printlogo


کد خبر: 259471تاریخ: 1401/11/8 00:00
اخبار

رئیس‌جمهور دستور داد
 تخفیف 70 درصدی قبوض گاز
مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: با توجه به ارقام چند میلیونی در برخی قبوض گاز، رئیس‌جمهور دستور داد 70 درصد از افزایش قبوض گاز از بازه زمانی 16 آذر تا آخر اسفندماه امسال بخشیده شده و تخفیف داده شود. مسلم رحمانی با اشاره به تصمیم جدید دولت در صدور قبوض گاز جدید عنوان کرد: طبق مصوبه جدید هیات دولت که 16 آذر امسال به تصویب رسید، تعرفه گاز ۳ پله اول مصرف گاز خانگی بدون تغییر باقی ماند و افزایش نیافت. وی ادامه داد: اما تعرفه گاز پله 4 تا 6 به میزان 30 درصد و تعرفه گاز پله 7 تا 10 به میزان 50 درصد نسبت به تعرفه قبلی افزایش یافت. همچنین برای پله‌های 11 و 12 نیز تعرفه 5000 و 6000 تومان در نظر گرفته شد. رحمانی گفت: طبق تعرفه جدید، قبوض جدید گاز نیز صادر شد که بر مبنای آن قبض گاز 60 درصد از مردم هیچ تغییری نکرد و قبض گاز حدود 90 درصد مردم کمتر از 102 هزار تومان اعلام شد و فقط مشترکان ۲ پله آخر که حدود 1.6 درصد از مردم را شامل می‌شوند؛ شاهد قبوض بالایی به دلیل مصارف غیرمتعارف بودند.
مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: با توجه به ارقام چند میلیونی در برخی قبوض گاز، رئیس‌جمهور دستور داد 70 درصد افزایش قبوض گاز از بازه زمانی 16 آذر تا 15 اسفندماه امسال به مردم بخشیده شده و تخفیف داده شود. وی توضیح داد: یعنی روال تخفیف بدین صورت است که یک بار قبض گاز با تعرفه قدیم و یک بار تعرفه جدید محاسبه می‌شود و در صورت افزایش قبض، 70 درصد از آن به مشترکان بخشیده می‌شود. مثلا حدود 60 درصد مردم که قبض گازشان هیچ تغییری نکرده طبیعتا تخفیفی نیز دریافت نخواهند کرد ولی مابقی مشترکان از این تخفیف بهره‌مند خواهند شد. رحمانی گفت: البته مصوبه تعرفه گاز جدید همچنان پابرجاست و از سال آینده به طور کامل اجرا می‌شود و ضرورت دارد مردم نسبت به این موضوع هشیار باشند و رسانه‌ها نیز بخوبی این موضوع را اطلاع‌رسانی کنند.  مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان گفت: همچنان سامانه هوای سرد در کشور وجود دارد و مصرف گاز خانگی روزبه‌روز در حال افزایش است. از مردم عزیز خواهشمندم که با پوشیدن لباس گرم و پیوستن به کمپین «هر خانه یک اتاق گرم» و تنظیم دمای خانه روی 18 درجه به تامین پایدار گاز هموطنان خود در انتهای شبکه گاز‌رسانی کمک کنند.
***
چشم‌انداز قیمت کالاهای اساسی
در سال جدید میلادی افزایشی است
روند افزایشی قیمت کالاهای اساسی در سال جدید میلادی هم همچنان ادامه دارد و بر اساس اعلام فائو، چشم‌انداز قیمت‌ها در سال جدید تیره و تار است.
افزایش قیمت انواع کالاهای اساسی در بازارهای جهانی همچنان روی شیب تند ادامه دارد؛ از ابتدای سال جدید میلادی اگر چه با نوسان‌هایی همراه بوده اما گرایش بازار همواره رو به بالا بوده است. رشد قیمت جهانی در سال جاری در ادامه افزایش‌های سال گذشته است.
دیروز در بازارهای جهانی قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود ۲ دلار افزایش یافت و هر بوشل از این محصول به قیمت 684 دلار به فروش رفت.
دیروز همچنین انواع دانه‌های روغنی هم از رشد قیمت‌ها عقب نماندند به طوری که دانه روغنی سویا افزایش 2.25 دلار را ثبت کرد و گیاه روغنی کانولا رشد 2.8 دلاری را رقم زد. افزایش قیمت کالاهای اساسی از ۲ سال پیش با شیوع ویروس کرونا در جهان شتاب گرفت اما پس از جنگ روسیه با اوکراین با جهش زیادی همراه شد.
شیوع ویروس کرونا باعث اختلال در زنجیره عرضه کالاهای اساسی در جهان شد و زنجیره تأمین را به هم ریخت. صادرات کالا کند و در برخی مواقع متوقف شد و همه اینها کفه تقاضا را نسبت به عرضه سنگین‌تر کرد و عاملی برای رشد قیمت‌ها شد اما جنگ روسیه و اوکراین نقطه عطف جهش قیمت‌ها بود، زیرا این 2 کشور در مجموع بیش از 30 درصد غلات جهان را تأمین می‌کردند که اکنون به واسطه جنگ صادرات کندتر شده و حتی تولید در کشور جنگ‌زده اوکراین به حداقل رسیده است.
نهادهای بین‌المللی چشم‌انداز مناسبی برای قیمت‌های موادغذایی در سال جدید میلادی ندارند، زیرا هنوز ۲ عامل رشد قیمت‌ها برچیده نشده و کماکان ادامه دارد. سازمان خواربار جهانی (فائو) در جدیدترین پیش‌بینی‌ها گفته است قیمت موادغذایی در سال جدید تا 15 درصد رشد خواهد داشت.
***
هزینه سنگین یارانه برق
روی دست دولت آلمان
اسناد منتشرشده حاکی از آن است هزینه تخصیص یارانه انرژی تا پایان ماه مه ‌(10خرداد ۱۴۰۲) به خانوارها و شرکت‌ها برای دولت آلمان به ۱۸ میلیارد دلار خواهد رسید.  به نقل از رویترز، اسناد به دست آمده از دولت آلمان نشان می‌دهد اجرای یک بسته کمک مالی توسط برلین که با هدف کمک به شرکت‌ها و خانوارها برای عبور از بحران افزایش شدید قیمت حامل‌های انرژی در این کشور اجرا شده، تا پایان ماه مه ‌۱۸ میلیارد دلار هزینه روی دست دولت این کشور خواهد گذاشت.
بر اساس سند امضا شده از سوی فلوریان تون‌کار، وزیر دارایی آلمان، که به کمیته بودجه پارلمان این کشور ارسال شده، انتظار می‌رود تا پایان ماه مه ‌آلمان فقط ۱۴ میلیارد یورو معادل ۱۵ میلیارد و 750 میلیون دلار برای یارانه برق هزینه کند. از سوی دیگر قرار است بیش از 2 میلیارد دلار دیگر از سوی دولت آلمان به عنوان یارانه برای تجهیز شبکه توزیع نیرو در این کشور هزینه شود. قرار است پول تخصیص یارانه به برق که به خاطر پایین آوردن فشار افزایش شدید قیمت برق در آلمان فعال شده به طور کامل از سوی دولت فدرال آلمان تأمین شود. این بسته کمکی تا ماه آوریل سال ۲۰۲۴ فعال و باقی خواهد ماند. البته سال گذشته میلادی برلین اعلام کرده بود می‌خواهد سال ۲۰۲۳ برای کمک به مردم و شرکت‌های این کشور در پرداخت قبوض برق ۸۳ میلیارد دلار یارانه تخصیص دهد.

Page Generated in 0/0061 sec