printlogo


کد خبر: 258400تاریخ: 1401/10/12 00:00
معاون وزیر بهداشت از شناسایی 3 سویه جدید کرونا و شروع موج دیگری از این بیماری خبر داد
آغاز موج هشتم کرونا
* عین‌اللهی: وزارت بهداشت به حالت آماده‌باش درآمده است

گروه اجتماعی: با ورود سویه‌های جدید بیماری «کووید-19» به کشور، کرونا بار دیگر تهدید‌کننده سلامت جامعه شده است و در این میان معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد وارد پیک جدید این بیماری شده‌ایم؛ بیماری‌ای که تنها راه مقابله با آن علاوه بر واکسیناسیون، خودمراقبتی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. موج جدید کرونا با سویه‌های مختلف در حالی در کشور شروع شده است که وزیر بهداشت از آماده‌باش این وزارتخانه برای مقابله با این بیماری خبر داده و بر لزوم واکسیناسیون گروه‌های پرخطر و همچنین استفاده از پوشش ماسک بویژه در اجتماعات تاکید کرده است. بهرام عین‌اللهی گفت: با توجه به شناسایی سویه‌های جدید در کشور، تاکید بیشتری بر واکسیناسیون بویژه در افراد پرخطر داریم و این افراد اگر ۶ ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته است، حتما باید برای واکسیناسیون مراجعه کنند. وزیر بهداشت در ادامه گفت: در حال حاضر واکسن به اندازه کافی داریم و ۵۰ میلیون ذخیره واکسن در کشور است. نکته مهم دیگر پوشش ماسک است، بویژه در اجتماعاتی نظیر هواپیما، اتوبوس، قطار و... حتما از ماسک استفاده شود. وزیر بهداشت همچنین گفت: رعایت بیشتر پروتکل‌ها در اجتماعات دانشجویی و دانش‌آموزی نیز به وزرای مربوط تذکر داده شد. وی ادامه داد: وزارت بهداشت در حال رصد بیماری است و بر همین اساس هم هفته پیش ۲ سویه جدید در کشور شناسایی شد. ویژگی ویروس‌ها آن است که به‌سرعت می‌توانند منتشر شوند و همه‌گیری ایجاد کنند و ما  در وزارت بهداشت در حالت آماده‌باش هستیم. همچنین معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ۳ سویه جدید کرونا به نام‌های BQ1، XBB و BA2 در بیماران اخیر مشاهده شده است، گفت: پیک جدید کرونا در کشور آغاز شده است. حسین فرشیدی اظهار داشت: همکاران ما در وزارت بهداشت از چهارشنبه‌شب ۲ سویه جدید دیگر در بین بیماران مشکوک به «کووید-19» تشخیص دادند؛ بنابراین تعداد سویه‌های جدید کرونا در کشور به ۳ سویه BQ1، XBB و BA2 افزایش یافته است. وی افزود: وقتی ما سرعت غلبه سویه BA5 در اروپا را رصد می‌کنیم، می‌بینیم با شیوع سویه BQ1 سرعت انتقال این بیماری افزایش یافته و کشورهایی همچون فرانسه و آلمان به‌سرعت درگیر آن شدند. فرشیدی با تاکید بر اینکه قدرت انتقال XBB پنج برابر بیشتر از دلتاست، گفت: باید به‌سرعت مرزها رصد شده و بیماران مشکوک شناسایی شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه از زمان آخرین تزریق واکسن عمومی کرونا زمان زیادی گذشته و جمعیت قابل توجهی از مردم کشورمان نیز دوزهای سوم و چهارم کرونا را تزریق کرده‌اند، در یک الی یک‌ونیم ماه آینده دچار پیک جدید کرونا خواهیم شد. فرشیدی در عین حال تاکید کرد: از امروز پیک جدید کرونا در کشور آغاز شده و ما از همه بیمارستان‌ها و کادر درمان خواسته‌ایم در آماده‌باش باشند، چرا که طی ۴ تا ۶ هفته آینده پیک به اوج خود می‌رسد. وی خاطرنشان کرد: علائم سویه‌های جدید کرونا بویژه در سویه XBB از حالت کلاسیک تب و سرفه به سمت علائمی همچون درگیری‌های گوارشی، خستگی و سردرد تغییر کرده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت میزان بستری در سویه‌های جدید کرونا به همان مقداری است که در سویه اُمیکرون وجود داشت اما هر چه تعداد بیماران بیشتر باشد درصد بستری نیز افزایش می‌یابد.
* ابتلای ۱۶ برابری به سویه جدید در واکسن‌نزده‌ها
افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند نسبت به کسانی که واکسیناسیون آنها تکمیل نیست یا اصلا واکسن نزده‌اند، در مقابل سویه‌های جدید کرونا مقاومند. عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: میزان ابتلا به سویه جدید در بین کسانی که واکسن نزده‌اند، ۱۶ برابر افرادی است که ۲ دوز واکسن را تزریق کرده‌اند. محمد رئیس‌زاده اظهار داشت: با توجه به اینکه شواهد و قرائن نشان می‌دهد سویه جدیدی از کرونا بخش‌هایی از دنیا را درگیر کرده و در کشور ما هم مشاهده شده و این احتمال وجود دارد که در آینده‌ نزدیک دچار پیک موج هشتم کرونا شویم، جلسه ستاد ملی کرونا بعد از یک وقفه چند هفته‌ای بار دیگر شنبه تشکیل شد تا تمهیدات و مقدمات لازم برای مقابله هر چه بهتر با موج جدید این بیماری اندیشیده شود. وی افزود: در این جلسه گزارشی از وضعیت بیماری در دنیا و ایران ارائه شد و نهایتاً تصمیماتی گرفته شد که اطلاع‌رسانی شود. مهم‌ترین تصمیمات جلسه این بود که تاکید شود بر رعایت پروتکل‌ها توسط مردم؛ استفاده از ماسک بویژه در محیط‌های سربسته، محیط‌های دانشگاهی و کلاس‌ها؛ شست‌وشوی دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی. همچنین تاکید شد بر تزریق دوز یادآور کرونا؛ آنهایی که دوز یادآور را تزریق نکرده‌اند، دوزهای سوم یا چهارم را حتماً تزریق کنند بویژه افراد بالای ۱۸ سال که بیشتر از ۶ ماه از تزریق دوز واکسیناسیون آنها گذشته و همچنین آنهایی که بیماری زمینه‌ای دارند. رئیس‌زاده ادامه داد: از دیگر مواردی که به آنها تاکید شد آمادگی مراکز درمانی برای مواجهه احتمالی با موج جدید بیماری بود؛ لازم است همکاران ما در سراسر کشور در مراکز درمانی تمهیداتی را بیندیشند. وی افزود: همچنین درباره امنیت مرزها و کنترل مبادی ورودی و خروجی کشور در مرزها تاکید شد، بویژه با توجه به تعطیلات سال نو میلادی، چرا که در سال ۹۸ هم ما مصادف با تعطیلات سال نو تقریباً شروع این موج را داشتیم. عضو ستاد ملی کرونا به موضوع کنترل مرزها هم اشاره کرد و افزود: مبادی مهم هستند، چون چرخش ویروس قطعاً از خارج از کشور و توسط مسافرینی است که وارد کشور می‌شوند. وی ادامه داد: در حال حاضر چون واکسن در اختیار داریم، قطعاً تزریق واکسن مهم‌ترین استراتژی برای مقابله با این بیماری است. در همین سویه جدید هم مطالعه شده آنهایی که واکسیناسیون‌شان ۲ دوز کامل بود نسبت به آنهایی که اصلاً واکسن نزده بودند، ۱۶ برابر کمتر یا به عبارت دیگر آنهایی که واکسن نزده‌اند به همین سویه جدید میزان ابتلای‌شان ۱۶ برابر بیشتر بوده است.
* ضرورت تزریق دوز یادآور
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره تزریق دوز یادآور واکسن کرونا با توجه به مشاهده مواردی از سویه‌های جدید این بیماری و هشدار آغاز موج هشتم آن، گفت: به افراد بالای ۱۸ سال دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی که بالای ۶۰ سال هستند، توصیه می‌شود اگر ۶ ماه از تزریق دوز قبلی واکسن‌ آنها گذشته است برای تزریق واکسن یادآور اقدام کنند. 
دکتر محسن زهرایی گفت: درباره تزریق واکسن یادآور در گروه‌های سنی پایین‌تر هنوز توصیه جدیدی وجود ندارد اما والدین دقت کنند اگر تاکنون هیچ واکسنی به فرزند زیر ۱۸ سال خود تزریق نکرده‌اند، هر چه سریع‌تر باید برای تزریق واکسن اقدام کنند. وی افزود: افراد بالای ۱۸ سال باید ۳ دوز واکسن تزریق کرده باشند، اگر افرادی هستند که هنوز هیچ دوز یادآوری را تزریق نکرده‌اند، تاکید داریم برای تزریق واکسن اقدام کنند.
* شناسایی ۸۲ بیمار کرونایی و فوت ۳ نفر طی 24 ساعت
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته ۸۲ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۱۰ دی، ۸۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۹ نفر از آنها بستری شدند. در طول این مدت، ۳ نفر از بیماران «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۴ هزار و ۶۸۵ نفر برسد. تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۱۴۶ نفر از بیماران کرونایی، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.۹۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۵۴ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۲۹۷ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر، ۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۶۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۸۲ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند.

Page Generated in 0/0053 sec