printlogo


کد خبر: 259609تاریخ: 1401/11/11 00:00
اخبار

ساعت کار بازار متشکل ارزی بیشتر شد
 بانک مرکزی اعلام کرد بازار متشکل معاملات ارزی تا اطلاع ثانوی همه ‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ فعال است.
براساس اعلام بانک مرکزی، به ‌منظور تسهیل در تامین نیازهای ارزی ضروری مردم، تا اطلاع ثانوی بازار متشکل معاملات ارزی همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ فعال است.
بر این اساس تالار معاملات بازار متشکل معاملات ارز ایران در همه 7 روز هفته فعالیت خواهد داشت. این روند از یکشنبه ۹ بهمن آغاز شده است.
همچنین معاملات به صورت پیوسته و بدون دوره پیش گشایش است. از سویی امکان برداشت ارز نیز برای صرافی‌ها تا ساعت ۱۵ وجود خواهد داشت و درخواست برداشت پس از ساعت ۱۵ به روز بعد موکول خواهد شد.
***
10 برابر شدن تعداد رایزنان بازرگانی کشور به نسبت آغاز سال 1400
معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت گفت: تعداد رایزنان بازرگانی از آغاز سال ۱۴۰۰ تاکنون از ۲ به ۱۸ نفر رسیده است که تا پایان سال این تعداد به ۲۰ نفر افزایش می‌یابد. احمدرضا علایی دیروز  در همایش معرفی توانمندی‌های ایران در کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه با بیان اینکه در یک سال گذشته بر ترسیم نقشه راه برای توسعه تجارت متمرکز بودیم، افزود: یکی از ابزارهای سازمان توسعه تجارت برای ارتقای مبادلات، بهره‌گیری از دانش رایزنان بازرگانی است که با اولویت‌بندی مناسب برای کشورهای هدف، افراد بیشتری اعزام شوند. وی با اشاره به ۴۳ مرکز تجاری فعال در کشورهای مختلف‌ خاطرنشان کرد: توسعه این مراکز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم به اهداف تجاری و گسترش مبادلات در سال‌های آینده دست یابیم. علایی با اشاره به اهداف دولت برای دستیابی به ۷۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تا سال ۱۴۰۴ تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم باید با شیب برنامه‌ریزی شده‌ای صادرات را افزایش دهیم که مطابق تقسیم‌بندی جغرافیایی، سه‌چهارم صادرات به کشورها در گروه یک شامل کشورهای عضو سی‌آی‌اس قرار گرفته‌ که این کشورها سهم ۵۰ درصدی در افزایش صادرات ایران دارند. وی با بیان اینکه در مسیر ترسیم شده برای توسعه تجارت، وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی نقش مهمی را ایفا می‌کنند، تاکید کرد: رایزنان بازرگانی ‌نماینده کشور در کشورهای هدف هستند و می‌توانند در حوزه اولویت‌بندی و تبیین بازار دولت را همراهی کنند.
وی ادامه ‌داد: ورود دولت در بخشی فعالیت‌ها به دلیل تحریم‌ها کارساز نیست زیرا با توجه به تنگناهای موجود در حوزه بین‌الملل، ورود دولت چاره‌ساز نخواهد بود که می‌توان با بهره‌مندی از بخش خصوصی به اهداف دست یافت.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در ارمنستان مرکز تجاری با حضور رایزن بازرگانی فعال شده است، خاطرنشان‌ کرد: افزایش مشوق‌های صادراتی و تخصیص بر اساس نظر مراکز تجاری، از برنامه‌های دیگر در دستور کار است تا این مراکز مجری سیاست‌های سازمان توسعه تجارت و ابراز نظارتی و کنترلی باشند.
وی با بیان اینکه روند صدور مجوز برای مراکز تجاری فعال تسهیل خواهد شد، گفت: ۵۶ خدمت را می‌توان از طریق مراکز تجاری دریافت کرد اما الزامی برای آنها با توجه به موقعیت جغرافیایی هر مرکز وجود ندارد.
***
افزایش روزانه ۱۴۰ هزار بشکه‌ای  تولید نفت ایران
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی موسوم به چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژی جهان از تولید ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه‌ای نفت خام ایران در آخرین ماه سال ۲۰۲۲ خبر داده است.
تولید نفت ایران در دسامبر ۲۰۲۲ با افزایش ۲۰ هزار بشکه‌ای نسبت به ماه قبل از آن و با افزایش ۱۳۰ هزار بشکه‌ای نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده است. ایران در نوامبر سال ۲۰۲۲ بیش از ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه در روز و در دسامبر ۲۰۲۱ افزون بر ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.
بر اساس این گزارش، تولید نفت اوپک در دسامبر ۲۰۲۲ حدود ۲۸ میلیون و ۹۳۰ هزار بشکه در روز بوده که این رقم نسبت به ماه قبل، روزانه ۱۹۰ هزار بشکه افزایش داشته است. تولید نفت عربستان، نیجریه، لیبی، عراق و آنگولا در دسامبر ۲۰۲۲ افزایش و تولید نفت گابن و کویت کاهش یافته است. تولید نفت الجزایر، کنگو، امارات، ونزوئلا و گینه نیز تغییری نداشته است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین متوسط تولید نفت ایران در سال میلادی گذشته را ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده است. ‌تولید نفت ایران در سال پیش از آن ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز اعلام شده بود که بر این اساس در سال ۲۰۲۲ کل تولید نفت ایران ۱۴۰ هزار بشکه در روز نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.
***
تویوتا پرفروش‌ترین خودروساز جهان 2022
شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن در سال 2022 بیش از 10 میلیون دستگاه خودرو فروخته و از این جهت برای سومین سال پیاپی پرفروش‌ترین خودروساز جهان بوده است.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نقل از رویترز، شرکت تویوتا سال گذشته 10.5 میلیون دستگاه خودرو فروخته است. نکته جالب آنکه فروش تویوتا نسبت به سال 2021 میلادی 0.1 درصد کاهش داشته است. فروش تویوتا در بازار ژاپن 9.6 درصد پایین آمده اما این شرکت توانسته 8.6 میلیون دستگاه خودرو در بازار جهانی بفروشد. فولکس واگن آلمان هم با فروش 8.3 میلیون خودرو در سال 2022 دومین خودروساز پرفروش جهان بود که البته نسبت به سال 2021 میلادی 7 درصد کاهش فروش داشته و در عین حال بدترین عملکرد خود در بیش از 10 سال گذشته را هم به ثبت رسانده است. شرکت تویوتای ژاپن اعلام کرده با وجود مشکلات مرتبط با کمبود تراشه‌های الکترونیکی در بازار جهانی در سال گذشته به خاطر تقاضای خوب در کشورهای آسیایی و بهینه‌سازی کارخانه‌هایش توانسته درآمد خود را 5 درصد بالا ببرد. تویوتا می‌خواهد برای سال مالی پیش رو که از ماه آوریل آغاز می‌شود، 10.6 میلیون دستگاه تولید داشته باشد.

Page Generated in 0/0059 sec