printlogo


کد خبر: 258482تاریخ: 1401/10/14 00:00
ارزش صادرات غیرنفتی ایران در سال جاری 19 درصد افزایش یافت
توسعه صادرات، پشتوانه ارزی
تجارت خارجی غیرنفتی کشورمان در 9 ماه نخست امسال 17 درصد افزایش داشت

گروه اقتصادی: آخرین آمار ارائه شده از سوی گمرک حاکی از آن است که همچنان تراز تجاری کشور بدون در نظر گرفتن نفت منفی است. از ابتدای سال تا ۱۰ دی 43 میلیارد و 88 میلیون دلار کالا از کشورمان صادر و 44 میلیارد و 327 میلیون دلار کالا وارد شده است. البته با در نظر گرفتن صادرات نفتی که آمار دقیقی از آن در دست نیست، می‌توان گفت تراز تجاری کشور مثبت است و هیچ مشکلی در رابطه با تامین ارز وجود ندارد. 
به گزارش «وطن امروز»، یکی از متغیرهای مهم نشان‌دهنده پویایی اقتصاد کشور میزان تجارت و از آن مهم‌تر میزان صادرات است. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان صادرات غیرنفتی ایران در سال جاری نسبت به 4 سال گذشته رکورد جدید ثبت کرده و به 43 میلیارد دلار رسیده است.
موضوع جالب، تغییر کوچک در کشورهای میزبان کالاهای صادراتی ایران است. در حالی که طی سال‌های گذشته اصلی‌ترین مقاصد صادرات کشورمان، چین، عراق، امارات عربی متحده، ترکیه و افغانستان بودند اما سال جاری هند جای افغانستان را گرفته است.
بر اساس اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور از ابتدای امسال تا ۱۰ دی‌ به بیش از ۸۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد نشان می‌دهد.
بر اساس آمار گمرک، ارزش صادرات غیرنفتی کشور از ابتدای امسال تا ۱۰ دی‌ به ۹۷ میلیون و ۸۴۳ هزار تن به ارزش ۴۳ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار رسید که از نظر وزنی ۲ درصد و از نظر ارزشی ۱۹ درصد رشد را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.
همچنین از ابتدای فروردین تا دهم دی‌ماه امسال ۲۸ میلیون و ۱۸۰ هزار تن به ارزش ۴۴ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شده که به لحاظ ارزش 14.7 درصد و از نظر وزنی ۱۰ درصد رشد داشته است.
اقلام عمده صادراتی ایران در این مدت به ترتیب گاز طبیعی مایع شده به ارزش ۶ میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار و سهم ارزشی 74 و 15 صدم درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۳ میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 22.7 درصد، متانول به ارزش یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار و سهم ارزشی 4.3 درصد، بوتان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دلار و سهم ارزشی 4.2 درصد و پلی‌اتیلن گریدفیلم به ارزش یک میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.1 درصد بوده است.
بر اساس آمار گمرک ایران، در این مدت 46.6 درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمی‌ها، ۱۶ درصد مربوط به میعانات گازی و 53.2 درصد مربوط به سایر کالاها بوده است.
اقلام عمده وارداتی در این مدت شامل ذرت دامی به ارزش ۲ میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار و سهم ارزشی 5.8 درصد، برنج به ارزش یک میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.8 درصد، دانه سویا به ارزش یک میلیارد و ۵۱۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.4 درصد، گندم معمولی به ارزش یک میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.2 درصد، گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار و سهم ارزشی 2.8 درصد و روغن دانه آفتابگردان به ارزش ۹۴۵ میلیون دلار و سهم ارزشی 2.1 درصد بوده است. در این مدت مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران به ترتیب ۵ کشور چین با ۱۱ میلیارد و ۸۵۵ میلیون دلار و سهم ارزشی 27.5 درصد، عراق با ۸ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار و سهم ارزشی 20.3 درصد، ترکیه با ۶ میلیارد و ۴۱۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 14.9 درصد، امارات عربی متحده با ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 10.6 درصد و هند با یک میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.4 درصد بوده‌اند. بر همین اساس ۵ کشور عمده مبدأ واردات نیز از ابتدای فروردین‌ تا دهم دی امسال به ترتیب شامل امارات عربی متحده با ۱۳ میلیارد و ۶۴۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 30.7 درصد، چین با ۱۱ میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار و سهم ارزشی 25.9 درصد، ترکیه با ۴ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار و سهم ارزشی 10.4 درصد، هند با ۲ میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 5.7 درصد و آلمان با یک میلیارد و ۳۹۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 3.1 درصد بوده‌اند.
* رشد 60 درصدی عرضه دلار در سامانه نیما
روز گذشته سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد معادل دلاری عرضه ارز توسط صادرکنندگان در سامانه نیما از ابتدای امسال تا ۱۲ دی‌ بیش از ۳۵ میلیارد دلار بوده که این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال قبل (۲۲ میلیارد دلار) حدود 60 درصد رشد کرده است. این بدان معناست که کشور در رابطه با تامین ارز هیچ مشکلی ندارد.

Page Generated in 0/0081 sec