printlogo


کد خبر: 259922تاریخ: 1401/11/20 00:00
اقدام برای جذب ۱۵هزار پز خانواده

طرح پزشک خانواده که قرار است در سراسر ایران عملیاتی شود نیازمند پزشک است و آن‌طور که معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته در حال حاضر ۶ هزار پزشک خانواده در کشور وجود دارد، این در حالی است که به ۲۱ هزار پزشک خانواده نیاز است که باید برای جذب ۱۵ هزار پزشک جدید اقدام شود. حسین فرشیدی در این باره گفت: اجرای برنامه پزشک خانواده از مهم‌ترین اقدامات در نظام سلامت است که بزودی در شهرها عملیاتی می‌شود. 
وی ادامه داد: ۱۳۱ هزار نیروی انسانی در حوزه بهداشت خدمات ارائه می‌دهند که بخشی از این نیروها به شکل خرید خدمت هستند که باید برای جذب آنها تلاش کنیم. فرشیدی در ادامه با بیان اینکه سالانه ۶۰ هزار مرگ بر اثر استعمال دخانیات در کشور رخ می‌دهد، اظهار داشت: باید مالیات بر سیگار افزایش یابد، اکنون سهم وزارت بهداشت از مالیات بر دخانیات ۶۰ درصد است و انتظار داریم حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان در بودجه سال آینده به این موضوع اختصاص یابد تا بتوانیم از این محل برای حوزه بهداشت و درمان هزینه کنیم.  معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: در برنامه پزشک خانواده ارائه خدمات استاندارد، پیشگیری و کاهش بار مالی بیماران و پرداخت از جیب مردم باید محقق شود. با ارائه این طرح که اکنون در حال برنامه‌ریزی و تامین بودجه آن هستیم، امیدواریم بتوانیم بزودی اجرای آن را سراسری کنیم، چرا که انقلاب جدیدی در حوزه سلامت کشور است. 
فرشیدی همچنین از تامین واکسن‌های جدید مانند HPV در کشور خبر داد و گفت: برای واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس هم برنامه داریم. باید زیرساخت‌های این واکسن‌ها در کشور ایجاد شود تا تولید داخلی آنها را داشته باشیم؛ ۲ موسسه مانند انستیتو پاستور روی آن کار می‌کنند و در مرحله بعد هم روی HPV کار خواهیم کرد. وی افزود: سند امنیت غذایی در حال تدوین بوده، غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک در حال انجام است و میزان فقر آهن و مکمل‌یاری دانش‌آموزان و مادران باردار در دست اقدام است. همچنین غنی‌سازی آرد با ویتامین دی  نیز انجام خواهد شد. بازرسی از نانوایی‌ها  جهت بررسی میزان جوش شیرین و نمک نان‌ها نیز انجام خواهد شد. معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ۴۸۶ شبکه بهداشت و درمان و ۲۷۸۱ مرکز جامع سلامت شهری در ایران وجود دارند. همچنین حدود ۸۸۰ مرکز جامع سلامت آموزشی و نیز ۲۸۴۶ مرکز جامع روستایی در کشور داریم. به گفته فرشیدی، در حال حاضر ۵ هزار و ۳۲۰ پایگاه بهداشتی و ۱۸ هزار و ۲۳ خانه بهداشت در کشور داریم.

Page Generated in 0/0062 sec