printlogo


کد خبر: 259831تاریخ: 1401/11/18 00:00
رئیس سازمان توسعه تجارت: در حال مذاکره برای تجارت آزاد با ونزوئلا و غرب آفریقا هستیم
هدف‌گذاری 52 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی

معاون وزیر صمت دیروز در نشست خبری‌ای که در محل وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به اینکه مشکل صادرکنندگان در بازارهای بین‌المللی بویژه در رقابت با ترکیه عدم رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی است، اظهار داشت: به واسطه نرخ بالای گمرکی و عوارض و سود بازرگانی، قیمت تمام‌شده کالای صادراتی گران تمام می‌شود، لذا کالاهای صادراتی ایرانی از قدرت رقابتی لازم برخوردار نیست. 
به گزارش «وطن‌امروز»،علیرضا پیمان‌پاک اظهار داشت: حل مشکل این بخش از طریق انعقاد قراردادهای تعرفه ترجیحی و آزاد امکان‌پذیر بود که بر این اساس مذاکرات لازم و اقداماتی انجام شد ‌و قرارداد تجارت آزاد ایران با اوراسیا به امضا رسید که این نخستین قرارداد تجارت آزاد ایران با چند ملیت بود. 
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بر این اساس 90 درصد کدهای کالایی کشور در این موافقتنامه در لاین سبز قرار گرفته و توافق شده تعرفه صفر شود، گفت: امیدواریم این قرارداد طی 9-8 ماه آینده اجرایی شود و به نظر می‌رسد اواخر تابستان سال آینده اجرایی شود. 
وی افزود: بحث تجارت ترجیحی با پاکستان نیز متوقف شده بود که با رفع محدودیت‌ها امیدواریم این موضوع هم نهایی شود، همچنین در حال بررسی و مذاکره برای برقراری تجارت آزاد با ونزوئلا و برقراری تجارت آزاد یا توافقی با حوزه غرب آفریقا هستیم. 
پیمان‌پاک در ادامه در رابطه با اقدامات انجام شده برای توسعه تجارت با کشورهای آفریقایی گفت: تجارت خارجی ایران و قاره آفریقا تا پایان امسال به یک میلیارد و 200 میلیون دلار خواهد رسید که 95درصد آن صادرات ایران به کشورهای آفریقایی است. 
وی بیان داشت: در برخی بازارهای بکر صادراتی از سوی بخش دولتی و خصوصی هیچ اقدامی نشده است، لذا در حوزه توسعه تجارت با قاره آفریقا اقدامات مختلفی از جمله شناخت بازار و برگزاری همایش انجام و همچنین اعزام هیأت برای مراودات تجاری ایران و غرب آفریقا آغاز شده است که با توجه به حضور مقامات مسؤول کشورهای غرب آفریقا پیش‌بینی می‌شود بیش از 2 میلیارد دلار قرارداد و موافقتنامه به امضا برسد. 
معاون وزیر صمت اظهار داشت: 8 مرکز تجاری در آفریقا نیز ایجاد شده است که از جمله مراکز تجاری فعال است که امیدواریم مجوز دائمی را دریافت کنند، همچنین ۳ رایزن بازرگانی به ۳ کشور آفریقایی کنیا، آفریقای جنوبی و الجزایر فرستاده‌ایم، در حالی که پیش از این در کشورهای آفریقایی رایزن بازرگانی نداشتیم. 
وی با بیان اینکه سال 1401 حدود 600 درصد رشد خدمات فنی و مهندسی به قاره‌آفریقا داشته‌ایم، گفت: بر این اساس بیش از 3 برابر صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال‌های 91 و 92 به کشورهای آفریقا داشته‌ایم. 
پیمان‌پاک اظهار داشت: صادرات کشور در 10 ماه ابتدای امسال 45.3 میلیارد دلار بوده است که از لحاظ ارزشی حدود 18 درصد رشد و از لحاظ وزنی 3 درصد رشد داشته است. 
معاون وزیر صمت اظهار داشت: در حوزه صنعت حدود 14 درصد رشد ارزش صادرات داشته‌ایم اما در حوزه کشاورزی هم در وزن و هم به لحاظ ارزشی کاهش صادرات داشته‌ایم. 
وی بیان داشت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال صادرات غیرنفتی کشور به 52 میلیارد دلار برسد. 
پیمان‌پاک تاکید کرد: با وجود مشکلات فراوان مانند آزادسازی نرخ ارز، حذف ارز ترجیحی، معضل کمبود انرژی و قطعی برق صنایع، جنگ روسیه و اوکراین، کاهش قیمت محصولات فلزی و اخلال در سفر هیات‌های تجاری به دنبال اغتشاشات ماه‌های اخیر، صادرات غیرنفتی با همراهی تجار و فعالان اقتصادی پیشرفت داشت. 
معاون وزیر صنعت افزود: حجم تجارت بازار اوراسیا 700 میلیارد دلار است و با توجه به اینکه چین و ترکیه به عنوان رقبای ایران، تجارت آزاد با اوراسیا ندارند، لذا امضای توافقنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا فرصت بسیار مناسبی برای حوزه تجارت ایران خواهد بود. 
وی در ادامه با بیان اینکه تجارت در حوزه برند حلال مغفول است، بیان داشت: بنابراین با تشکیل یک کمیته‌ای در حوزه برند حلال نیز اقدامات اولیه انجام شده و باید به این نکته توجه کرد که در این حوزه بیش از هزار میلیارد دلار گردش مالی در دنیا وجود دارد. 
وی در رابطه با مسائل و مشکلات مربوط به لجستیک گفت: در بخش حمل‌و‌نقل دریایی نیز مشکلاتی وجود دارد و متاسفانه در دریای خزر با کمبود ناوگان حمل‌و‌نقل روبه‌رو هستیم. برای رفع این مسائل نیز با استفاده از تسهیلات و همکاری‌ بانک‌ها با بخش خصوصی اقداماتی شده است. 
وی بیان داشت: ترکیه و امارات طی سال‌های اخیر به ما قرابت سیاسی نداشتند اما از تحریم‌های ایران در 8 سال گذشته استفاده و درآمد اقتصادی کسب کردند، لذا ما در سازمان توسعه تجارت کاملا بی‌توجه به تحلیل‌سازی سیاسی، وظیفه خود می‌دانیم زیرساخت‌ها را برای توسعه تجارت فراهم آوریم، لذا بازار بزرگ روسیه مورد توجه تجار ایرانی است. 
پیمان‌پاک در رابطه با عقب‌ماندگی تجارت ایران و روسیه گفت: عوامل مختلفی بر این موضوع موثر بوده که یکی از این موارد بحث لجستیک بوده، زیرا در این زمینه مشکلات فراوانی وجود دارد. 
وی با اشاره به کارشکنی‌ها در ارتباط تجاری با روسیه بیان داشت: اگر کشتیرانی ما کشتی‌های رورو را خریداری کرده بود، (بر اساس دستور معاون اول رئیس‌جمهور) امروز در حوزه آذربایجان کمتر با مشکل مواجه بودیم و نمی‌گفتم چرا از بازار خوبی که در روسیه ایجاد شده، بخوبی استفاده نمی‌کنیم.

Page Generated in 0/0205 sec