گروه فرهنگ و هنر: آیین معرفی آلبوم «قاسم هنوز زنده است» از تازهترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی، دیروز یکشنبه یازدهم دیماه در محل استودیوی حوزه هنری برگزار شد.
میلاد عرفانپور، شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در ابتدای این برنامه که دیروز در محل استودیوی مرکز موسیقی حوزه هنری برگزار شد، ضمن ارائه توضیحاتی درباره آلبوم «قاسم هنوز زنده است» که با حضور جمعی از هنرمندان شناختهشده موسیقی ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفته است، گفت: آلبومی که امروز درباره آن صحبت میکنم تقریباً تمام قطعاتش در استودیو پژواک مرکز موسیقی حوزه هنری تولید شده که امروز یکی از بهترین ظرفیتهای موسیقایی برای ضبط معرفی شده است.
وی افزود: در باب شخصیتهای بزرگ همیشه آثار مختلفی در حوزههای مختلف هنر خلق شده است. به عنوان مثال در حوزه نقاشی، حوزه «پرتره» یکی از مهمترین موضوعاتی است که میتواند مورد توجه قرار گیرد. اصولاً توجه به قهرمانگرایی و ترسیم چهره قهرمان در هنر همواره بحث جدی بوده و هست. برای ما هم شهید قاسم سلیمانی بدون اغراق نه برای مردم ایران، بلکه برای همه مردم جهان قهرمانی است که به زعم من مشابه ندارد. البته در طول تاریخ هم اگر میخواستیم قهرمانهای خود را بشماریم، قهرمانهایی بودهاند که به صورت شفاهی به ما رسیدهاند و بر اساس هنر داستاننویسان ما بوده است که شاید ریشههای واقعی داشته باشند، اما همه آنها برآمده از داستانها و تخیلات بزرگان ادبیات ما به مخاطب ارائه شده است که بسیار ارزشمند هستند.
عرفانپور با معرفی حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک شخصیت ملی - میهنی ارزنده ادامه داد: درباره حاج قاسم باید گفت آن چیزی که او را برجسته کرد، هژمونی رسانهای نبود. آن چیزی که قاسم سلیمانی را شهره جهان کرد مسألهای بود که ریشه در دهقانزاده کرمانیای داشت که در شصت و چند سالگیاش وقتی شهید میشود همه جهان درک میکنند قهرمانی را از دست دادند؛ قهرمانی که فقط فاتح میدان نبرد نیست، بلکه قهرمانی است که دشمن در اوج کوچکی این قهرمان را شهید میکند. او یک قهرمان نظامی نیست، قهرمان زندگی و مهربانی است و همین ویژگیهاست که میتوانیم او را قهرمان مدارا با مردم بدانیم. او قهرمان درک معنای زندگی است. او کوشید برای مردم و خدا زندگی کند و برای خدا جانش را تقدیم کند و ما میبینیم که چه قبل از شهادت و چه بعد از شهادت به معرفی ابعاد زندگی او پرداخته میشود. وی با ارائه خاطرهای از خلق شعری که قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی در تجلیل از این شهید بزرگوار تولید کرد، گفت: این افتخار بزرگی بود که هنرمندان در دوران حیات این شهید بزرگوار بدون اینکه جشنواره و پاسداشتی وجود داشته باشد، درباره او اثری را پیش روی مخاطبان قرار دهند. حتی در این زمینه هم گلایههایی داشت که چرا در زمان حیاتش مراسم یا برنامه بزرگداشتی برایش برگزار میشد. بعد از شهادت حاج قاسم نیز ما دیدیم که آثار مختلفی در حوزههای شعر، سینما، تئاتر و موسیقی تولید شد که انصافاً آثار قابل توجهی بودند.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در بخش دیگری از این نشست گفت: مراسم اصلی رونمایی این آلبوم دوشنبه دوازدهم دیماه (امروز) در قالب کاروان «روایت حبیب» در شهر کرمان با برگزاری یک مراسم ویژه برگزار میشود. البته ما تلاش کردیم که به لحاظ محتوایی نگاه متنوعی داشته باشیم و شاید شما در برخی قطعات آثاری را بشنوید که نامی از حاج قاسم در آن نباشد اما جملگی آثاری هستند که در قالب رنگبندیهای متفاوت، دربرگیرنده نکات مشترک زندگی ارزشمند شهید سلیمانی باشد. البته شاید برخی خرده بگیرند که چرا تنوع موسیقایی این آلبوم گوناگون است اما ترجیح دادیم تمامی سلیقهها در این آلبوم حاکم باشد. عمده این قطعات در کاروان «روایت حبیب» اجرای زنده شدهاند. سال گذشته هم به همت وزارت ارشاد و صداوسیما قطعاتی از این آلبوم -که در حوزه هنری تولید شد - در تالار وحدت پیش روی مخاطبان قرار گرفت.