printlogo


کد خبر: 259552تاریخ: 1401/11/10 00:00
وقتی اروپا خواب بود

مهدی گرگانی: پارلمان اروپا قطعنامه‌ای را مورد تصویب قرار داد که طبق آن از کشورهای اتحادیه اروپایی خواسته است سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه‌های تروریستی قرار دهد. هر چند این مصوبه الزام‌آور نیست و در خود پارلمان اروپا نیز رای حداقلی کسب کرده است و شورای وزیران اتحادیه اروپایی هم آن را تصویب نکرد اما مطرح شدن این پیشنهاد تا همین جا هم نهایت بی‌شرمی و بی‌صفتی کشورهای اروپایی است.  
1- تصویب این قطعنامه بیش از هر چیز نشان‌دهنده ادامه دنباله‌روی کورکورانه اتحادیه اروپایی از سیاست‌های ایالات متحده در منطقه و نفوذ صهیونیست‌ها و تروریست‌های منافق در تصمیم‌های نمایندگان اروپاست. بروکسل نشان داد در سیاست خارجی هیچ استقلالی از خود ندارد و مشابه بحران اوکراین که به تأسی از واشنگتن وارد باتلاق جنگ با روسیه شد، اکنون نیز در حال ورود به یک بحران بی‌پایان دیگر است که آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منافع آنها وارد خواهد کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی پس از اقدام آمریکا در تروریستی خواندن سپاه صریحا اعتراف کرد قرار دادن نام سپاه در لیست تروریستی با درخواست وی انجام شده است. اکنون نیز نشانه‌ها حاکی از این است که اتحادیه اروپایی تحت فشار لابی‌های آمریکا و منافقین که بازوی صهیونیست‌ها در اروپا هستند، در حال تن دادن به این اقدام خطرناک است. 
2- اتحادیه اروپایی در حال طی کردن مسیری است که آمریکا رفت. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا سال 1398 سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد؛ اقدامی که نه تنها خللی در توانایی‌های سپاه ایجاد نکرد بلکه باعث افزایش قدرت روزافزون آن نیز شد. با این حال به دلیل وابستگی اقتصادی و انرژی اتحادیه اروپایی به منطقه بویژه در شرایطی که بحران اوکراین باعث افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تورم در اتحادیه اروپایی شده است، اقدامات تلافی‌جویانه ایران و سپاه بویژه در خلیج‌فارس و تنگه هرمز می‌تواند ضربات سنگین‌تری بر اقتصاد رو به افول اروپا وارد کند. به هر حال کشورهای اروپایی خیلی بیشتر از ایالات متحده به عبور امن انرژی از خلیج‌فارس وابسته هستند و هرگونه اختلال در آن حتی به صورت محدود تبعات جبران‌ناپذیری برای آنها در پی خواهد داشت.  
3- فارغ از همه اینها، اتحادیه اروپایی در حالی قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی را زمزمه می‌کند که گویی طی یک دهه گذشته در خواب زمستانی بوده یا خودش را با نهایت بی‌شرمی و بی‌حیایی به خواب ‌زده است.
زمانی که کشورهای اروپایی به همراه دوستان آمریکایی و صهیونیست خود مشغول براندازی حکومت قانونی بشار اسد در سوریه بودند سپاه پاسداران با فداکاری مشغول مبارزه با تروریست‌های داعشی بود؛ جایی که به مقری برای اقدامات تروریستی عناصر داعش برای برنامه‌ریزی و انجام عملیات‌های تروریستی در نقاط مختلف اروپا تبدیل شده بود و موجی از مهاجران و آوارگان را راهی کشورهای اروپایی کرده بود. باید به کشورهای اروپایی که گویا حملات تروریستی در پاریس، بروکسل، لندن، برلین، مونیخ و استکهلم و دیگر شهرهای اروپایی توسط داعش را فراموش کرده‌اند یادآوری کرد اگر جانفشانی و فداکاری سپاه نبود اروپا همچنان شاهد چنین حملاتی در خاک خود بود و سیل مهاجران آواره از ترس داعش همچنان در قلب اروپا جاری بود. محمدجواد ظریف، وزیر پیشین خارجه در همان زمان در توئیتی نوشت: اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در کنار مردم شجاع عراق و سوریه با داعش نجنگیده بود، داعش ۲ پایتخت عربی را تصرف و یک ارتش تروریست را در دروازه‌های اروپا مستقر می‌کرد. 
4- خدمات سپاه در مبارزه با داعش به قدری آشکار و عیان بود که حتی رسانه‌های غربی نتوانستند چشمان خود را روی آن ببندند. خبرگزاری رویترز اول سپتامبر 2014 با تیتر درشت نوشت: ایرانی‌ها در آزادسازی شهر آمرلی در عراق از کنترل داعش نقش اصلی را داشتند. 
پایگاه خبری «آنتی‌وار» نیز در گزارشی درباره نقش سپاه در مبارزه با تروریسم نوشت: زمانی که سایرین از مدیریت صحنه جنگ عاجزند، ژنرال قاسم سلیمانی مرد ماموریت‌های دشوار نیروی قدس سپاه پاسداران ایران است؛ کسی که بیشتر نقشه‌ها را نه تنها در ضدحمله‌ها، بلکه برای دفاع از شهرهای عراق و کردستان در برابر داعش طراحی کرد. مقامات عراقی و رهبران اقلیم کردستان عراق و برخی کشورهای دیگر منطقه نیز رسما از فداکاری‌های سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی و نیروهای تحت امرش در جنگ با داعش تشکر و قدردانی کردند.  
اروپا باید بداند امنیت امروز خود را مدیون سپاه و نقش وصف‌ناپذیر آن در مبارزه با داعش است. اگر سپاه نبود اروپایی‌ها هنوز باید طعم حملات تروریستی و انتحاری عناصر داعش را در خاک خود می‌چشیدند.
با همه اینها فکر قرار دادن نام سپاه در لیست تروریسم نهایت نمک‌نشناسی اروپا و اوج وقاحت است و اگر رهبران اروپایی ذره‌ای عقل و درایت داشته باشند، باید مصوبه نمایندگان پارلمان اروپا را به سطل زباله بیندازند.

Page Generated in 0/0055 sec