printlogo


کد خبر: 259791تاریخ: 1401/11/17 00:00
سهم مالیات در بودجه سال آینده به 58 درصد می‌رسد
سالم‌سازی منابع بودجه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی: از ابتدای سال جاری تاکنون 200 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از محل رسیدگی به پرونده‌های سال‌های قبل قطعی شده است

رضا نجاتی: روند ادامه‌دار رو به رشد سهم مالیات در بودجه‌های سنوات اخیر نشان از عزم جدی حاکمیت بر جایگزینی درآمدهای پایدار در نظام اقتصادی به جای درآمدهای نفتی دارد که یکی از ملزومات رشد پایدار اقتصادی است. در این راستا حاکمیت در سال‌های اخیر با در دستور کار قرار دادن مواردی همچون کاهش معافیت‌های غیرضروری گسترده مالیاتی و شناسایی فرارهای کلان مالیاتی به دنبال تحقق این مهم بوده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه سهم مالیات از تامین بودجه دولت 58 درصد است، گفت: درآمدهای مالیاتی در سال آینده 54 درصد رشد می‌کند اما قرار نیست فشاری به مالیات‌دهندگان وارد شود.
داوود منظور روز گذشته در نشستی خبری به مناسبت دهه فجر در محل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه رشد درآمد مالیاتی در سال آینده 54 درصد خواهد بود، اظهار داشت: مجموع افزایش درآمد مالیاتی در سال آینده از 454 هزار میلیارد تومان امسال، قرار است به 700 هزار میلیارد تومان برسد که 54 درصد رشد خواهد داشت.
وی درباره منبع افزایش درآمدهای مالیاتی گفت:‌ اولا تعداد زیادی پرونده مالیاتی از دوره قبل داریم که قطعی نشده و در هیات‌های حل اختلاف و هیات‌های رسیدگی بدوی قرار دارد و بلاتکلیف مانده‌اند که رقم آن به 213 هزار میلیارد تومان می‌رسد که باید این پرونده‌ها سریعا تعیین تکلیف شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: در سال جاری تاکنون 200 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از محل رسیدگی به پرونده‌های سال‌های قبل قطعی شده اما انباره این پرونده‌ها همچنان پر و پیمان است.
منظور با بیان اینکه درآمد مالیاتی سال آینده 240 هزار میلیارد تومان نسبت به سال جاری افزایش خواهد داشت،‌ گفت: پرونده‌های هیات‌های مالیاتی که از سوی مودیان ابراز شده حدود 200 هزار میلیارد تومان است که پیش‌بینی شده 40 درصد آن به میزان حدود 80هزار میلیارد تومان وصول خواهد شد. منبع دیگر مالیات بر ارزش افزوده است که در حال حاضر این نوع مالیات 45درصد از درآمدهای مالیاتی را تشکیل می‌دهد و چون ارزش افزوده تابعی از قیمت کالاهاست با توجه به تورم بالای 30 درصدی در نتیجه درآمدهای 9 درصد مالیات ارزش افزوده هم افزایش خواهد یافت.
وی درباره منبع سوم تامین درآمد مالیاتی بیان کرد:‌ با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و اشراف اطلاعاتی سازمان مالیاتی بر معاملات افراد پیش‌بینی می‌شود درآمد جدیدی کسب کنیم، به‌گونه‌ای که از اول آبان  امسال تاکنون در قالب سامانه مودیان 11 میلیون صورتحساب مالیاتی صادر شده که رقم مالیات آن بالغ بر 500 هزار میلیارد تومان است، همچنین میزان مالیات ارزش افزوده که در سامانه‌های سازمان مالیاتی ثبت شده 33 هزار میلیارد تومان از سوی 400 شرکت بورسی ثبت شده است، بنابراین رشد قابل ملاحظه‌ای در مالیات ارزش افزوده خواهیم داشت.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تاکید کرد:‌ سال آینده قرار نیست به مودیان مالیاتی که به طور مرتب اظهارنامه می‌دهند و به قانون تمکین می‌کنند فشار جدیدی وارد شود، چون نه قرار است پایه مالیاتی اضافه شود و نه نرخ مالیاتی افزایش یابد، بلکه کوشش مالیاتی همکاران ما اضافه می‌شود.
