printlogo


کد خبر: 258723تاریخ: 1401/10/20 00:00
اخبار

معجزه آسیایی در حال شکل گرفتن است
رئیس مجلس با بیان اینکه شاهد تحقق معجزه آسیایی هستیم، گفت: نیازمند یک نظم بین‌المللی جدید و عادلانه هستیم که آسیا سرچشمه آن باشد. 
محمدباقر قالیباف در افتتاحیه سیزدهمین نشست مجمع عمومی مجالس آسیایی به میزبانی ترکیه گفت: در حال حاضر جهان در حال سپری کردن دوره‌ای پرچالش است؛ چالش‌هایی که تنها مربوط به یک کشور، یک منطقه یا یک قاره نیستند، بلکه همه انسان‌ها را در هر کجای کره زمین تحت تاثیر قرار می‌دهند. چالش‌هایی همچون تغییرات آب و هوایی، بیماری‌های همه‌گیر، تروریسم، اشغالگری و تجاوزگری قدرت‌های امپریالیستی، نقض حقوق بشر و مهاجرت. وضعیت امروز جهان به گونه‌ای است که همه ما باید برای حل این چالش‌ها احساس مسؤولیت کرده و با همکاری یکدیگر برای ساختن آینده‌ای مشترک تلاش کنیم. انسانیت برای عبور از چالش‌های حال و آینده مسیری جز همبستگی و همکاری در پیش ندارد. 
وی بیان کرد: امروزه آسیا به جایگاهی در جهان دست یافته است که می‌تواند نقش جدی و مهمی برای حل مشکلات جهانی ایفا کند. در سال‌های اخیر، آسیا از رشد و توسعه بالایی برخوردار بوده که این واقعیت در حال محقق ساختن «معجزه آسیایی» است. رئیس مجلس در این اجلاس آسیایی گفت: ما نیازمند تحقق یک نظم بین‌المللی جدید و عادلانه هستیم که آسیا الهام‌بخش و سرچشمه اصلی آن باشد. در این راستا مهم است که به ایده چندجانبه‌گرایی، به عنوان یک الگوی همکاری آسیایی متعهد بمانیم. در این راستا متعهد ماندن به اصول اساسی مانند احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها، حمایت از عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، احترام به حق انتخاب مستقل ملت‌ها و مخالفت موثر با یک‌جانبه‌گرایی و اشغالگری ضرورت دارد. قالیباف اظهار داشت: ما ملت‌های آسیایی چنانچه در این برهه حساس از تاریخ به وظایف خود به‌درستی عمل کنیم، تاثیر اقدامات ما به جغرافیای این قاره کهن محدود نشده و جهان را دستخوش تغییرات مثبتی خواهد ساخت که ارمغان آن برای دنیا، صلح، امنیت و رفاه خواهد بود. برای تحقق این مهم، ما باید به نیازهای مبرم تمام کشورهای آسیایی توجه کافی مبذول داشته و همکاری‌های عملی در زمینه‌های کلیدی مانند کاهش فقر، امنیت غذایی، تأمین مالی توسعه متوازن و صنعتی شدن را با هم به پیش ببریم تا بدین ترتیب به توسعه برابر و عادلانه برای همه ملل آسیایی نایل شویم. 
قالیباف در ادامه سخنرانی در مجمع عمومی مجالس آسیایی تاکید کرد: آقای رئیس! این روزها سالگرد ترور ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس قهرمان بین‌المللی مبارزه با تروریسم و یاران ایثارگر ایشان در فرودگاه بغداد توسط اشغالگران آمریکایی است. شهید سلیمانی وجود خویش را صرف خدمت خالصانه به امنیت منطقه‌ای و جهانی کرد و اقدامات موثری در مقابله با تروریسم بین‌المللی و گروه‌های تکفیری انجام داد. وی بیان کرد: بی‌تردید اقدام جنایتکارانه رئیس‌جمهور وقت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، مصداق بارز و قطعی «تروریسم دولتی» است. ترامپ، و تمام همدستان و معاونانش در این اقدام ضدبشری، در قبال این جنایت بزرگ «مسؤولیت قطعی بین‌المللی» داشته و باید در مقابل محاکم صالحه ‌مربوطه و وجدان بشری مسؤول و پاسخگو شوند. 
***
توهین به مقدسات ادیان الهی 
به هیچ‌وجه قابل پذیرش نیست
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای اقدام موهن نشریه مبتذل فرانسوی به مرجعیت دینی و اسلامی را محکوم کرد. 
در این بیانیه آمده است: «جهان امروز دلزده از ابتذال و خسته از نگاه حیوانی به انسان‌هاست، جهان امروز تشنه احترام به نوع بشر و شیفته آگاهی و معنویت است؛ نور تابان معرفت و حقیقت‌جویی دین اسلام مرز نمی‌شناسد و تمام هراس و دلواپسی دنیای مادی‌گرای غرب از آگاهی و درک مردم آزاده جهان از حقایق اسلام ناب محمدی است که سال‌ها توسط این کشور‌ها مورد سانسور خبری و دیکتاتوری رسانه‌ای امپراتوری زر و زور و تزویر قرار گرفته است. وزارت دفاع ضمن محکومیت شدید این اقدام تاسف‌بار و منزجر‌کننده خواهان برخورد جدی و قاطع دستگاه‌های متولی و محکومیت این اقدام توسط انسان‌های آزاده و ادیان الهی، مجامع و گروه‌های حقوق بشری و نهادهای مذهبی با این موضوع است، چرا که توهین به مقدسات ادیان الهی به هیچ‌وجه قابل پذیرش نیست و در تمام مکاتب و مذاهب امری ناپسند و نکوهیده است که وجدان‌های بیدار و آگاه هرگز آن را برنمی‌تابند».
***
غفلت در بخش فرهنگ پیامدهای جبران ناپذیری دارد
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توجه جدی به مسائل فرهنگی - پژوهشی در برنامه هفتم ضروری است و غفلت در بخش فرهنگ پیامدهای جبران ناپذیری دارد. محمد مخبر در چهاردهمین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور با تاکید بر اهمیت موضوع تحقیق و پژوهش تصریح کرد: متأسفانه به موضوع پژوهش آنطور که باید توجه نشده و دستاوردهای موجود نیز حاصل همت، عزم، دلسوزی و غیرت دانشمندان کشور بوده که لازم است در برنامه هفتم توسعه کشور سهم بیشتری در بودجه تحقیق و پژوهش لحاظ شود به طوری که هیچ دستگاهی نتواند از زیر بار آن شانه خالی کند. 

Page Generated in 0/0058 sec