printlogo


کد خبر: 258668تاریخ: 1401/10/19 00:00
انتقال سویه‌های جدید اُمیکرون از هر مبتلا به ۱۵ نفر

سرعت انتقال سویه‌های جدید اُمیکرون بسیار بالاست آنطور که هر مبتلا می‌تواند ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا کند.
عضو کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین اخبار و اطلاعات از 2 زیرسویه جدید اُمیکرون، درباره درمان در این سوش‌ها گفت: متاسفانه استفاده از آزیترومایسین به عنوان داروی کرونا در بین برخی مردم رایج شده و قبل از مراجعه به پزشک اقدام به مصرف این دارو می‌کنند؛ در حالی که آزیترومایسین تنها در صورت بروز برخی عوارض عفونی، تجویز می‌شود. سیداحمد طباطبایی با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی کشورها مدام در حال هشدار دادن درباره وضعیت کرونا هستند، گفت: این نشان می‌دهد که زیرسویه‌های XBB و BQ1 در حال افزایش است و به دنبال این افزایش شیوع، طبیعی است که تعداد موارد بستری و به دنبال آن مرگ‌ومیر افزایش یابد. وی تاکید کرد: قبلا که ابتلا به سایر سویه‌های کرونا وجود داشت، ادعا می‌شد هر فرد مبتلا می‌تواند تا ۳ نفر را مبتلا کند اما اکنون درباره اُمیکرون و این زیرسویه‌های جدید ادعا بر این است که هر یک فرد مبتلا می‌تواند ۱۵ تا ۱۶ نفر را به کرونا مبتلا کند و این افزایش شیوع طبیعتا تعداد موارد بستری و مرگ را افزایش می‌دهد. البته خوشبختانه ما به علت وسعت واکسیناسیون در کشورمان دیگر موارد افزایش ابتلا مشابه آنچه که با سویه دلتا تجربه کردیم را شاهد نیستیم. در حال حاضر با توجه به فعالیت مدارس، ایجاد احساس امنیت در مردم و کاهش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی و... شیوع بیماری افزایش یافته است. طباطبایی افزود: در حال حاضر ما علاوه بر ۲ زیرسویه جدید XBB و BQ1 با آلودگی هوا هم مواجه شده‌ایم و تعطیلی مدارس در شهرهای بزرگ به علت آلودگی هوا سبب شد با کاهش موقت شیوع عفونت‌های تنفسی در کودکان مواجه شویم. آنفلوآنزا، رینوویروس و کرونا  شامل عفونت تنفسی است ولی طبیعی است که هر کدام سهمی را به خود اختصاص می‌دهند. 
عضو کمیته علمی افزود: ممکن است ما واکسن اختصاصی برای XBB و BQ1 نداشته باشیم اما واکسن‌هایی که بر اساس سایر زیرسویه‌ها ساخته شده بود می‌توانند از بروز عوارض شدید، بستری شدن در آی‌سی‌یو و مرگ جلوگیری کند. وی تاکید کرد: بر این اساس تاکید می‌کنیم حتما افرادی که طبق اعلام وزارت بهداشت واجد دریافت دوز یادآور واکسن کرونا هستند سریعا برای تزریق واکسن اقدام کنند. مردم باید بدانند دیگر نوع واکسن تزریقی فرقی ندارد؛ واکسن به تعداد کافی در مراکز واکسیناسیون وجود دارد. 
* تزریق ۳۶ هزار دوز واکسن کرونا در یک شبانه‌روز
روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: تاکنون ۶۵ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۱۳۸ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۱۴ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۳۱۵ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۲۶۷ دوز رسید. در شبانه‌روز گذشته همچنین ۳۶ هزار و ۱۷۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. بر این اساس از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه ۱۸ دی، ۱۱۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۶۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در این مدت ۲ نفر از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۷۰۸ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۴۴۳ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. از سویی ۱۵۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر شهرستانی در وضعیت قرمز نداریم اما ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند. 

Page Generated in 0/0146 sec