گروه سیاسی: شامگاه هشتم بهمنماه (شنبه) بود که یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع مورد حمله ۳ فروند ریزپرنده انتحاری قرار گرفت اما خوشبختانه تمهیدات پدافندی اعمالی در این کارگاه منجر به انهدام یکی از آنها به وسیله پدافند هوایی و منهدم شدن ۲ فروند دیگر در تلههای پدافندی شد. در همین رابطه رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی جزئیات جدیدی از این حمله خرابکارانه ارائه کرده است؛ جزئیاتی که بر نقش گروههای تروریستی تجزیهطلب در خرابکاری اخیر تأکید دارد. پایگاه خبری نورنیوز در این باره نوشت: قطعات ریزپرندههایی که در اقدام خرابکارانه چند روز پیش علیه مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود به همراه مواد انفجاری، با مشارکت و هدایت گروههای ضدانقلاب کرد که در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند وارد ایران شده است. بر اساس اطلاعات دریافت شده، این گروهها به سفارش سرویس امنیتی بیگانه پس از دریافت قطعات ریزپرندهها و مواد انفجاری، آنها را از یکی از مسیرهای صعبالعبور در شمال غرب وارد کشور کرده و به رابط سرویس در یکی از شهرهای مرزی تحویل دادهاند.
این گزارش حاکی است قطعات و مواد فوق در یک کارگاه مجهز با استفاده از نیروهای آموزشدیده مونتاژ و برای حمله خرابکارانه علیه مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. مردادماه امسال نیز اعضای یک گروه تروریستی از عناصر ضدانقلاب کرد که از سوی سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی برای انفجار در تاسیسات صنعتی اصفهان سازماندهی شده بودند توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند. افراد دستگیر شده که برای انجام عملیات خرابکارانه از سوی عوامل موساد در یکی از کشورهای خارجی آموزش دیده بودند با انتقال تجهیزات و مواد انفجاری بسیار پیشرفته از طریق اقلیم کردستان عراق به کشورمان، قصد داشتند تاسیسات مهمی را در اصفهان منفجر کنند. گروهکهای تروریستی تجزیهطلب که در منطقه اقلیم کردستان مشغول فعالیت علیه ایران هستند، در جریان اغتشاشات ماههای گذشته از گردانندگان اصلی آشوبها بویژه در مناطق غرب و شمالغرب کشور بودند. همین موضوع باعث شد قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه در چند نوبت با حملات موشکی و پهپادی مقر این گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق را مورد هدف قرار دهد. علاوه بر این حملات، سپاه به همراه مسؤولان سیاسی کشورمان بارها به دولت عراق درباره فعالیتهای ضدایرانی این گروهکها هشدار داد که در نتیجه اقدامات سپاه و هشدارهای مقامات ایران به دولت عراق، محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق دستور تمهیدات کنترل و پاکسازی مرزهای این کشور با ایران را صادر کرد. استقرار ۲ تیپ مرزبانی، احداث پاسگاههای مرزی و همچنین مشارکت دادن پیشمرگههای کرد جهت تامین امنیت مرزها، از جمله اقداماتی بود که دولت عراق پس از دستور نخستوزیر این کشور انجام داد. اما به نظر میرسد اقدامات انجام شده توسط عراق کافی نبوده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این به دولت عراق هشدار داده بود که در صورت عدم تامین و کنترل مرزهای اقلیم کردستان با ایران، حق برخورد با تروریستهای حاضر در این منطقه از عراق را برای خود محفوظ میدارد. این موضوعی بود که مقامات وزارت امور خارجه کشورمان نیز در مواضع خود نسبت به آن تأکید داشتند. حالا با توجه به اینکه اکنون مشخص شده است ریزپرندههایی که قرار بود در مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان خرابکاری انجام دهند، از اقلیم کردستان عراق وارد کشور شدهاند، دور از انتظار نیست که قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه حملات خود به مقر گروهکهای تروریست را دوباره از سر بگیرد.
دولت عراق اگرچه تاکنون قدمهای مثبتی برای کنترل مرزهای این کشور با ایران برداشته اما به نظر میرسد این اقدامات به اندازه کافی موثر نبوده است. از همین رو انتظاری که از طرف عراقی میرود این است که تمهیدات خود برای تامین امنیت مرزها را با جدیت و همت بیشتری پیگیری کند. خواسته ایران از عراق نه کمتر شدن فعالیتهای تروریستی و ضدایرانی گروهکهای تجزیهطلب، که پاکسازی کامل مرزهای عراق از وجود گروهکهای تروریستی مثل کومله و حزب دموکرات است.