دریای خزر و خلیج‌فارس به کشورهای حوزه اقیانوس هند و جنوب و جنوب شرق آسیا برقرار کرده، از این رو سواحل مکران و بنادر جنوبی کشور را به عنوان بنادر استراتژیک در مبادله کالا بین شرق و غرب دنیا مطرح کرده است. از دیگر مزایای این پروژه کاهش صد درصدی مسافت ترانزیت کالا بین شرق و غرب جهان، افزایش ترانزیت کالا و خدمات از حوزه اقیانوس هند و جنوب آسیا به کشور روسیه و شمال اروپا و بالعکس، اتصال بنادر جنوبی کشور به بنادر شمالی و پایانه‌های مرزی است. همچنین می‌توان از ویژگی‌های خاص این کریدور به دو بانده شدن مسیر، افزایش سرعت طرح، حذف نقاط حادثه‌خیز و کاهش مسافت، افزایش جاذبه گردشگری، اتصال راه‌های مواصلاتی بین استان‌ها، ایمنی در تردد زائران بارگاه حضرت ثامن‌الحجج(ع)، کاهش تصادفات رخ به رخ، افزایش ترانزیت کالا و خدمات، اتصال ایمن استان‌های واقع در محور، اتصال بنادر جنوبی به بنادر شمالی کشور و امکان افزایش ظرفیت بنادر اشاره کرد. آنطور که شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌و‌نقل کشور اعلام کرده است، پیشرفت فیزیکی این پروژه، 54 درصد و اعتباری بالغ بر 166 هزار و 450 میلیارد ریال مورد نیاز است.  وضعیت فعلی پیشرفت کریدور در استان‌های مختلف به ترتیب استان سیستان‌وبلوچستان 45 درصد، خراسان جنوبی 74 درصد و استان خراسان رضوی 65 درصد است.  گفتنی است زمان تکمیل این کریدور استراتژیک طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده سال 1404 خواهد بود.  همچنین بخش دوم این کریدور راهگذر جنوب به شمال شرق کشور (حد فاصل دیهوک-فردوس- تربت‌حیدریه- مشهد- سرخس) است که علاوه بر داشتن مزایای فوق 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.  در گزارش اعلامی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌و‌نقل کشور آمده برای تکمیل این پروژه 7 هزار و 113 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است. در این مراسم مهرداد بذرپاش، وزیر راه‌و‌شهرسازی با اشاره به افتتاح قطعه 50 کیلومتری بزرگراهی این استان اظهار داشت: تکمیل کریدورهای اصلی جاده‌ای و ریلی از اولویت‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی است.

Page Generated in 0/0049 sec