با فعال شدن 2 سامانه جدید بارشی در کشور، سازمان هواشناسی هشدار نارنجی صادر کرد و سازمان امداد و نجات به حالت آمادهباش درآمد
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در گفتوگو با «وطن امروز»: بارشهای هفته جاری بخشی از کمبودها را بهبود میبخشد
گروه اجتماعی: در پی فعال شدن سامانه بارشی جدید در کشور روز گذشته برخی استانهای کشور شاهد بارش برف و باران بودند؛ بارشهایی که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی تا پایان هفته ادامهدار خواهد بود به طوری که این سازمان نسبت به بارش برف و باران در ۲۰ استان، وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در جنوب کشور هشدار داده است. طبق گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با فعال شدن 2 سامانه جدید بارشی در هفته جاری بارندگیهای خوبی در مناطق شمال، شمالغرب، شرق و همچنین مناطق غرب کشور اتفاق میافتد که این بارشها بیشتر در دامنههای البرز و عمدتا در ارتفاعات مرکزی زاگرس رخ میدهد. احد وظیفه در گفتوگو با «وطنامروز» خاطرنشان کرد: بارشها طی این هفته بویژه دوشنبه و سهشنبه در تهران، البرز و قزوین اتفاق میافتد اما خیلی چشمگیر نیست، چرا که اوج بارندگی در غرب و در استانهای کرمانشاه، لرستان و کردستان ایلام پیشبینی میشود. وی با بیان اینکه بارشها اغلب به صورت باران و در ارتفاعات بعضا در قالب برف خواهد بود و هفته پربارشی را پیش رو داریم، افزود: البته هنوز خیلی از استانها با میزان بارشهای نرمال فاصله دارند اما بارشهای هفته جاری بخشی از کمبودها را در استانهای یاد شده بهبود میبخشد.
* هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ از وزش باد نسبتا شدید حداکثر ۴۶ نات و افزایش ارتفاع امواج در ساحل بین ۱.۵ تا ۲ متر و در فراساحل ۲.۵ تا ۳.۵ متر از ظهر دوشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه (۱۰ تا ۱۲ بهمن) در خلیجفارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و شرق خلیجفارس خبر داد. در این شرایط جوی احتمال خسارت به شناورهای سبک، تفریحی و حتی نیمهسنگین و آسیب به تاسیسات دریایی وجود دارد. همچنین این سازمان برای کاهش آسیبهای مخرب این شرایط، اجتناب از عملیات تفریحی، غواصی و شنا، محدودیت در تردد با شناورهای سبک، نیمهسنگین و قایقهای صیادی و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت، جمعآوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیتهای دریایی در ساحل و دور از ساحل را توصیه کرده است. سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ، از بارش باران، در نواحی گرمسیر گاهی رعدوبرق همراه با وزش باد موقتی، رخداد مه و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف خبر داد. این وضعیت جوی روز یکشنبه (امروز) در سیستانوبلوچستان، نیمه شمالی خوزستان و دوشنبه (فردا) در خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد، یزد و خراسان جنوبی دور از انتظار نخواهد بود.
سازمان هواشناسی همچنین از احتمال کاهش دید، لغزندگی جادهها، احتمال اختلال در حرکت ناوگان حملونقل، احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب در مسیلها و احتمال خسارت به صنعت کشاورزی در چنین شرایطی خبر داد. این سازمان برای کاهش اثرات مخرب، احتیاط در سفرها، به همراه داشتن تجهیزات کافی هنگام مسافرت با خودرو، اتخاذ تمهیدات لازم در صنعت کشاورزی برای جلوگیری از خسارات، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی، لایروبی کانالها و آبروها و مدیریت در مصرف منابع انرژی بویژه گاز و برق را توصیه میکند. همچنین این سازمان در ادامه این هشدار، نسبت به نفوذ سامانه بارشی، بارش برف، وزش باد، کولاک برف، پدیده مه و در مناطق گرمسیر بارش باران هشدار داد. احتمال بروز این مخاطرات در روز یکشنبه (امروز) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران، شمال ایلام، لرستان و چهارمحالوبختیاری میرود. بر اثر این مخاطرات بروز اختلال در سفرهای بینشهری و داخل شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی، اختلال در حرکت ناوگان حملونقل، احتمال رخداد بهمن، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال اختلال در انتقال منابع انرژی بویژه برق و گاز دور از انتظار نیست. بدین جهت این سازمان احتیاط در سفرها و به همراه داشتن تجهیزات کافی زمستانه، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایرکوچرو، برفروبی و اطمینان از استحکام سازههای موقت، انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از خسارات احتمالی توسط شهرداریها، راهداریها، آب و فاضلاب شهری، دستگاههای امدادی و سایر دستگاههای اجرایی مسؤول، نمکپاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی بویژه گاز و برق را لازم میداند.
