خبر اژهای درباره احتمال آزادی تعدادی از بازداشتشدگان پشیمان اغتشاشات اخیر به مناسبت سالروز میلاد امام علی(ع)
گروه سیاسی: حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای، رئیس دستگاه قضا در جلسه شورای عالی قوهقضائیه اظهار کرد: امیدواریم دولت در این ۲ ماه باقیمانده از سال تا آغاز ماه مبارک رمضان و سال نو، اقدامات بیشتری را جهت رفع مشکلات معیشتی مردم انجام دهد. ما نیز در قوهقضائیه باید تلاش کنیم در حد مقدور کمککار دولت باشیم و چنانچه در این شرایط فشار حداکثری دشمنان، کسانی در پی اخلال در بازار، احتکار، گرانفروشی و کمفروشی هستند، دولت به وسیله تعزیرات برخورد متناسب و قانونی را انجام دهد و دادستانهای ما نیز در امر کنترل بازار به دولت یاری رسانند. رئیس قوهقضائیه با اشاره به هوشیاری و بیداری دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی کشور و همچنین قوهقضائیه در امر مقابله و مبارزه با ناامنیها اظهار داشت: دشمن نهایت تلاش خود را برای ایجاد ناامنی میکند، لذا در موضوع امنیت و آرامش مردم نباید کوچکترین غفلتی داشت؛ البته همانطور که بارها تاکید کردهام، باید میان افراد فریبخورده و جوانانی که تحتتاثیر القائات دشمنان قرار گرفته و احیاناً اقدام مجرمانهای را مرتکب شدند با عناصر اصلی اغتشاشات تفکیک قائل شد؛ بر همین اساس در تلاشیم در ایام جشن و سرور پیش رو بستری را برای عناصری که در جریان اتفاقات اخیر لغزش کردند و اکنون نادم هستند فراهم آوریم تا بتوانند به آغوش جامعه بازگردند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مقوله مبارزه با فساد گفت: بعضاً زمزمههایی شنیده میشود که مبارزه با فساد در قوهقضائیه کمرنگ شده است، لذا من میخواهم در همین جا تاکید کنم مبارزه با فساد توسط قوهقضائیه در دوره تحول و تعالی، نه تنها کمرنگ نشده، بلکه به صورت فنی و علمی و مجربانه، به نحو مؤثری در حال انجام است.
اژهای در ادامه به تبیین و تشریح مختصات و ویژگیهای مقابله با فساد توسط قوهقضائیه در دوره اخیر پرداخت و گفت: در دوره تحول و تعالی، تمرکز و تلاش دستگاه قضایی آن است که مبارزه با فساد و مفاسد اقتصادی سبب لطمه وارد آمدن به امر تولید و اشتغال و سرمایهگذاری نشود، چرا که این مقولات، امروز جزو ضروریات کشور است. امروز در قوهقضائیه به نحوی تدبیر و تمهید شده است که در عین مقابله با فساد و مفاسد اقتصادی، به سرمایهگذارانی که در پی فعالیت سالم اقتصادی هستند، در راستای تأمین امنیت سرمایهشان، اطمینان خاطر داده شود. امروز در قوهقضائیه تمرکز و تلاش داریم تا قراردادهای منعقده میان دولت و مردم از استحکام برخوردار باشد و تعهدات طرفین در ذیل این قراردادها نیز به اندک بهانهای بر هم نخورد. امروز تلاش ما آن است که بستر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بهتر و بیشتر برای دولت فراهم باشد و این امر ضمانت اجرا نیز داشته باشد؛ امروز تمرکز ما آن است تا در فروش اموال مازاد دولتی و بهرهگیری از این اموال و داراییها در مسیر توسعه کشور، اقدامات مطلوبتری شود. اژهای به اهتمام دستگاه قضایی برای انسداد بسترها و گلوگاههای فساد با کمک دولت سیزدهم اشاره کرد و اظهار داشت: قوهقضائیه و زیرمجموعههای آن از جمله سازمان بازرسی کل کشور تلاش دارند با اقدامات عالمانه و مجدانه، هر جا زمینه و بستر بروز و ظهور فساد و تخلف به وجود آمد، بلافاصله ورود کنند و اقدامات پیشگیرانه لازم را به عمل آورند؛ همین اقدامات پیشگیرانه و ورود بموقع دستگاه قضایی و سازمان بازرسی مانع بروز و ظهور تخلفات و جرائمی شد که هر کدامشان میتوانست به تنهایی سبب وقوع فساد و ایجاد دهها پرونده کیفری و ایجاد مشکل و دردسر برای دولت و مردم شود.
وی به ذکر نمونه و مصداقی در همین باره پرداخت و گفت: چند ماه قبل سازمان بازرسی گزارش داد در یکی از وزارتخانهها اقدامی در دست اجراست که اگر جلوی آن گرفته نشود، ممکن است بیش از ۹۰۰ میلیون یورو، بدون ضوابط و اخذ تضامین لازم در اختیار افرادی قرار گیرد. پرداخت این میزان پول بابت دریافت کالایی مورد نیاز بود که اصلاً وارد کشور نشده بود؛ در واقع وانمود شده بود که آن کالای مورد نیاز وارد کشور شده و پرداخت این پول در ازای دریافت آن کالاست.