printlogo


کد خبر: 259725تاریخ: 1401/11/16 00:00
در نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «چرا گریه نمی‌کنی؟» مطرح شد
سینما هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود

محمدعلی میرزایی، روزنامه‌نگار: نشست‌های رسانه‌ای جشنواره فیلم فجر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تقریبا همه رسانه‌ها را به خود جذب می‌کند. خبرنگاران از هر کدام از این نشست‌ها گزارش‌های خواندنی تهیه و سوژه‌های جذابی را از برخی حواشی شکار می‌کنند. روز چهارم جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شاهد نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «چرا گریه نمی‌کنی؟» بود. یکی از نکات قابل توجه این نشست حضور نیافتن عوامل فیلم جز تهیه‌کننده و دختر خردسالش در نشست بود که واکنش رسانه‌ها را به این موضوع در پی داشت. رضا محقق در پاسخ به سوالی درباره نیامدن کارگردان به سالن نشست با وجود حضور در پردیس ملت بیان کرد: نیامدن کارگردان بی‌احترامی به اصحاب رسانه است، من نمی‌توانم برای آقای معتمدی تعیین‌تکلیف کنم بیاید یا نیاید. تهیه‌کننده صاحب اثر است و تصمیم می‌گیرد کاری در جایی باشد یا نباشد و من تصمیم گرفتم باشم. اینکه تا اینجا می‌آیند و داخل سالن نمی‌آیند، خودشان باید پاسخگو باشند. امروز روز میلاد امام علی علیه‌السلام است که می‌گوید پای حرفت بایست اگر حق باشد و من‌ پای حرف و کارم هستم. صاحبان سینما مردم هستند. در نتیجه نمی‌شود آن را تحریم کرد. در تونس و قاهره اگر اتفاقی بیفتد، سینما تعطیل می‌شود؟ در کجای دنیای آزاد اندیشی یعنی اینکه کسی را مجبور کنی کاری را بکند یا نکند؟

* سینمایی را که صاحبانش مردم هستند، نمی‌توانیم تحریم کنیم

محقق تصریح کرد: تهیه‌کننده، صاحب اثر است و تصمیم می‌گیرد در محفلی حضور داشته باشد یا نه. این نگاهی که تا پشت در تشریف بیاورد اما در نشست حاضر نشود، انتخاب او است. امروز روز مبارکی است و حضرت علی می‌گوید پای حرفت بایست. ما سینما را که صاحبانش مردم هستند، نمی‌توانیم تحریم کنیم. ما داریم معیشت مردم را نشانه می‌گیریم. بحثی با عنوان کاسبی تحریم مطرح بود که این موضوع در بدنه هنر رخنه کرد. آیا اتفاقاتی که در قاهره و مصر افتاد سینما تعطیل شد؟ مگر جشنواره‌های سال گذشته با این رویکرد نبود؟ در کجای جهان نواندیشی امر می‌کنند که چه کاری را انجام بده و چه کاری را انجام نده. 
وی افزود: گاهی باید مسائل و ادبیات را تفکیک کنیم، چرا که وقتی ما به دری می‌کوبیم، سزاوار است در باز شود و زمانی که با آن کار نداریم، بسته بماند. صحبت‌های بسیاری شنیدیم که می‌گویند از رانت استفاده کردید، اگر می‌خواهید با من دشمنی کنید، شرافتمندانه دشمنی کنید. فیلم‌هایی که قبلا من ساختم پول تولیدشان 400 میلیون تومان نشده؛ این چه رانتی است؟ اگر کسی می‌خواهد در سینمای مستقل و خصوصی کار کند، چون مخالف نظر شماست، باید برای آن شائبه ایجاد کنید؟! زمانی که در سینمای هنر و تجربه با برادرم با خون دل کار را دنبال کردم شما کجا بودید؟ من وصل رأس هستم اما وصل به خدا هستم. من به دوستان گفتم اینجا میدان شماست، من می‌دانم آنان حضور پیدا خواهند کرد. مگر ما جدا از مردم هستیم. من کوچک مردم هستم. 
محقق بیان کرد: جامعه ما شفاف است و در همه جای دنیا اختلاف سلیقه وجود دارد. من از همه عوامل «چرا گریه نمی‌کنی؟» که من را تنها گذاشتند قدردانی می‌کنم. سینما را نمی‌توان خاموش کرد. مسائلی مطرح شد و گفتند آقای معتمدی نمی‌دانسته فیلم در جشنواره فجر ارائه شده است. من پیامکی از او دارم که اعلام کرده نسخه‌ای از فیلم را تحویل جشنواره بدهم. نباید وسط بازی کنیم. 
* به داماد پاسدار بودن افتخار می‌کنم
تهیه‌کننده فیلم سینمایی «چرا گریه نمی‌کنی؟» تصریح کرد: گفتند محقق، داماد کسی است؟ من به داماد پاسدار بودن افتخار می‌کنم. من به هر چه به دست آورده‌ام افتخار می‌کنم. کارگردان فیلم در یکی از پست‌ها اشاره کرده اسمش از فیلم درآمده است. کجای دنیا چنین کاری می‌کنند که من انجام دهم. شما تیتراژ فیلم را ببینید؛ چند بار اسم کارگردان در تیتراژ اعلام شده بود؟
* سینما هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود
محقق در پایان یادآور شد: برای همه حرف‌هایی که زده شده متاسفم. شما در ایران زندگی می‌کنید، کجای دنیا یک بازیگر می‌تواند آزادانه این مسائل را مطرح کند؟ چرا علیه کشورهایی که ما را تحریم کردند پست نمی‌گذارید؟ سینما هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود. شما امروز رفتید ولی می‌دانم که باز هم بازمی‌گردید.
حضور نیافتن عوامل فیلم در نشست رسانه‌ای آن، ناآشنایی و غیرحرفه‌ای بودن آن عوامل را در وهله اول نسبت به کار خود و بعد نسبت به رسانه می‌رساند؛ اینکه مکرر هنر را سیاسی کنیم، مصداق بارز بی‌هنری است. جمله کلیشه‌ای که این روزها از زبان برخی سلبریتی‌ها می‌شنویم این است که فیلم فجر را «تحریم» کردیم، در حالی که به گواه منتقدان و اصحاب رسانه، خیلی وقت است دوران این بچه‌بازی‌ها به پایان رسیده و این طور رفتارها خریدار ندارد.

Page Generated in 0/0058 sec