printlogo


کد خبر: 259184تاریخ: 1401/11/1 00:00
بیانیه تبیینی وزارت اطلاعات درباره مجازات علیرضا اکبری و پشت پرده واکنش شتابزده لندن
شبکه جاسوسی نا‌امن انگلیس
از این پس، بازی با ابزارهای کثیفی چون ویزا و اقامت یا اعطای تابعیت برای رهاندن جواسیس از مجازات ثمری نخواهد داشت

گروه سیاسی: «ابهت دستگاه اطلاعاتی انگلیس و حاشیه‌ امن جواسیس آن شکسته شد». این توصیفی بود که وزارت اطلاعات درباره شناسایی و دستگیری علیرضا اکبری به کار برد؛ توصیفی که با توجه به حجم عصبانیت دولت و مقامات انگلیس چندان دور از نظر نیست.
به گزارش «وطن امروز»، هفته گذشته اعدام جاسوس و شاه‌مهره اطلاعاتی انگلیس خبرساز شد. علیرضا اکبری که از او به عنوان «ابرجاسوس» انگلیس در دستگاه‌های امنیتی یاد می‌شد در حالی سزای خیانت خود را دید که نخست‌وزیر و وزیر خارجه انگلیس با تندترین ادبیات که دور از آداب دیپلماتیک بود عصبانیت خود را از اعدام این عنصر خودفروخته نشان دادند. در همین زمینه روز گذشته وزارت اطلاعات درباره مجازات علیرضا اکبری بیانیه‌ای صادر کرد. متن کامل این بیانیه به این شرح است:
در پی موفقیت سربازان گمنام امام زمان‌(عج) در شناسایی و دستگیری یکی از مهم‌ترین جواسیس و عناصر نفوذی رژیم انگلیس خبیث و سپس محاکمه و اجرای حکم قانونی وی توسط دستگاه محترم قضایی کشور، شاهد واکنش عصبی و دیوانه‌وار دولت انگلیس بودیم. این واکنشِ مهارگسیخته و خارج از عرف توسط دولت‌مردان انگلیسی، ناشی از دلایل روشنی است که بر صاحبنظران حوزه‌های سیاسی و امنیتی پوشیده نیست. این ضربه حیثیت و اعتبار مدعی قدیمی‌ترین سرویس جاسوسی را نزد افکار عمومی و سازمان‌های اطلاعاتی جهان و برای سایر جواسیس آن دستگاه اطلاعاتی فرو‌ریخت و سبب بروز چالش‌های اساسی در انگیزه افسران اطلاعاتی و جواسیس آنان شد. از سوی دیگر، ابهت دستگاه اطلاعاتی انگلیس و حاشیه امنِ جواسیس آن شکسته شد و افسران اطلاعاتی آن سازمان با این چالش مواجهند که از این پس، چگونه باید آبرو و اعتبار خود را نزد عوامل خویش، ترمیم نمایند؟ آیا انگلیس چنان که ادعا می‌کند صاحب امن‌ترین شبکه‌ جواسیس است که هیچ وقت شناسایی و مجازات نخواهند شد؟ اطلاعات واصله از درون سرویس جاسوسی انگلیس نشان می‌دهد این بحران، ماهیت وجودی و کارکردی دستگاه اطلاعاتی انگلیس را زیر سوال برده ‌است. این پیروزی به قدری بی‌سابقه است که مایه‌ حیرت آگاهان و صاحبنظران امور اطلاعاتی شده و در همین مدت کوتاه از رسانه‌ای شدن موضوع، درخواست‌های متعددی برای تشریح تجارب این پرونده از سوی برخی سرویس‌های اطلاعاتی دریافت شده است.
رژیم انگلیس خبیث که با فشار فزاینده افکار عمومی درباره مشکلات داخلی خود مواجه است راهکارهایی را اتخاذ کرده است که جملگی ریشه در استیصال دارند؛ از جمله همراه‌سازی آمریکا، فرانسه و آلمان در جنگ رسانه‌ای علیه ایران. اشک تمساح غربی‌ها برای اکبری در شرایطی است که نهادهای نظامی ایران همواره هدف تهاجم رسانه‌ای و اطلاعاتی کشورهای غربی بوده است. پس چگونه و با چه توجیهی به یکی از مقامات آن به راحتی و سرعت اقامت و تابعیت دادند؟  انگلیسی‌ها زمانی که اکبری را طی ۲ مرحله به جاسوسی کشاندند، برای فرارش از ایران نقشه کشیدند، بیش از ۲ میلیون یورو به او دستمزد پرداخت کردند، خانه‌های اشرافی در وین و لندن و جنوب اسپانیا برایش تهیه کردند و خارج از روال عادی به وی کارت اقامت، سپس تابعیت و گذرنامه انگلیسی دادند؛ خوب می‌دانستند او را به سوی چه سرنوشتی سوق می‌دهند. آیا حضور یکی از مدیران SIS و یک نماینده‌ پارلمان انگلیس در دادگاه لندن برای تسریع در اخذ تابعیت برای اکبری، ناشی از نو‌ع‌دوستی انگلیسی‌ها و کمک به مهاجران بوده است؟ اجرای این حکم نتیجه مستقیم جنایت دستگاه اطلاعاتی انگلیس است. رژیم انگلیس حریصانه از علیرضا اکبری اطلاعات مربوط به پروژه‌های سری نظامی و موشکی ایران، روش‌های دور زدن تحریم‌ها، اطلاعات مربوط به برخی نهادهای امنیتی، دفاعی و سیاسی کشور و دانشمندان بزرگی همچون شهید فخری‌زاده را درخواست می‌کرد و آن جاسوس وطن‌فروش، فارغ از میزان موفقیت، نهایت تلاش خود را برای ایفای آن نقش خائنانه به ‌عمل می‌آورد. خیانت علیرضا اکبری به کشورش محصول بازی کثیف رژیم انگلیس، بهره‌گیری از نقاط ضعفش، و کشاندن او به مسیر وطن‌فروشی بود و عملاً همان رژیم خبیث باید پاسخگوی انحراف، خیانت و مجازات «جاسوس اکبری» باشد، نه آنکه مزورانه لباس عزا به‌تن کند و بانگ خون‌خواهی وی را سر دهد.
وزارت اطلاعات با قاطعیت اعلام می‌نماید از این پس، بازی با ابزارهای کثیفی چون ویزا و اقامت برای آلوده‌سازی و یا اعطای تابعیت برای رهاندن جواسیس از مجازات ثمری نخواهد داشت و اکنون خط بطلان دائمی بر مصونیت کاذب ایجاد‌شده از سوی سرویس اطلاعاتی انگلیس کشیده شده است.
انگلیسی‌های حیله‌گر که هنوز در توهم قرن نوزدهمی «تفرقه بینداز و حکومت کن» به‌ سر می‌برند، القای خطوط شیطانی اختلاف‌افکنی بین دستگاه‌های مختلف و سلایق کشور را در پیش گرفتند. در همین راستا مجازات قانونی این عنصر خائن را به تعارض سلایق سیاسی و مقامات کشور منتسب و هر یک از مقامات و رسانه‌های انگلیسی، بخشی از این سناریو را اجرا کردند. از یک سو اتهاماتی را متوجه برخی دستگاه‌های دفاعی و امنیتی و مسؤولان شناخته شده‌ کشور کردند و در عین حال مزورانه خط‌کشی‌های جعلی «میانه‌رو- تندرو» را برجسته نمودند. وزارت اطلاعات قاطعانه اعلام می‌کند اگر مسؤولان کشور و سلایق مختلف سیاسی وفادار به جمهوری اسلامی ایران، نسبت به برخی موضوعات داخلی نظرات متفاوتی داشته باشند (که کاملاً طبیعی است) اما نسبت به خباثت رژیم انگلیس و دشمنی‌هایش علیه این ملک و ملت، اتفاق نظر کامل دارند. رویکرد مقامات کشور، رسانه‌ها و جریانات سیاسی نسبت به مجازات جاسوس اکبری مؤید این مدعاست.
روشن است ضربه سخت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بر پیکره سرویس اطلاعات مخفی انگلیس (SIS) نخستین اقدام ضداطلاعاتی ایران علیه انگلیس نیست و آخرین آن هم نخواهد بود. اما قطعاً نقطه‌ عطفی در شناسایی و برخورد جدی با جاسوسی از ایران اسلامی توسط عناصر خبیث انگلیسی است که با قوت و جدیت بیش از پیش ادامه خواهد یافت. از همین رو به افرادی که به هر نحو در دام سرویس‌های جاسوسی افتاده‌اند توصیه می‌گردد با معرفی خود به وزارت اطلاعات از تخفیف در مجازات و رأفت اسلامی بهره‌مند گردند؛ در غیر این‌ صورت از تعقیب و مجازات در امان نخواهند بود.
در پایان لازم است از همکاری مجدانه مسؤولان محترم قوه قضائیه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بویژه دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی که با همکاری خود در جریان تحقیقات، تعقیب و مجازات این جاسوس انگلیس نقش مؤثری ایفا کردند، قدردانی نماییم.

Page Generated in 0/0101 sec