دیدار رئیس کل بانک مرکزی ایران و وزیر دیوان ریاست امارات
ظرفیت همکاریهای دوجانبه بین ایران و امارات عربی متحده در دیدار معاون نخستوزیر و وزیر دیوان ریاست امارات و رئیس کل بانک مرکزی کشورمان بررسی شد.
آنطور که خبرگزاری رسمی امارات (وام) گزارش داده است، «منصور بن زاید آلنهیان» معاون نخستوزیر و وزیر دیوان ریاست امارات، سهشنبه در دیدار «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی ایران، همکاریهای امارات و ایران و راههای گسترش آن بویژه در بخشهای مالی و بانکی را بررسی کرد. در این دیدار وزیر انرژی و رئیس کل بانک مرکزی امارات نیز حضور داشتند.
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی به منظور تسهیل روابط پولی و بانکی با امارات عربی متحده، تامین منابع لازم برای تجارت تجار ایرانی در این کشور و مذاکرات فنی پولی درباره تطابق نظام ارزی و تجاری، شامگاه دوشنبه تهران را به مقصد دوبی ترک کرد.
***
سرمایهگذاری 2.5 میلیارد دلاری کشتیرانی برای توسعه ناوگان
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از سرمایهگذاری 2.5 میلیارد دلاری این شرکت برای توسعه ناوگان تا سال ۱۴۰۵ خبر داد. محمدرضا مدرسخیابانی با یادآوری اینکه کشتیرانی اقتدار ملی و بینالمللی خود را به جهانیان ثابت کرده که نمونه آن اعزام نفت ایران به ونزوئلا با کشتیهای متعلق به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که توانست پرچم جمهوری اسلامی ایران را در ۲ فروند کشتی نفتکش عازم ونزوئلا به اهتزاز درآورد، اظهار کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 137 فروند شناور با ظرفیت ۵ میلیون تن و 194 هزار جعبه کانتینر در اختیار دارد. امسال کشتیرانی 40 هزار TEU کانتینر به ارزش 120 میلیون دلار خریداری کرده است. وی بیان کرد: تقویت کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب یکی از راهبردهای اصلی گروه کشتیرانی است و بر این اساس هفته گذشته خط منظمی برای حمل بار کانتینری از شرق دور به چابهار راهاندازی شده که در تداوم این مسیر یک فروند کشتی دیگر فردا شب در بندر چابهار پهلوگیری خواهد کرد. وی با اشاره به فعال بودن خط منظم کانتینری از هند به چابهار نیز گفت: در حوزه حملونقل ترکیبی 100 دستگاه واگن خریداری شده و 200 دستگاه واگن دیگر را نیز خریداری خواهیم کرد؛ ضمن اینکه خرید و ساخت ۸ فروند شناور در دستور کار قرار گرفته است که این ۸ فروند شناور خریداری شده در مسیر کریدور شمال- جنوب فعالیت خواهند کرد. مدرسخیابانی گفت: برای فاصله سالهای 1401 تا 1405 و به منظور توسعه اقتصاد دریامحور سرمایهگذاری ۲ میلیارد و 150 میلیون دلاری در حوزه توسعه ناوگان در نظر گرفته شده که در کنار آن 325 میلیون دلار نیز در حوزه خرید کانتینر سرمایهگذاری خواهد شد. در مجموع میتوان گفت عددی حدود 2.5 میلیارد دلار برای افزایش ورود 77 شناور به ناوگان و خروج شناورهای فرسوده و مستهلک از ناوگان هزینه خواهد شد. مدرسخیابانی با بیان اینکه توسعه مسیر چابهار در دستور کار قرار دارد اما امیدواریم همه دستگاههای اجرایی مرتبط و کشورهای مستقر در مسیر این کریدور بخوبی به وظایف خود عمل کرده و همکاریهای لازم را با گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران انجام دهند، تصریح کرد: برای تحقق این برنامهها الزامات و چالشهایی را پیش رو داریم که بر این اساس حمایت لازم باید از تولید داخلی نیز انجام شود. وی افزود: تکمیل راهآهن چابهار- زاهدان و رشت - انزلی باید در دستور کار جدی برای تکمیل کریدور شمال- جنوب قرار گیرد. اگر کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران قرار باشد در مسیر کریدور شمال- جنوب به یک شرکت لجستیکی تبدیل شود باید این بخش از راهآهن تکمیل شود.
***
فراخوان طراحی نماد کارآفرینی
کارآفرینی، خلق ارزش و اشتغالزایی همواره از جمله مباحث و مفاهیم مقدس و حائز اهمیت از نگاه مسؤولان و آحاد جامعه بوده است و بیشک کشور برای ادامه فعالیتهای اقتصادی در شرایط فعلی و تحقق جهشی چشمگیر در این عرصه، نیاز به ترویج بیشتر فرهنگ کارآفرینی و اقدامی جدی در این مسیر است. مجمع کارآفرینان ایران در نظر دارد با همکاری سازمانها و نهادهای اجتماعی مرتبط، «فراخوان نماد کارآفرینی و کارآفرینان ایران» را با هدف معرفی، ترویج و تجلیل از مؤثرترین پیشرانان اقتصادی و کارآفرینان کشور برگزار کند. از علاقهمندان و هنرمندان در حوزههای هنرهای تجسمی دعوت میشود طرحهای پیشنهادی خود را در قالب المان، تندیس، مجسمه و نمادهای هویتی با رعایت شرایط فراخوان ارائه کنند.
بر اساس اعلام هیات نظارت بر برگزاری «فراخوان طراحی نماد کارآفرینی»، لازم است طرحها و ایدههای ارائهشده با موضوع کارآفرینی و کارآفرینان ارتباط موضوعی و مفهومی داشته باشد. کلیه متقاضیان شرکت در جشنواره «طراحی نماد کارآفرینی» فرصت دارند تا ۲۰ بهمنماه از طریق صفحه اختصاصی ثبتنام و پس از دریافت کد رهگیری آثار خود را به دبیرخانه «فراخوان طراحی نماد کارآفرینی» ارسال کنند.