تعطیلی شعب متخلف بانکی
به دلیل عدم رعایت نرخ سود سپرده
برخی شعب بانکی متخلف در زمینه عدم رعایت نرخ سود سپردهها تعطیل شدند. بر اساس بازرسیهای میدانی بانک مرکزی و با مسجل شدن تخلف برخی از شعب بانکی درباره عدم رعایت نرخ سود سپردهها، اقدامات لازم درباره تعطیلی آنها انجام شد. گفتنی است بازرسیهای میدانی بانک مرکزی از شعب بانکی در زمینه رعایت ضوابط این بانک درباره نرخ سود سپردههای بانکی از روز گذشته آغاز و اقدامات تنبیهی لازم درباره بانکها و شعبههای متخلف از جمله عزل رؤسای شعب متخلف به اجرا درآمد. بازرسیهای میدانی بانک مرکزی از شعبههای شبکه بانکی در تهران و استانهای مختلف در قبال لزوم رعایت نرخ سود سپردههای بانکی، در روزهای آینده نیز ادامه دارد.
گفتنی است طبق مصوبه بانک مرکزی سود سپردههای سالانه تا سقف ۲۰ درصد مجاز است و بیش از آن تخلف محسوب میشود.
بانک مرکزی ۱۳ دیماه سال جاری در بخشنامهای خطاب به شبکه بانکی با تاکید بر، لزوم پایبندی بانکها درباره نرخ مصوب سپردههای بانکی از اعمال اقدمات تنبیهی برای بانکها و مؤسسات اعتباری متخلف خبر داد و تاکید کرد ضمن ابلاغ اخطار و تذکر به بانکها و مؤسسات اعتباری ناقض نرخهای سود موصوف و برخورد با آنها از طریق هیأت انتظامی بانکها، اقدامات زیر درباره بانکها و مؤسسات اعتباری متخلف نیز در دستور کار این بانک قرار میگیرد:
- تعطیلی یا غیرفعال کردن شناسه اختصاصی شعب متخلف
- مدنظر قرار دادن تخلفات مذکور به عنوان تخلفات حائز اهمیت در تصمیمگیری برای صدور تأییدیه صلاحیت مدیران بانکها و مؤسسات اعتباری
- بازنگری در حدود رشد مجاز مقرر در ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه
- بازنگری در تعداد شعبه و باجه
- مدنظر قرار دادن تخلفات موصوف در بررسیهای مربوط به صدور مجوزهای موردنیاز بانکو مؤسسه اعتباری از جمله مجوزهای برگزاری مجامع، افزایش سرمایه، ارائه خدمات ارزی و...
- عزل رؤسای شعبی که در رعایت ضوابط نرخهای سود مرتکب تخلف شدهاند از سوی بانک و مؤسسه اعتباری
شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی در اطلاعیهای مشترک بر لزوم رعایت نرخ سود قانونی از روز شنبه ۱۷ دیماه تاکید کردهاند.
بر اساس اعلام شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکهای خصوصی و مؤسسات اعتباری، از شنبه 17 دی 1401 بازرسان بانکها و بانک مرکزی بر رعایت مفاد این اطلاعیه نظارت جدی به عمل خواهند آورد.
***
سهم ۷۰ درصدی زمین
در قیمت تمامشده مسکن تهران
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به سهم ۷۰درصدی زمین در قیمت تمامشده مسکن تهران، گفت: ۴۰ درصد جمعیت شهری و روستایی در بافتهای فرسوده زندگی میکنند.
ابوالفضل نوروزی با اشاره به افزایش شاخص طول دوره انتظار صاحبخانه شدن اظهار کرد: این شاخص که با ذخیره کردن یکسوم درآمد خانوار برای خرید مسکن معنا پیدا میکند، در ایران از 15 سال به 34سال رسیده در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است.
وی با یادآوری اینکه سکونت 40 درصد از جمعیت روستایی و شهری در بافت فرسوده معضلی اساسی است، از مستاجر بودن 50 درصد تهرانیها خبر داد و افزود: سهم زمین در قیمت تمامشده مسکن بالاست و به 60 درصد رسیده که این عدد در تهران به 70 درصد نیز میرسد، این در حالی است که در سایر کشورها این سهم 30 درصد است.
وی ادامه داد: مطابق آمارها نیاز به مسکن طی سالهای 1400 تا 1409 به غیر از مستأجران چنین برآورد شده است: با توجه به اینکه 24 میلیون دختر و پسر مجرد وجود دارد طی 10 سال آینده به 12 میلیون مسکن نیاز دارند، همچنین 8 میلیون مسکن به تخریب و نوسازی نیاز دارند و 1.4 میلیون کمبود مسکن در برابر تعداد خانواده وجود دارد.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن، تعیین وضع مطلوب مسکن را با 6 شاخص کاهش طول دوره انتظار مسکن، کاهش سهم مسکن در سبد هزینه خانواده، کاهش نسبت خانوادههای مستأجر به کل خانواده، کاهش سهم جمعیت ساکن در واحدهای فرسوده شهری و روستایی از کل جمعیت، افزایش عمر مفید و کیفیت ساختمان و ارتقای کیفیت معماری مسکن متناسب با هویت ایرانی - اسلامی عنوان کرد.
نوروزی برنامه عملیاتی در مناطق مختلف کشور را 4 پروژه اصلی شامل روستاها و شهرهای زیر 25هزار نفر جمعیت، سایر شهرها، تهران و سواحل مکران دانست که باید به آنها وام مناسب تعلق گیرد، چرا که اگر این پروژه در روستاها عملیاتی نشود، مطالبه وام از سوی مردم به شهرها میرسد، بنابراین باید مهاجرت معکوس رقم بخورد که با مهیا بودن خدمات زیربنایی و روبنایی، رونق اقتصاد روستا و اشتغالزایی در روستاها همراه میشود.
وی با اشاره به لزوم محرکسازی در جهت مهاجرت معکوس خاطرنشان کرد: بسترسازی برای ایجاد خانههای مولد زیستی معیشتی در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ضرورت دارد.