وی اضافه کرد: رشد درآمد مالیاتی در سال گذشته 58 درصد، امسال 55 درصد و سال آینده 54 درصد خواهد بود و سهم مالیات از بودجه در سال جاری به 58 درصد رسیده است، این رقم سال قبل 48 درصد بود، البته منظور سهم مالیات و عوارض گمرکی با یکدیگر است.
* افزایش به طور متوسط 20 درصدی حقوق کارمندان در لایحه پیشنهادی دولت
وی همچنین درباره میزان افزایش دستمزد کارمندان در لایحه بودجه و افزایش مالیات بر حقوق گفت: هنوز لایحه بودجه در مجلس تبدیل به قانون نشده اما دولت پیشنهاد کرده افزایش حقوق کارمندان به طور متوسط 20 درصد رشد کند و سرجمع مالیات حقوق و دستمزد با نرخ 27 درصد خواهد بود اما با رعایت اجتناب از فرار مالیاتی در بخش حقوق و دستمزد این نرخ پیش‌بینی شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در ادامه هم گفت:‌ با توجه به اینکه در سال‌های گذشته در قالب تبصره ماده 100 مالیاتی برای اصناف رشد 10 تا 15 درصد به صورت توافقی حاصل می‌شد، در نتیجه میزان رشد مالیات اصناف کمتر از رشد مالیات بر حقوق و دستمزد شده بود، به ‌گونه‌ای که در برخی اصناف هر واحد صنفی سالانه 6 میلیون تومان مالیات می‌داد، در حالی که یک نفر حقوق‌بگیر سالانه 8 میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کرد اما از امسال روش توافقی برداشته شد و مالیات مقطوع ماده 100 بر اساس واریز به پوزها در نظر گرفته شد.
منظور اظهار داشت: 3.3 میلیون مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل مالیات قطعی خود را پذیرفتند که این مالیات از محل درآمد ناشی از فروش به دست می‌آید و امسال در ارائه اظهارنامه تبصره 100 رشدی معادل 200 درصد اتفاق افتاده و پیش‌بینی می‌کنیم میزان مالیات هم به همین مقدار باشد که گامی در جهت ایجاد عدالت مالیاتی بین مشاغل و حقوق‌بگیران برقرار خواهد شد.
وی تاکید کرد:‌ در برخی اصناف میانگین مالیات نسبت به گذشته 2 برابر سال قبل و در برخی اصناف حتی 3برابر افزایش یافته است.
* سلبریتی‌ها مانند سایر مودیان باید مالیات بپردازند
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سلبریتی‌ها مانند سایر مودیان هستند و بر اساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات می‌شوند. اداره کلی در تهران فقط برای مالیات سلبریتی‌ها راه‌اندازی شده و همه قراردادهای این افراد را بررسی و شناسایی می‌کنند.
* سود سپرده بانکی معاف از مالیات است
رئیس کل سازمان امور مالیاتی همچنین درباره مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این نوع مالیات عملا مالیات بر سوداگری بر دارایی‌های ثابت بویژه خودرو و ملک است و هدف آن تنظیم‌گری است که افرادی که از خرید و فروش مکرر ملک و خودرو سودی کسب می‌کنند مالیات از آنها گرفته شود.
منظور درباره اینکه آیا مالیات از سود سپرده بانکی هم وصول خواهد شد؟ گفت:‌ در حال حاضر طبق ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم سود سپرده بانکی از مالیات معاف است و فعلا هیچ بحثی درباره حذف این معافیت وجود ندارد چون سود سپرده بانکی در شرایط تورمی معمولا کمتر از تورم است و اگر مالیاتی هم به آن اضافه شود پول‌ها از بانک خارج شده و برای شبکه بانکی مشکلاتی ایجاد می‌کند، بنابراین در شرایط تورمی مالیات از سود سپرده بانکی گرفته نمی‌شود.

Page Generated in 0/0067 sec