printlogo


کد خبر: 257824تاریخ: 1401/9/27 00:00
اخبار

بررسی گزارش نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران در شورای عالی کار
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: گزارش مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برای نحوه تعیین حقوق و دستمزد کارگران در جلسه شورای عالی کار بررسی می‌شود. علی‌حسین رعیتی‌فرد درباره آخرین خبرها از فرآیند تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده، اظهار داشت: جلسات شورای عالی کار هر ماه برگزار می‌شود و این ماه هم در 29 آذر برگزار می‌شود. وی درباره اینکه چه زمانی کمیته‌های تخصصی تعیین مزد کارگران شکل می‌گیرد؟ گفت: طبق قانون تعیین حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده با حضور شرکای اجتماعی نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت در شورای عالی کار سالی یک بار انجام می‌شود. به گفته رعیتی‌فرد، علاوه بر تعیین حداقل مزد کارگران، مطالب دیگری نیز در دستور کار جلسات شورای عالی کار قرار می‌گیرد، از جمله تدوین آیین‌نامه‌ها و اصلاح آیین‌نامه‌های قدیمی مانند اصلاح آیین‌نامه ماده 153 قانون کار در دستور کار قرار دارد. معاون روابط کار درباره آیین‌نامه ماده 153 قانون کار گفت: این آیین‌نامه که در دهه 70 تدوین شده درباره تشکیل تعاونی‌های کارگری در کارخانجات و مراکز تولید است و با همکاری شرکای اجتماعی کارگران و کارفرمایان و پیشنهادهای این گروه‌ها آیین‌نامه مزبور اصلاح و به‌روزرسانی می‌شود.
رعیتی‌فرد همچنین درباره جلسات کمیته تخصصی مزد گفت: طبق قانون، شورای عالی کار وظیفه دارد حقوق و دستمزد کارگران را سالی یک بار تعیین کند و این وظیفه شورای عالی کار است. البته گزارش‌های مختلفی از مرکز آمار ایران مبنی بر هزینه‌های زندگی یک خانوار متوسط کارگری و گزارش‌های مرکز پژوهش‌های تامین اجتماعی دریافت می‌شود و در جلسات شورای عالی کار درباره نحوه تعیین حقوق و دستمزد کارگران گزارش اخیر موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد.
***
رانت خوراک، توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی را متوقف کرده است
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: واقعی‌سازی قیمت خوراک و سوخت پتروشیمی‌‌ها در بستری مناسب می‌تواند انگیزه‌ای برای آنها در راستای تکمیل زنجیره ارزش این صنعت به وجود بیاورد. رمضانعلی سنگدوینی  با اشاره به مصرف غیربهینه گاز در صنایع و بخش‌های خانگی و تجاری عنوان کرد: ما در کشورمان به هیچ عنوان انرژی را به صورت بهینه مصرف نمی‌کنیم، ضمن اینکه شرایط بهینه مصرف کردن انرژی را هم نداریم. شاید مصرف‌کنندگان و مشترکان بخواهند انرژی را بهینه مصرف کنند اما شرایط مصرف درست انرژی در کشورمان وجود ندارد. وی افزود: وقتی کشوری تصمیم می‌گیرد مصرف بهینه انرژی را مدنظر قرار دهد، باید شرایط لازم را برای این مصرف درست به وجود بیاورد. کشورهایی که مصرف بهینه را مدنظر دارند، از همان ابتدا که قرار است شرکت یا واحد تولیدی‌ تاسیس شود، به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند. در کنار این مساله که به آن اشاره شد، باید توجه داشته باشیم که در کشور ما انرژی ارزان است و وقتی انرژی با قیمت غیرواقعی و پایین عرضه می‌شود، مطمئناً مصرف بالا می‌رود. سنگدوینی ادامه داد: اما از طرف دیگر، درآمدها هم پایین است و اگر بخواهیم واقعی‌سازی قیمت‌‌ها را داشته باشیم، باید به این مساله هم توجه کنیم. در دنیا وقتی مشترکان مصرف بهینه و درستی دارند، درآمد حاصل از این صرفه‌جویی به آنها بازمی‌گردد. به طور کلی، در بحث قیمت انرژی باید هم طرف مصرف‌کننده را بگیریم و به منافعش توجه داشته باشیم و هم به منافع تولیدکننده و ارائه‌دهنده انرژی دقت کنیم.   عضو کمیسیون انرژی مجلس ‌گفت: این امری بدیهی است که بخش خصوصی و صنایعی مانند پتروشیمی‌‌ها تلاش دارند منافع خودشان را بیش از پیش تأمین کنند و انرژی را با پایین‌ترین قیمت در اختیار داشته باشند. باید این موضوع در بودجه و برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار بگیرد که انرژی با قیمت‌های متعادل و مناسبی در اختیار پتروشیمی‌‌ها و صنایع قرار بگیرد به طوری که ضمن ادامه حیات این صنایع، منافع کشور و مردم نیز تامین شود. وی گفت: باید بتوانیم در نهایت شرایطی را فراهم کنیم که قیمت انرژی در کشورمان بر اساس متغیرهای جهانی و به صورت شناور مشخص شود. تعیین یک قیمت ثابت برای انرژی مناسب نیست و باید به سمت ایجاد بستری که در آن بتوانیم انرژی را با قیمت شناور و متغیر در اختیار صنایع قرار دهیم و از مزایای آن بهره‌مند شویم، گام برداریم. این نماینده مجلس اضافه کرد: باید از خام‌فروشی اجتناب کنیم و به سمت توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی‌‌ها پیش برویم. تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر در این صنایع می‌تواند تا حد زیادی در افزایش درآمدهای کشور دخیل باشد. تاکنون به دلیل رانت خوراک و حاشیه سود بالای خام‌فروشی، توسعه زنجیره ارزش به وقوع نپیوسته است.
***
عرضه آجیل شب یلدایی به قیمت
 ۱۷۳ هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار
قیمت هر کیلوگرم آجیل شیرین یلدایی در میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران ۱۷۳ هزار تومان اعلام شد و این محصول از روز گذشته تا ۵ دی‌ماه به این قیمت به فروش می‌رسد.  در آستانه شب یلدا و افزایش تقاضا برای انواع آجیل و خشکبار، قیمت انواع آجیل شیرین و شور در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار از تاریخ 26 آذر لغایت 5 دی اعلام شد.
بر اساس این نرخنامه؛ ترکیب آجیل شور که هر کیلوگرم با قیمت 214 هزار تومان در میادین به فروش می‌رسد، شامل 15 درصد پسته احمدآقایی شور، 15 درصد مغز بادام، 20درصد نخودچی دو آتیشه شور، 20 درصد تخمه کدوی دو آتیشه شور، 15 درصد تخمه جابانی شور و 15 درصد فندق با پوست شور است. ترکیب آجیل شیرین که هر کیلوگرم با قیمت 173 هزار تومان در میادین فروخته می‌شود نیز شامل 10 درصد پسته احمدآقایی خام، 15 درصد مغز بادام، 15 درصد نخودچی دو آتیشه بی‌نمک، 15 درصد کشمش سبز، 15 درصد برگه قیصی، 15 درصد انجیر خشک و 15 درصد باسلوق است. گفتنی است هر کیلوگرم باسلوق با گردوی دو پر سفید در میادین میوه و تره‌بار با قیمت 75 هزار تومان، هر کیلوگرم باسلوق با گردوی دو سر پرس با قیمت 79 هزار تومان و باسلوق بدون گردو و راحت‌الحلقوم با قیمت 49 هزار تومان به فروش می‌رسد.

Page Generated in 0/0172 sec