هر نوع سرماخوردگی این روزها نشانهای از ابتلا به کروناست و از آنجا که تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی کرونا در کشور افزایش یافته است، بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار انجام واکسیناسیون ضروری است و افرادی که علائم سرماخوردگی دارند باید در خانه بمانند تا این بیماری در سطح وسیعی گسترش نیابد. عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه به دلیل ماهیت کرونا هیچگاه نمیتوان پیشبینی ۱۰۰ درصدی از آن داشت، گفت: اما با مشاهده روند بیماری در سایر کشورها، به نظر میرسد پیک موج هشتم در ایران، احتمالا بهمنماه رخ میدهد.
دکتر حمید عمادی درباره مراجعات کرونایی فعلی به بیمارستانها گفت: بیماران ۲ دسته هستند؛ دسته اول جوانانی هستند که بدون سابقه بیماری زمینهای به کرونا مبتلا شدند و دسته دوم افراد مسن، بیماران زمینهای، افرادی با ضعف سیستم ایمنی و... هستند که به کرونا مبتلا میشوند و به واسطه شرایط زمینهای مانند زمانی که کرونا شدت زیادی داشت، درگیری ریوی پیدا میکنند که شاید حتی لازم باشد آنها را در بیمارستان بستری کنیم. در حال حاضر عمده بیمارانی که بستری میشوند افراد دارای بیماریهای زمینهای هستند. این افراد معمولا به واسطه بچهها و نوههای خود -که احتمالا نوع خفیف بیماری را گرفتهاند- به کرونا مبتلا میشوند. معمولا مرگومیر ناشی از کرونا هم در این گروه از بیماران رخ میدهد. وی درباره طول دوره انتقال بیماری از فرد بیمار به سایرین را ۵ تا ۷ روز اعلام کرد و گفت: به عبارتی اگر کسی علائم سرماخوردگی دارد باید در خانه بماند و به میهمانی، سر کار و... نرود. عمادی درباره پروتکل درمانی کرونا بیان کرد: همچنان دستورالعمل کشوری درمان مشابه گذشته است و تغییری نداشتهایم، زیرا داروی جدیدی برای درمان ارائه نشده است. در واقع اگر اکنون در هفتههای ابتدایی آغاز موج باشیم احتمالا تا اواسط اسفندماه موج به اتمام برسد ولی با این محاسبات احتمالا اوج یا پیک بیماری در بهمن ماه خواهد بود. وی افزود: کسی که علائم مشابه سرماخوردگی دارد باید در خانه بماند تا استراحت کند که هم خودش سریعتر بهبود یابد و هم سایرین را به ویروس آلوده نکند. اعیاد ماه رجب و شعبان پیش رو هستند و احتمالا میهمانیها و عروسیها بیشتر شود اما نباید اگر بیمار هستیم در این مجالس شرکت کنیم تا بیماری خود را به بقیه انتقال دهیم.
***
25 مبتلا به کرونا بستری شدند
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۴۹ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر جمعه تا ظهر شنبه ۲۴ دی، ۴۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۵ نفر از آنها بستری شدند. در طول این مدت، یک نفر از بیماران «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست داد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۷۲۴ نفر رسید. همچنین تا کنون ۷ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۶۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۱۷۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر، ۱۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۴۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۹۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس همین گزارش، هیچ شهری در وضعیت قرمز قرار ندارد.