نمایندگان زن بیش از 90 کشور دنیا برای شرکت در کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار به ایران آمدند
نخستین کنگره بینالمللی «بانوان تاثیرگذار» پنجشنبه در هتل پارسیان تهران با حضور نمایندگان زن بیش از ۹۰ کشور و همچنین سخنرانی انسیه خزعلی، معاون زنان ریاستجمهوری و جمیله سادات علمالهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این کنگره بینالمللی که پنجشنبه ۲۹ دی برگزار شد ۳۰۰ میهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار از چین، استرلیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، ارمنستان، سوئد، بلغارستان، قرقیزستان، الجزایر، آفریقای جنوبی، لبنان، سوریه، روسیه و... از جمله ۷۰ نفر از مقامات زن کشورهای مختلف اعم از وزرا، معاونان رئیسجمهور و نمایندگان مجلس به ایران آمدند تا بدون رتوش رسانهای و افکتهای غربی صدای زنان ایرانی را بشنوند و از وضعیت زنان در کشورهای خود بگویند. نماینده زن کشورهای مدعو هر کدام به ایراد سخنانی درباره شخصیت زن و توانمندی آنها در پیشرفت کشور پرداختند. این در حالی است که این روزها که مسیح علینژاد و نازنین بنیادی سعی دارند خود را صدای زنان ایرانی جا بزنند و روایت برساختهای از واقعیت جامعه ایرانی به افکار عمومی غرب و نهادهای بینالمللی تحمیل کنند، کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار با حضور نمایندگان بیش از ۹۰ کشور در قلب ایران برگزار شد. یکی از نکات جالب در سفر این هیأت عالیرتبه به قم، پوشش میهمانان خارجی در بدو ورود به حرم مطهر بود و آنها هم مانند سایر زوار برای احترام جهت ورود به حرم مطهر حضرت معصومه (س) از چادر استفاده کردند؛ با این تفاوت که آنها از قبل چادرهای رنگی را در پکیج خود داشتند.
* رئیسی: زنان در جامعه غرب مورد تکریم و احترام نیستند
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در نشست مقامات عالیرتبه شرکتکننده در کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار طی سخنانی اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژهای برای بانوان قائل است و از ابتدای انقلاب اسلامی تلاش شد تا از جایگاه بانوان در سطح جهان دفاع شود. وی ادامه داد: تردیدی نداریم که زن و مرد بر اساس خلقت تفاوت دارند اما بر اساس انسانیت هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد و هیچ تفاوتی در رسیدن به قلههای انسانی بین زن و مرد نیست؛ هر کدام در مسیر معرفت، اخلاق، معنویت و انسانیت تلاش کنند، میتوانند نقش بسزایی برای جامعه داشته باشند. رئیسجمهور با اشاره به نقض حقوق بشر در آمریکا گفت: زنان در جامعه غرب برخلاف ادعایی که دارند مورد تکریم و احترام نیستند اما جمهوری اسلامی الگوی نوینی از برخورد با زن ارائه کرده و جایگاه والایی برای بانوان قائل است.
* آماده شدن ۱۰ سند همکاری در نخستین اجلاس بینالمللی بانوان تاثیرگذار
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده از آماده شدن ۱۰ سند همکاری در نخستین اجلاس بینالمللی بانوان تاثیرگذار خبر داد و ابراز امیداری کرد این همکاریها ادامه یابد تا در سطح بینالمللی بتوانیم حرکت و تعاملافزایی خوبی را بین زنان داشته باشیم. انسیه خزعلی دیروز در دومین روز از اجلاس بینالمللی بانوان تاثیرگذار افزود: هدف از برگزاری این کنگره بینالمللی حرکت و تعاملافزایی میان زنان ایران و جهان است. وی ادامه داد: تعدادی از بانوان فرهیخته از سراسر جهان شناسایی شدند که بعضی از آنها مورد تقدیر قرار میگیرند و جایزه به آنها تعلق خواهد گرفت؛ در این کنگره ۹۶ کشور و ۷۰ مقام زن کشورهای خارجی مشارکت دارند. خزعلی تصریح کرد: در حاشیه این کنگره میان وزرای شرکتکننده با همتایانشان نشستهای دوجانبه برگزار خواهد شد، همچنین نشستهایی را با معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده همراه با عقد تفاهمنامه خواهیم داشت. خزعلی افزود: استکبار نمیتواند با فشار و ارعاب و با حکم کردن خارج از ضوابط و قوانین، آن چیزی را که میخواهد به جهان و به طور خاص زنان تحمیل کند؛ زنان مستقلا ارتباطشان با هم را حفظ میکنند و صدایمان را به گوش جهانیان خواهیم رساند. خزعلی در پاسخ به این سوال که با توجه به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن، حضور بانوان تاثیرگذار از سراسر جهان در ایران برای شرکت در نخستین کنگره بینالمللی زنان تاثیرگذار چه پیامی خواهد داشت، اظهار کرد: استکبار نمیتواند با فشار و ارعاب و با حکم کردن خارج از ضوابط و قوانین، آن چیزی را که میخواهد به جهان و به طور خاص زنان تحمیل کند. زنان مستقلا ارتباطشان با هم را حفظ میکنند و صدایمان را به گوش جهانیان خواهیم رساند.
دومین روز از اولین کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار روز جمعه ۳۰ دیماه در سالن اجلاس سران با استقبال رسمی انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور از همسران رؤسای دولتهای کشورهای مختلف آغاز شد. در این کنگره که از روز گذشته آغاز شده، ۳۰۰ میهمان خارجی از جمله ۷۰ نفر از مقامات و فعالان زن حوزههای مختلف اعم از وزرا، معاونان رئیسجمهور و نمایندگان مجلس به ایران آمدهاند تا بدون رتوش رسانههای غرب صدای زنان ایرانی را بشنوند.
* تفاهم برای تأسیس «انجمن بینالمللی بانوان تاثیرگذار» با مرکزیت ایران
در نشست تخصصی نخستین کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار در ایران تفاهم برای تاسیس «انجمن بینالمللی بانوان تاثیرگذار» با مرکزیت ایران مطرح شد. یک ماه بعد از اقدام سیاسی کمیسیون مقام زن سازمان ملل در حذف عضویت ایران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران میزبان اجلاسی مهم در حوزه زنان و با حضور زنان تاثیرگذار از ۹۰ کشور است.