تداوم روند واردات خودرو
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون 2 محموله خودرویی به بنادر کشور وارد شده و پیشبینی میشود تا پایان هفته 3 محموله دیگر نیز وارد شود.
امید قالیباف افزود: پس از ورود و تخلیه بار نخستین کشتی حامل خودروهای وارداتی در بندر لنگه در شامگاه شنبه هفته گذشته (سوم دیماه)، یک محموله دیگر نیز در هفتهای که گذشت وارد کشور شد.
وی بیان داشت: پیشبینی میشود تا پایان هفته جاری نیز شاهد ورود 3 محموله دیگر خودرویی به کشور باشیم و جریان واردات با سرعت بیشتری تا پایان سال ادامه داشته باشد.
مشاور وزیر صمت خاطرنشانکرد: تاکنون تعداد زیادی از ثبت سفارشهای انجام شده از سوی شرکتهای صلاحیتدار، مربوط به خودروهای زیر ۱۰ هزار دلاری بوده است.
وی درباره واردات خودروهای برقی و هیبریدی به کشور نیز گفت: مقرر شده در مناطق آزاد کشور فقط خودروهای برقی وارد شود اما در آییننامه واردات خودرو هیچ ممنوعیتی برای خودروهای هیبریدی لحاظ نشده است.
قالیباف تاکید کرد: بدیهی است چنانچه قیمت خودروهای هیبریدی در محدوده قیمتی مد نظر وزارت صمت (کمتر از ۲۰ هزار دلار) باشد، مانعی برای ورود آنها وجود نخواهد داشت. وی همچنین با اشاره به خارج شدن همه محصولات سایپا از فرآیند قرعهکشی، خاطرنشان کرد: همانطور که پیش از این وعده داده شده بود، محصولات باقیمانده گروه صنعتی ایرانخودرو نیز تا پایان سال از فرآیند قرعهکشی خارج خواهد شد. سخنگوی وزارت صمت تصریحکرد: با رشد تولید خودروهای داخلی و همچنین سرعت گرفتن واردات خودرو، میتوان شرایط خوبی در ماههای آینده در بازار خودرو متصور بود. از ابتدای امسال تا پایان آبانماه ۷۴۸ هزار و ۴۸۸ دستگاه خودرو در کشور تولید شده که در همسنجی با پارسال رشد 14.8 درصدی نشان میدهد. همزمان با ورود نخستین محموله خودرو به کشور، کار پذیرش خودروهای وارداتی در بورس آغاز شده و بهزودی نهایی میشود، بنابراین از نظر بستر فروش نیز آمادگی لازم ایجاد شده است.
***
ثبت مصرف بیسابقه روزانه ۱۱۱ میلیون لیتر بنزین در دیماه
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از توزیع بنزین سوپر در مراکز استانها خبر داد و گفت: از ابتدای دیماه بهطور میانگین روزانه نزدیک به ۱۱۱ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده که برای فصول سرد سال عددی بیسابقه است و نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
علیاکبر نژادعلی درباره روند توزیع سوخت در کشور افزود: شنبه گذشته (سوم دیماه) ۱۱۶ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که عدد بسیار بزرگی برای فصل زمستان است.
وی تاکید کرد: مصرف بنزین کشور فقط در بعضی از روزهای پرتردد در فصل تابستان به این اعداد میرسید اما ثبت این ارقام در زمستان که تردد خودروها و سفرهای بینشهری به نحوی قابلملاحظه کاهش مییابد، بیسابقه بوده و امسال تنها سالی است که برخلاف روند سالهای گذشته، مصرف در زمستان کاهش نیافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه میانگین مصرف بنزین کشور از ابتدای امسال تاکنون (یکم فروردین تا پنجم دیماه ۱۴۰۱)، نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است، گفت: مصرف بنزین کشور بهسرعت در حال رشد است و ناترازی بین تولید و مصرف را بهدنبال خواهد داشت.
نژادعلی از افزایش 6.5 درصدی میانگین تولید روزانه بنزین کشور از ابتدای امسال تا پنجم دیماه خبر داد و بیانداشت: به واسطه بعضی طرحهای بهینهسازی، کیفیت و مقدار تولید در بعضی از واحدهای پالایشی افزایش یافته است اما با افزایش روزافزون مصرف، باز هم فاصله تولید و مصرف کاهشی است و برای پوشش این حجم عظیم، خطوط لوله انتقال فرآورده کشور را به بنزین اختصاص داده و به ناچار، سوخت تحویلی به نیروگاهها با نفتکشها و مخزندار ریلی جابهجا میشود.
وی با تاکید بر لزوم مصرف بهینه سوخت، افزود: دلایل مختلفی از جمله قاچاق سوخت بهدلیل اختلاف بالای قیمت سوخت با کشورهای همسایه، رعایت نکردن مصرف بهینه و عادی شدن مصرف، اطلاعرسانی نامناسب درباره تولید فرآورده، ارزش واقعی تولید فرآورده و لزوم مصرف بهینه آن از دلایل این افزایش خیرهکننده مصرف این فرآورده در کشور است.