printlogo


کد خبر: 259620تاریخ: 1401/11/11 00:00
دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در پاسخ به «وطن امروز»:
خودی و غیر ‌خودی نداریم

محمدعلی میرزایی*: فردا چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر آغاز می‌شود. یکی از نکات منفی و حواشی جشنواره امسال فیلم فجر سیاسی کردن آن است؛ ولی نکته مهم این است که هم متولیان جشنواره و هم رسانه‌ها، باید بدون توجه به حواشی به آثار ارزشمند جشنواره و تاثیرات مثبت آن نگاه کنند.
صبح دیروز نشست خبری چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، به همراه رونمایی از پوستر بخش بین‌الملل آن در پردیس سینمایی ملت با حضور مجتبی امینی دبیر جشنواره، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر و اهالی رسانه برگزار شد.
در این نشست مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ضمن خوشامدگویی به اهالی رسانه، یادآور افرادی شد که طی سال‌های اخیر همراه این رویداد بودند اما در حال حاضر کنارمان نیستند؛ از جمله این افراد می‌توان به وحید اسلامی، اصغر یوسفی‌نژاد، علیرضا غفاری، محسن جعفری‌راد، اشکان منصوری و بابک برزویه اشاره کرد.
وی ادامه داد: امسال در پردیس ملت تا ۲۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ میزبان مخاطبان خواهیم بود و جدول نمایش آثار نیز در ۲ روز آینده مشخص و منتشر خواهد شد. برنامه سینماها در روزهایی که ۳ فیلم اکران می‌شود از ساعت ۱۳ و در روزهایی که برنامه نمایش با ۲ اکران پیش می‌رود از ساعت ۱۶ آغاز خواهد شد.
در ادامه این نشست، امینی، دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر ضمن همدردی با زلزله‌زدگان خوی، گفت: خدا را شاکریم که شرایط برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و به روزهای آغازین این رویداد نزدیک می‌شویم. با کمک و همراهی شما بزرگواران در ۱۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ جشن شروع سال سینمای ایران اتفاق خواهد افتاد. برگزاری و برنامه‌ریزی‌ها برای جشنواره امسال به علت مشکلات و التهابات چند ماه اخیر و روند سینمای کشور با تاخیر انجام شد و سرعت هنرمندان در مباحث تولیدی کاهش یافت اما ما در چارچوب ارزیابی فیلم‌ها با بسته تولیدی خوبی روبه‌رو بودیم و ۷۵ اثری که به دبیرخانه رسید، نسبت به سال‌های گذشته آثار قابل توجهی بودند. برخلاف سال‌های گذشته که آثار در چارچوب تک‌لوکشین و شهری تولید می‌شد، امسال با گرافیک و اقلیم‌های جدید، نشاط و شادابی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد و خط تولید سینما، با تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف مخاطب را راضی نگه خواهد داشت و برای اکران سال آینده نیز با بسته خوبی روبه‌رو خواهیم بود.
وی افزود: کار هیات انتخاب در بررسی آثار سخت بود، چراکه باید آثاری انتخاب می‌شد که استانداردهای لازم را داشته باشد. می‌خواستیم شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که همه آثار به جشنواره راه پیدا کنند. امسال ۳۰ فیلم خوب داشتیم تا جشنواره پررونق شکل بگیرد؛ ۲۴ اثر به بخش رقابتی راه یافت و ۴ اثر در رزرو ماند و امیدواریم کار جعفری‌جوزانی نیز به جشنواره برسد. امروز (دیروز) ۱۰ صبح بلیت‌فروشی در ۳ سامانه آغاز شده است و از ۳۰ بهمن اکران‌های استانی آغاز خواهد شد و ۴۸ ساعت قبل از ۱۷ بهمن بلیت‌های مردمی استان‌ها نیز به فروش خواهد رسید.