* تهران بارانی میشود
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران وضعیت جوی این استان از روز یکشنبه (امروز) تا چهارشنبه (۱۲ بهمن) با فعالیت متناوب سامانه بارشی شاهد وزش باد در نیمه جنوبی و ارتفاعات، گاهی وزش باد شدید، بارش باران و برف در ارتفاعات، بارش برف و پدیده مه گاهی توأم با کولاک برف خواهد بود. آسمان تهران یکشنبه (امروز) نیمهابری تا ابری و غبار صبحگاهی، بتدریج وزش باد با احتمال بارش پراکنده با حداقل دمای صفر و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد و دوشنبه (فردا) نیمهابری تا ابری و در بعضی ساعتها بارش باران و برف و وزش باد در شب و مه رقیق با حداقل دمای یک و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* هشدار نسبت به ریزش سنگ و سقوط بهمن
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران نسبت به احتمال ریزش سنگ و سقوط بهمن در مسیرهای کوهستانی این استان هشدار داد. حامد یزدیمهر با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی در استان تهران گفت: طبق پیشبینی سازمان هواشناسی از بعدازظهر یکشنبه نهم بهمن تا چهارشنبه ۱۲ بهمن برای استان تهران بارش برف و باران، مهگرفتگی و گاه باد شدید و در ارتفاعات کولاک پیشبینی شده است. در همین راستا نیز اداره کل مدیریت بحران استان تهران دستگاههای امدادی، خدماتی و انتظامی را در این استان به حالت آمادهباش درآورده است. مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به احتمال ریزش سنگ و سقوط بهمن در ارتفاعات و مسیرهای کوهستانی گفت: با توجه به شرایط جوی، کاهش دید، یخبندان و لغزندگی در مسیرها بویژه مسیرهای کوهستانی را خواهیم داشت که از همه رانندگان و مسافران میخواهیم احتیاط لازم را حین رانندگی در این مسیرها داشته باشند و ضمن پرهیز از تردد غیرضروری بویژه در محورهای کوهستانی با سرعت مطمئنه رانندگی کرده و به هیچ عنوان اقدام به سبقت یا رانندگی با سرعت غیرمجاز نکنند. یزدیمهر در ادامه نسبت به احتمال آبگرفتگی در مناطق مستعد نیز هشدار داد و گفت: شهروندان باید از اتراق کنار رودخانه و حضور در حاشیه مسیلها خودداری کنند. همچنین پرهیز از صعود به ارتفاعات نیز توصیه دیگری است که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. وی نسبت به احتمال خسارت به بخش کشاورزی نیز هشدار داد و افزود: به کشاورزان و باغداران استان توصیه میشود تمهیدات لازم را در اینباره بیندیشند تا حتیالمقدور از بروز خسارت جلوگیری شود.
* امدادرسانی هلالاحمر به ۸۲۱ نفر در ۳ روز اخیر
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۸۲۱ نفر از سوی امدادگران این سازمان در حوادث ۳ روز اخیر خبر داد. صادق محمودی دیروز در تشریح اقدامات امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در ٧٢ ساعت گذشته گفت: امدادگران جمعیت هلال احمر در این مدت مجموعا در انجام ٣٦٠ مأموریت امدادی مشارکت داشته و در جریان آن به ۸۲۱ نفر امدادرسانی کردند. وی با بیان اینکه در مجموع این مأموریتها ۲۵۴ نفر نجات داده شدند، گفت: ۱۸۰ نفر از حادثهدیدگان نیز به مراکز درمانی منتقل شدند و خدمات سرپایی امداد و نجات نیز به ۱۴۸ نفر ارائه شد. سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به انجام عملیات رهاسازی از سوی امدادگران نیز گفت: ٤٧ مورد عملیات رهاسازی از سوی امدادگران جمعیت هلالاحمر انجام شده که منجر به رهاسازی ٥٣ مصدوم در سوانح ترافیکی شده است. عملیات رهاسازی جزو مأموریتهای حساس و فنی است که از سوی امدادگران جمعیت هلالاحمر و با تجهیزات مخصوص انجام میشود. محمودی با اعلام شماره ۱۱۲ از شهروندان خواست در صورت وقوع حوادث بویژه در معابر و مناطق غیرشهری با این شماره تماس گرفته و درخواست امدادرسانی کنند.
***
آمادهباش سازمان امداد و نجات در پی احتمال حوادث جوی
سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر امدادگران خود در 19 استان را به حالت آمادهباش درآورده و تمهیدات و تجهیزات لازم نیز برای مقابله و امدادرسانی در حوادث احتمالی پیشبینی شده است. صادق محمودی با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع مداخلات جوی در برخی استانهای کشور گفت: سازمان هواشناسی، بارش شدید باران و وزش شدید باد روزهای دوشنبه و سهشنبه در استانهای ایلام و شمال استان خوزستان پیشبینی کرده است. همچنین بارش شدید برف و باران و احتمال ریزش بهمن نیز در این ۲ روز در استانهای چهارمحالوبختیاری، لرستان، کرمانشاه، کردستان، همدان، مرکزی، زنجان، اردبیل، قزوین، البرز، تهران، قم، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کهگیلویهوبویراحمد، جنوب و غرب اصفهان، شمال و غرب سمنان پیشبینی شده است. وی ادامه داد: در همین راستا سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر امدادگران خود در این استانها را به حالت آمادهباش درآورده و تمهیدات و تجهیزات لازم نیز برای مقابله و امدادرسانی در حوادث احتمالی پیشبینی شده است.