printlogo


کد خبر: 259035تاریخ: 1401/10/27 00:00
ابراز نگرانی محافل سیاسی صهیونیست‌ها نسبت به حضور نیروی دریایی ایران در آب‌های بین‌المللی و اقیانوس‌ها
کابوس دریایی اسرائیل

گروه سیاسی: قدرت نظامی ایران با پیشرفت روزافزون خود موجب هراس بیش از پیش دشمنان شده است. پس از قدرت موشکی و پهپادی، اکنون نوبت به قدرت دریایی نیروهای مسلح کشورمان رسیده است که سوژه رسانه‌های غربی و اسرائیلی باشد.
به گزارش «وطن امروز»، روزنامه صهیونیستی «معاریو» بتازگی با اشاره به حضور ۲ کشتی جنگی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آب‌های منطقه‌ای استرالیا، نسبت به قدرتنمایی ایران در دریاهای دوردست و اقیانوس‌ها ابراز نگرانی کرده است. روزنامه صهیونیستی معاریو با طرح این سوال که دلیل حاکم شدن جوی از ترس و نگرانی بر محافل سیاسی رژیم صهیونیستی به خاطر ورود ناوهای ایرانی به نزدیکی یا در محدوده آب‌های استرالیا چیست؟ نوشت: این ناوها در حال تمرین توانایی‌های نیروی دریایی ایران در فواصل دورتر از سواحل این کشور هستند، زیرا ایران می‌خواهد به جهانیان بویژه آمریکا و اسرائیل نشان دهد از تحریم‌های قبلی که در زمان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بر تهران اعمال شد، هراسی ندارد. این روزنامه با اشاره به توان دریایی دوربرد ایران، افزود: کشتی‌های ایران در اقصی نقاط دنیا حضور پیدا می‌کنند. روزنامه صهیونیستی معاریو همچنین با اشاره به شکست تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران نوشت: ایران در حال صادرات نفت است و روند صادرات نفت این کشور در چند ماه گذشته به چین، سوریه و ونزوئلا به طور قابل توجهی سرعت گرفته است. چهارشنبه هفته گذشته (21 دی‌ماه 1401) بود که فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌ریزی برای حضور در تنگه پاناما خبر داد. امیر دریادار شهرام ایرانی در این رابطه گفت: «نیروی دریایی ارتش تا امروز در تمام تنگه‌های راهبردی دنیا حضور داشته‌ و تنها در ۲ تنگه حضور نداشته‌ایم که در یکی از این تنگه‌ها امسال حضور پیدا می‌کنیم و در حال برنامه‌ریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم». پس از این اعلام فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان بود که رسانه آمریکایی «واشنگتن فری بیکن» در مقاله‌ای با عنوان «کشتی‌های جنگی ایران در کانال پاناما» نوشت: «نیروی دریایی ایران قرار است برای نخستین بار کشتی‌های جنگی خود را در کانال پاناما مستقر کند. این گذرگاه آبی که یک مسیر تجاری مهم در حیاط‌خلوت آمریکاست تا به حال شاهد حضور نظامی ایران نبوده است». بر اساس تحلیل نشریه آمریکایی فوق، ایران در سال‌های اخیر تمرکز بیشتری بر حضور خود در سراسر جهان بویژه به سوی سرزمین‌‌های آمریکای لاتین نشان داده است، زیرا روابط تهران با حکومت‌های ضدآمریکایی در آن منطقه بویژه ونزوئلا در حال تقویت است.
«جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی آمریکا که به عنوان مدیر اجرایی اندیشکده مرکز جامعه آزاد امن 
(Center for a Secure Free Society) بر مسائل آمریکای لاتین تمرکز دارد، در این باره اظهار داشت که ایران با برگزاری رزمایش‌های مشترک با متحدانش همچون روسیه و چین، زمینه را برای این نوع سفرها فراهم کرده است. این ۲ کشور نیز همچون ایران، روابط خود را با کشورهای آمریکای لاتین تقویت کرده‌اند. این کارشناس افزود: این دستاورد روابطی است که ایران در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته در منطقه آمریکای لاتین با ایجاد سفارتخانه و توافق‌‌های دوجانبه با بسیاری از کشورها پایه‌ریزی و بنا کرده است. علاوه بر این، روزنامه «واشنگتن تایمز» نیز در واکنش به خبر حضور ایران در تنگه پاناما در آینده نزدیک، عبور ایران از کانال پاناما را آخرین اقدام تهران در تلاش برای گسترش نفوذ خود در حیاط‌خلوت ایالات متحده ارزیابی کرد و ماموریت‌های سال‌های اخیر نیروی دریایی ایران را خواسته تهران برای نشان دادن تمایل به گسترش نفوذ نظامی خود فراتر از خاورمیانه و حتی در نزدیکی ایالات متحده دانست.
پیش از این نیز وبگاه نیروی دریایی آمریکا در گزارشی بر موفقیت ایران در تبدیل کشتی‌های تجاری به ناو هواپیمابر با قابلیت حمل پهپاد و بالگرد تمرکز کرده و تصاویری از «کشتی شهید مهدوی» متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در یک اسکله شناور در «مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران» در بندرعباس نزدیک تنگه هرمز را نشان داد. کشتی شهید مهدوی دست‌کم از سال ۲۰۲۲ در این اسکله شناور بوده و از یک کشتی تجاری به یک ناو هواپیمابر تبدیل شده است که می‌تواند پهپادها و بالگردهای بدون سرنشین را در خود جای دهد. در تصویر جدید، عرشه این کشتی تجاری برای نصب عرشه فرود برداشته شده است. این وبگاه آمریکایی نوشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی ایران تاکنون بسیاری از کشتی‌های باری را به کشتی رزمی تبدیل کرده‌اند. 
یک تحلیلگر امور نظامی به این وبگاه گفت: «جهان باید به این موضوع نگاه کند که ایران چگونه قصد دارد از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها برای افزایش قابلیت‌های حملات دوربرد خود استفاده کند». این وبگاه نوشت شاید شناخته‌شده‌ترین کشتی تجاری تبدیل شده، «مکران» نفتکش سابق باشد که ایران آن را به یک کشتی جنگی تبدیل کرد. سال گذشته، مکران و ناوچه سهند نیروی دریایی ایران به مدت ۴ ماه در اقیانوس اطلس مستقر شدند و تا شمال دریای بالتیک سفر کردند. 
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز چندی قبل در این زمینه گزارشی منتشر کرد. کارشناس اندیشکده واشنگتن به این خبرگزاری گفت: «ایرانی‌ها به فراسوی خلیج‌فارس و دریای سرخ و شمال اقیانوس هند نگاه می‌کنند».

Page Generated in 0/0066 sec