* حضور ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در جشنواره فجر برای نخستین بار
دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر خاطرنشان کرد: امسال شاهد میهمانان خارجی و آثار بین‌الملل هم هستیم؛ برای حوزه بین‌الملل فیلم فجر ۵۷۸ اثر شرکت کردند که پس از بازبینی ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در جشنواره حضور خواهند داشت و برای نخستین بار اکران خود را در جشنواره دارند؛ برخی از آنها تولیدات و محصولات مشترک است. امسال از ۲۸ کشور پذیرای میهمانان خارجی خواهیم بود و بازار جشنواره در خانه جشنواره (برج میلاد) برگزار خواهد شد. همچنین ورک‌شاپ‌های تخصصی را در موزه سینما در نظر گرفته‌ایم و برای میهمانان بین‌الملل نیز در همان برج میلاد ورک‌شاپ‌هایی برگزار خواهد شد. همزمان با افتتاح جشنواره، سینماهای اطلس مال و پرند نیز بازگشایی خواهند شد. ما باید به خانواده سینمای کشور کمک کنیم و این جشنواره بستری است برای خانواده سینما تا زحمات چندین ماهه خود را در آن ارائه کرده و مخاطب خود را راضی کنند. ان‌شاءالله مردم عزیز هم میزبان خانواده سینما هستند و در این ایام، جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند دید و با همدلی و مودت جشن سینمای ایران را رقم خواهیم زد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد قاچاق فیلم و موضوع حفاظت از فیلم‌ها گفت: برای امنیت فضای مجازی و‌ آی‌تی، در ستاد برگزاری و وزارت فرهنگ و ارشاد تمهیداتی اندیشیده شده است، چرا که کشور در معرض حملات سایبری است و تکنولوژی‌هایی وجود دارد که از امنیت بالایی برخوردارند. تاریخ و زمانی در نظر گرفته شده است تا در استان‌های دیگر اتفاقی نیفتد و بتوانیم جشنواره را منظم برگزار کنیم.
* تأخیر فیلم‌ها و چالش سیمرغ مردمی
امینی ادامه داد: امسال خط تولید آثار سینمایی با توقف و کندی شکل گرفت و ما به پاس زحمات متقاضیان حضور در جشنواره که می‌خواستند اثرشان به جشنواره برسد وضع دوستان را درک کردیم. بنابراین تلاش کردیم با همکاری دبیرخانه شرایط اکران را برای فیلم‌هایی که دیر به جشنواره می‌رسند با برنامه‌ریزی فراهم می‌کنیم. با توجه به اینکه برخی فیلم‌ها از اواسط جشنواره به ناوگان اکران اضافه خواهند شد، شرایط را برای آرای مردمی با چالش روبه‌رو خواهند کرد و ما به دنبال این هستیم که بستر عادلانه‌ای را در این زمینه فراهم کنیم، زیرا برخی فیلم‌ها از ابتدا اکران می‌شوند و برخی دیگر از اواسط جشنواره روی پرده می‌روند که این عادلانه نیست و به دنبال تمهیداتی هستیم تا شاید بتوان آرای مردمی را در نظر گرفت. 
دبیر جشنواره درباره اختصاص سیمرغ اقتباس در جشنواره امسال عنوان کرد: سیمرغ آثار اگر در بخش رقابتی بر پایه اقتباس شکل گرفته باشد و وزنی داشته باشد، می‌توان به آن توجه ویژه کرد و باید دید موضوع اقتباس و کیفیت آن در جشنواره به چه صورت خواهد بود. برای پوشش خبری در برج میلاد تمهیداتی اندیشیده شده است تا خبرنگاران هم در میلاد و هم در پردیس ملت بتوانند پوشش خبری جشنواره را داشته باشند. اصحاب رسانه برای بازار اکران هم با هماهنگی جناب نجفی دسترسی خواهند یافت. سیاست ما از روز اول این بود که جشنواره ۴۰ ساله را به مرحله چهل‌ویکم ببریم که باید با سبک ایرانی - اسلامی همراه باشد و نباید فرهنگ‌های کشورهای خارجی را پیاده‌سازی کنیم؛ چراکه ما عقبه فرهنگی ویژه‌ای داریم و هیچ نقطه از جهان نمی‌تواند با آن مقابله کند. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده با چارچوب ایرانی - اسلامی کار را جلو می‌بریم. شاید این کار اشتباهاتی داشته باشد اما قطعا با نقد و تذکر شما اهالی رسانه و هنرمندان اشتباهات برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فقط افرادی که در جشنواره حضور دارند داوری می‌شوند، عنوان کرد: در این 40 دوره از جشنواره همه باهم حال‌مان بد بوده یا همه باهم حال‌مان خوب بوده است؛ این جشنواره متعلق به همکاران عزیزمان است. در این 40 دوره و اینکه عزیزی بخواهد همراهی کند یا نکند ما بر اساس آیین‌نامه و برنامه‌ریزی‌ها با اقتدار تصمیم خواهیم گرفت و مباحثی را که در نظر داریم پیش می‌بریم. این آثار برای مردم خلق شده‌اند و نباید مباحث فرهنگی - هنری را با سیاست گره بزنیم. مشکلی در داوری این آثار نمی‌بینم. بنده با تولید از سینما شروع کردم و از ۱۷ سالگی عضو کوچکی از خانواده سینما هستم و با اهالی آن سال‌ها با وجود اختلافات فکری زندگی کرده‌ام و از دوستان‌مان هستند، صمیمتی بین دوستان جاری و ساری است؛ ما در این ماه‌ها صمیمیت و روح عاطفی خود را حفظ کرده‌ایم و این التهابات تاثیری در دوستی‌ها و رابطه‌ها نمی‌گذارد.
* شرکت انصرافی‌ها در بخش‌های جوایز
امینی درباره شرکت انصرافی‌ها در بخش‌های جوایز گفت: من مشکلی در این باره نمی‌بینم. روی این موضوع که من تهیه‌کننده گاندو هستم در رسانه‌های مختلف مانور می‌دهند؛ البته که سریال‌های پلیسی و امنیتی اهمیت روشنی دارند اما در کارهای متفاوت دیگری هم در سینما نقش داشتم و هومن سیدی را من در فیلم آفریقا معرفی کردم یا کارهای ضداسرائیلی مثل شکارچی شنبه را کار کردم اما مدام روی گاندو متمرکز می‌شوند. اینها ربطی به نگاه امنیتی به جشنواره ندارد و من تنها به عنوان یک مدیر جشنواره فعالیت می‌کنم. هیچ دستور خاصی از جایی نرسیده که جشنواره را چگونه اداره کنم. وظیفه ما مراقبت از سینما و صیانت از خانواده سینما و آثار آنهاست. فشار زیادی روی سینماگران به خاطر فیلمسازی است، حال اگر فشارهای رسانه‌ای زیادی به آنها وارد شود در حق آنها جفا می‌شود و حالی برای آنها باقی نمی‌ماند. برای همین جنبه رسانه‌ای کار با احتیاط جلو رفت، زیرا جشنواره در شرایطی سخت کار کرد و فیلم‌ها نیز در این شرایط تولید می‌شد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال «وطن امروز» که همراهی دبیر جشنواره با سازندگان چطور بوده است، یادآور شد: خودی و غیرخودی نداریم و همه سلایق و ایدئولوژی‌ها در جشنواره حضور داشته‌اند. هیچ هنرمندی نیست که تا به حال در جشنواره حضور نداشته باشد، حتی فردی که می‌گفت چند سال است در جشنواره حضور نداشته‌ام، در چند دوره جشنواره جهانی فیلم فجر شرکت کرده و حتی دستمزد گرفته است.
امینی همچنین درباره سایت‌های فروش بلیت فیلم‌های جشنواره گفت: هر ۳ سایت از صبح مشغول کار هستند، البته اختلال‌هایی دارند اما مشکلی برای اجرا ندارند. تاکنون بیش از 6 هزار و 500 بلیت فروخته شده ‌است.
* روزنامه‌نگار

Page Generated in 0/0069 sec